Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek montažne hiše

montažne hiše

Zanimajo me vsi + in – montažnih hiš.

+ hitro vseljiva, dobra toplotna izolacija in protipotresan zaščita
– ni take trajnosti kot pri zidanih, podstrešje odpade, če fajn rukneš v
steno bo luknja

Več bo pa še kdo drug povedal.

udb

Ali je ta minus resničen (luknja v steni)?

skoraj res. Pa za pritrjevanje na steno je potrebno imeti tudi posebne vijake.
Je pa ceneje.
Sicer se pa lahko pozanimaš:

in

kjer je tudi naselje treh vzorčnih montažnih hiš

Je pa v vsakem primeru dobro, če je hiša podkletena (cca.30 000€).

pa malo bolj zapiha in boš spet brez hiše.
zakaj pa misliš da je ob enmu orkanu 1 milijon amerčanov v trenutku brez hiš?! zato ker imajo popn dekl bajte ala montažna varianta.
misliš da so tam zidane hiše kot pri nas -daj ga srat.
američani ko pridejo v slovenijo s ene morejo načuditi kako da imajo taki “ciganje” take hiše o katerih lahko povprečen američan samo sanja in si jo nikoli ne bo mogel privoščiti !
pri nas kvečjemu streho odnese pa še to samo tam kjer so jo delali pocarji.
dobre strehe niti veter 120 km na uro ne odnese kaj šele temelje al pa zid!!!
montažna bajta je največjo sranje kar ga lahko kupiš.
en dan se boš zbudila pa boš z bajto vred kje na barju ha ha :)))
dobro izolacijo pa se danes nardi z sodobnimi materiali čisto v vsaki tudi stari hiši. mislim, se jo z njo opremi .

Kaj si ti pameten. Torej so tudi vsi Švedi cepci, pa ostali Skandinavci tudi, pa cela Amerika. Si pa res cepec.

Kaj ti imaš pa zidano vilo z bazenom in tenis placom?

ja no moraš malo s pametjo dojemati če jo imaš kaj.
na švedskem ni orkanov, kot prvo.
drugo tam imajo veliko lesa- skandinavski les je znan kot dober izolator ker ima večjo gostoto itd zaradi vremenskih razmer itd, so letnice bolj majhne in s tem stisnjene pa še pa še. zakaj bi dajali denar za cement če je les cenejši pa boljši, poleg tega ga imajo veliko in kot rečeno vreme dopušča da si to gradijo.
Ja res je vsa amerika je totalno idiotska to bi pa že lahko vedela ajoj punca ti pa zgleda nimaš vse pošlihtano v glavi.
poleg tega je v ameriki vse montažno ker je mentaliteta in selitvene navade drugačne. tam se ljudje ne vozijo v službo pol dneva v eno stran itd, ampak pridajo svojo popn dekl bajtico , se preselijo v bližino nove službe in kupijo drugo popn dekl bajtico.tam so razdalje ogromne ena ulca je tolikšna -NY četrta avenija – kot je razdalja od postojne do ljubljane. tega si ti ne moreš predstavljati . in še in še.
pol pa kupi bajto pa vrato zapre pa se sesuje ker je vsa požrta od termitov ha ha .-
mislim vsak dan bolj mi dokazujete da ste slovenci res totalno zarukan narod brez osnovnega vedenja o svetu itd. zarukani ozkogledni bebci brez vsake informacije o širnem svetu.
aja imam zidano hišo z bazenom brez tenis placa kako si vedela?:)
plus veliko gozda pa njiv in ostalih stvari. pa ti?

Hmm a pri nas so orkani? Zakaj bi zidal 20 let in medtem živel pri ta starih, če lahko greš v montažno (to velja za nas, ki nismo tako premožni, kot ti)?

Ne vem kdo je bolj zarukan, ti imaš kar veliko težav s sprrejemanjem drugačnih mnenj!

Verjetno je Svetilnik še en primer stare ruske garde. BOG, JOJ BOG TUDI NE, MA TITO VARUJ SE AMERIČANOV!!
Saj tudi v Ameriki ni vse zlato, vendar ne rabijo doživljensko garat, da si lahko privoščijo svojo lastno hiško.

mamka ti pa si ena mamka ha ha .
res ne rabijo v ameriki doživljensko garat da lahko živijo v AVTOPRIKOLICI, KOT KAKŠNI PRAŠIČI ali SE GREJEJO OB SODIH V KAKIH GNJUSNIH ČRNSKIH NASELJIH. DA, DA TITO JE ŽE VEDEL ZAKAJ SE JE TAKO IZOGIBAL AMRIČANOV !
V ameriki v prikolicah živi po statistiki 24 milijonov amričanov!!!
To je isto kot če bi ti spala v kolmkišti.
Ne vleči primerjave med temi reveži pa cigani in nami.
Za ameriko smo bili , smo in bomo BOGOVI.
Ampak tvoj problem je, ker vidiš samo nebotičnike v nadaljevankah ala seks v mestu in podobnih bedarijah.
Enkrat se odpravi na pot v Ameriko pa malo okoli sebe glej kaj se tam dogaja.Te bo minilo živet , če si normalna.
Nekateri hodimo po svetu in vemo kaj pa kako stvari stojijo, drugi pa ste kot kaki zaplankanci in zarunakci in ne vidite 1 stopinjo okol sebe.
Pol bi pa radi še boljšo vlado. Haloooo, pa za vsa je vsaka vlada ZLATA!

ti svetilnik pa tudi nimaš nobenega pojma o američanih…če si bil tam res ne vem ka si gledal…njihove hiše so prav fajn pa ne vem ka maš tolko pripomb…verjetno si hiše samo od zunaj gledal pa nič drugega…pa tudi ko američani pridejo sem se prav nič kaj preveč ne čudijo…pa pol si ti neki razgledan pa ne vem kaj…ja po moje tudi 🙂

ne, od zunaj pa znotraj sem gledal prikolice .
dej ne laži pa ne blefiraj.
američanmi se nam čudijo v vseh pogledih ker so proti nam navadni revčki.
ne bodi osel in ne govori bedarij.
govoriš kok kak poveljnik v vojski, ki je za drek rekel da ne smrdi pol so mogli pa vsi za njim pokimat pa čeprav so vedli da ni res.
kako moraš dajat take kretenske izjave.
a boš reku da jih veliko ne živi v prikolicah .
pol si pač totalni idiot.

Kakšna nestrpnost do drugače mislečih!!

Torej, če se za trenutek oddaljimo od američanov in povrnemo dobato na postavljeno vprašanje:

Sama imam zidano hišo, sem pa 20 let živela v montažni (moji starši pa še vedno – skupaj 35 let – in nič ne kaže, da ne bodo še dolgo).

Glede kvalitete bivanja ne vidim razlike, ene in druge so danes dobro toplotno izolirane. Tudi končna cena je nekje enaka, čas gradnje pa je odvisen od tega, koliko imaš pod palcem – tudi v zidano hišo se lahko vseliš v enem letu. Na začetku ste omenjali tudi protipotresnost, vendar tudi tukaj ne vidim razlike – ene in druge so lahko protipotresno grajene.

Glede lukenj v steni in podobnih “slabosti”, ki ste njih omenjali: v montažni hiši sem preživela otroška leta, ki so bila primerno živahna. Kljub temu, da smo s prijatelji marsikdaj nenamerno preiskušali trnost sten, so stene vse preiskušnje prenesle brez kakršnih koli lukenj. In verjemi, da nismo bili prav nežni. Aha, slike pa smo obešali na navadne žeblje, pa tudi ni bilo problema.

Edina “slabost” ki jo vidim v montažni hiši je njena življenska doba. Razčistiti si moraš, ali hišo gradiš zase in za svoje otroke ali pa tudi za vnuke in pravnuke. V zadnjem primeru se boš pač morala odločiti za zidano hišo.

Mi imamo rikotova hišo (RIKO Ribnica) -lesena konstrukcija , ki se nam je zdela najbolj bio od vseh montažnih hiš , smo zelo zadovoljni , skratka nikoli ne bi več zamenjala z zidano hišo .Navdušilo se je že precej mojih prijateljev in nekateri resno razmišljajo o njej. Ne zanima me kaj bo čez 100 let ko mene več ne bo , sicer pa ima hiša 30 let garancije . Če te zanima več mi kar na mail piši , ker sem na tem forumu bolj malo. Več si lahko ogledaš na:
http://www.riko-hise.si/riko-hise/default.asp

Moja teta že več kot 20 let živi v montažni hiši, pa hiša še vedno stoji in je vse O.K. Lp

Iz lastnih izkušenj vam povem, da je montažna hiša dobra naložba. Ful prišparaš pri ogrevanju, ima dobro izolacijo, je poceni in se hitro postavi. Ima pa svoje minuse: slaba zvočna izolacija, ne moreš kaj težkega obešat na zide. Jaz bi se odločla zanjo, ker meni je ful všeč pa še moderno in praktično jo je imeti danes.

Za streho že 30 let garancijo, če mi pa dajo za hišo 30 let garancije naj jo pa kar sami majo. Pa verjetno je tudi cena vrtoglava. Torej se lahko hiša po 30 letih zruši in……?????

So razlike med klasično in montažno hišo.
Pri klasični so razne prezidave lažje. Dokončanje pa tudi traja dlje. Končno se mora tudi v redu posušiti.
Pri montažnih ni možno premikati vtičnic ali delati luknje v steno za kaj vem kaj. Gotova je veliko hitreje. Danes pa je cenejša le za par procentov.
Čez petdeset let pa se bo eno in drugo hišo nadomestilo z novo.
Vsi strokovnjaki pravijo, da montažna hiša ne zaostaja za klasično, a nihče ne reče da je boljša.
Če imata dovolj časa, bi vama vseeno svetoval raje zidano hišo.

Veliko ljudi se za montažno hišo odloči predvsem zaradi hitre vselitve in ker so cenejše – to pa seveda ni res!!!!!!!!!!!!!!!

Ti že dobiš hišo kot samo za …..mio tolarjev ampak tukaj dobiš (večinoma) samo ogrodje hiše – kaj pa vse inštalacije,…..to te pa potem pride še nekaj mio zraven…

RESNIČNO PREMISLI PREDEN SE ODLOČIŠ ZA MONTAŽNO HIŠO!!!!!!!

Prijatla sta se zanimala tako za montažno kot za zidano. Torej primerjava male montažne hiše na ključ, kot cca. 50m2 večje zidane (da iščeš sam izvajalce) hiše je nekje ista. Zdaj je tu odvisno kolk vložiš dela v to zidano, ali vzameš ta prvega ali tadruzga izvajalca ali pa res iščeš. To sta se odločila glede finančnega stališča. V nasprotnem primeru pa bi se za montažno.
Glede zdravja bi se raje odločila za montažno. Včeraj, ko sem brala Spiderja sem se tud jaz kar malo prestrašila (misliva delat montažno), pa me je mož pomiril, da je precejšnja razlika med ameriškimi in našimi hišami. Nekaj v debelini in trdnosti. Ne vem, ker sem itak to odločitev prepustila možu, ki se na te stvari spozna mnogo bolje od povprečja.

Sem prebrala vse te silne komentarje in si lahko samo mislim svoje.

Moja izkušnja pa je sledeča: živimo v montažni hiši (Riko), velikosti 160 m2. Za ogrevanje in gretje tople vode v 12 mesecih porabimo 1600 l kurilnega olja. Vsi prostori so ogrevani na 23-24 stopinj C. Zanimivo pa je, da je poleti enaka temperatura.
V kuhinji imamo obešene tudi viseče omarice (torej ne bo držalo, da se na steno ne da obesit težkih stvari), res pa je, da so vijaki vijačeni v posebne vložke za knauf. Tudi vtičnico smo že prestavili, lažje kot “štemat” v beton je zarezat v knauf, potegnit kabel in že je vtičnica na novem mestu. Tudi prezidave so enostavnejše – dodaš steno s sendvič sistemom in je vse narejeno ali pa enostavno vržeš steno ven.
Zvočna izolacija je odlična, kar je malo odvisno tudi od estrihov oz. talne obloge,
Strehe ni odpihnilo (ha, ha) – po tej logiki bi morale biti vse hiše brez streh v hujšem vetru. Ostrešje je tako kot pri klasični gradnji. Lesena hiša je potresno bolj varna, ker se les zvija, beton in opeke pa ne. Tudi požarna varnost je OK, saj les ne zagori, ampak tli, knauf pa potrebuje stalno segrevanje najmanj 30 min, da sploh zagori.
Glede cene pa: ko smo kupovali hišo je bil m2 3000 tedanjih nemških mark, torej danes 1500 EUR. Hiša je bila postavljena na ključ v 3 mesecih. Za ta denar ne bi nikdar sezidala klasične hiše. Res pa je, da je to podjetje zelooo podražilo svoje hiše.

Za zaključek: če bi se še enkrat odločali, bi se zagotovo za montažno hišo.
Vsekakor pa priporočam, da se preveri pri različnih prodajalcih kaj ponujajo in za kakšno ceno.

lep pozdrav

Seveda s eje podraŽILO, SAJ KAJ SE PA NI?
Menda ne misliš da je inflacija res 6 % na leto, kot te futra vlada !?
Takrat ko si ti kupila to hišo za 3000 dem na meter kvadrat je bila zidana hiša pol cenejša če ne še več.
Danes je pač drugače, ker se je železo(zaradi kitajske) in beton strašno podražilo. Sicer pa že od negdaj država (papirji) največ požrejo. Sama zidava in materiali so še najcenejši.
Za papirje daš 100 % več kot za samo bajto.Pa kje si še to vidla.

ah, vsak berač svojo malho hvali…

Hvala vsem, ki ste mi povedali o butastih američanih in o vseh raznih inflacijah, čeprav tega res nisem vprašala. Mogoče so ljudje res nepismeni?

Hvala vsem, ki ste pisali po svojih izkušnjah in ne po tistem kar ste slišali ali imate vtumpano v glavo.
Hvala, kr eni 13, afni, glo in ostalim resnim in pismenim.

Moja izkušnja izpred par let, ko sva se z možem odločala za gradnjo. Pretehtala sva vse + in – in nazadnje pristala pri klasični gradnji. Računica je pokazala, da je montažna gradnja dražja, čeprav v ponudbah ne zgleda tako. Moževa sestrična se je odločila za montažno saj je bila takrat cena “samo” 8.000.000 sit. Potem pa so sami delali temelje, pa prvo nadstropje in še kaj, da je končna cena strašno visoka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close