montaža klime
Zanima me, če mi lahko kdo svetuje kam se obrnit za montažo klime v Mazdo 323F l.96. Spraševala sem že na Mazda servisu, vendar so rekli, da pride cena okoli 400k sit, kar je pa za tak avto čisto preveč. Nekaj so omenjali tudi menjavo armature (zaradi gumbov za klimo itd.), ampak mislim, da to ne bi bilo potrebno, ker ima avto to že pripravljeno. Koliko to vpliva na samo ceno? A je sploh realno, da bi kje prišla do klime za ceno do 250k sit, ali pa je bolje, da avto preprosto zamenjam?
Avtotehnika v Domžalah je kar kvalitetna tako glede materiala, kot izvedbe. Sam sem pred leti tam vgradil ,klimo in moram reči, da sem bil zadovoljen. Armature seveda ni potrebno zamenjati, na ustrezno mesto se samo vstavi stikalo za vklop. Sam sem pred cca 5 leti zanjo plačal 250000 SIT ( za Accenta). Seveda pa je sedaj vprašanje, ali se v tako star avto sploh splača dograjevati klimo. Menim, da je boljša možnost nakup rabljenega s klimo.
Lep pozdrav!
Kasnejša vgradnja klimatske naprave je eden od večjih posegov, za katerega resda ni treba menjati armaturne plošče, prav daleč od tega pa ni. Zamenjati in spremeniti je namreč treba celoten ventilacijski sistem avtomobila, še posebej del v motornem prostoru. Kakor se čudno sliši, a res je bolje zamenjati avtomobil ali pa potrpeti še kakšno poletje ;-(