Monsun-Tajska
Ojla.
Ker sem slišal že celo vrsto različnih odgovorov še tle malo povprašam.
Kako je s monsunom na Tajskem in sosednjih državah v juliju. A je to full kriza ali se zlije samo 5 minut na dan? Eni so bili v tistem čas, paso rekli da je bilo zalo malo dežja, eni pa so mi močno odsvetovali…
Lepo bodite,
Andrej
Kar nekajkrat sem bil v Aziji (Indija, Mjanmar, Vietnam, Laos, Kambodža, Tajska) v času monsumov in sem očitno vedno imel kar srečo z nalivi in poplavami.
Ponavadi je bilo tako, da se je naekrat močno ulilo (bolj kot najmočnejši naliv pri nas), padalo uro, dve, tri, čez dve uri je bilo pa že vse suho.
V bistvu je bilo še najhuje v Indiji, ko so bile delhijske ulice po parih minutah dežja prekrite s stoječo vodo.
+ ozračje se ob dežju vsaj malenkostno ohladi
– zna biti velik problem na neasfaltiranih poteh
Ni pa pravila. Lahko imaš sranje, kot je trenutno na Filipinih ali pa je monsum bolj šibak in boš deležen le dežja.
Vsekakor s seboj vzemi dežnik.
Midva s punco sva bila lani julija in avgusta na Tajskem in v Burmi. Dež sam niti ni bil največji problem. Se zlije in neha pa se zlije in neha. Včasih le 10 minut, včasih par ur, nikoli pa ni deževalo ves dan. Bolj me je motila konstantna vlaga. Kljub 30+ stopinjam se ti cunje ne posušijo več dni. V Burmi smo si morali pomagati celo z mini fenom za lase, ker nas je ujel dež in smo bili popolnoma mokri, naslednji dan pa smo želeli naprej in ni šans, da bi se kaj posušilo do takrat. Res je neprijeten občutek, ko si moraš zjutraj obleči vlažno majico in hlače in upati, da se bo kaj posušilo na tebi. Če se malo pripraviš in si izbereš prava oblačila za na pot – taka, ki dobro odvajajo vlago, te monsun ne bi smel preveč prizadeti. V večini turističnih krajev je vedno kaj za počet, tudi ko dežuje, v manj turističnih si pa ta čas lahko po dolgem in počez prebereš Lonely planet in ko se zjasni jo mahneš naprej.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.