Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Monopoli – Sandra Bašić, Lenart J. Kučič

Monopoli – Sandra Bašić, Lenart J. Kučič

Kogar vsaj malo zanimajo mediji, naj si prebere knjigo Monopoli. Družabna igra trgovanja z mediji Sandre Bašić Hrvatin in Lenarta J. Kučiča.

Pravzaprav me ne čudi, da so mediji to knjigo skorajda spregledali; to je zadnjič, v novoletni “kulturi” v Delu, omenil tudi Boris Čibej … no, vsaj nekdo.

Zanimivo branje, knjigo sem požrla v nekaj nočeh. Avtorja sta vanjo vložila ogromno dela, dobro je napisana, marsikaj razjasni; bi bilo res škoda, da ostane prezrta …

Mladina je tudi pisala in opozorila na eno napako, posledico nezadostnega preverjanja informacij.

Če bi bilo petnajst napak, bi jih bilo še malo, se mi zdi, ker sta pri pisanju te knjige najbrž iskala informacije kot zmešana.

Kot pojejo že vrabci na strehi, je v Sloveniji, ko gre za lastništvo medijev, iskanje informacij početje skorajda “brez upa zmage”. Tovrstne informacije so namreč varovane bolj kot strateški bojni načrti in državne skrivnosti, če trezorjev SKB niti ne omenjamo 🙂

No, napaka je vseeno napaka. Se zgodi.

New Report

Close