Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Monklje je imel sreco ali…?

Monklje je imel sreco ali…?

Upam da si zdaj ko si peres lase, toploto okol uses.

Pa tùd ce te ne zebe. Si jih moras pregrevat.

V sal se zavij al pa termofor

A umrla je mama al kdo ji je pripelu

Te popolnoma razumem Šnelca, žal so taki in ne moreš nič, zanimivo je to, da ti ki nagajajo bi si lahko omislili selitev, bi šli kam po svoje, da bi živeli po svojih prepričanjih ali imeli hišo, karkoli- samo ne- oni zapravljajo življenja sebi in drugim…ta , ko pišeš, da je preprečila odstranitev azbesta- kaj je dosegla, ji je udarilo na ego- češ po moje bo, …škoda ker je niste javno izpostavili…kakšni nesmisli in kakšno trpljenje povzročajo drugim…se nagibam h karmi, nekje se vrne, če ne njim ,pa potomcem. Da ne zmoreš pustit ljudem živet njihovih življenj- kakršna koli že so- bogata, revna…ampak takšni se imajo fino fajn, ne ozavestijo svojih dejanj, se imajo za odločevalce, kontrolorje, nadzornike in redko kdo jih uspe ustavit. So to narcisi, ali z kakšnimi motnjami, kakšni karakterji…no in če se ne koncu jebena stranka preseli zaradi miru in zdravja, so tako veseli, da so zmagali…saj karma je že, ko pride novi stanovalec, ki takoj da vedet, da z njim ne bodo pometali…

Skrbim pozimi da sem 3 ure notri. Ce grem po eni uri ven ali uri in pol me zacne glava bolet oz kosti in trga uho. Obcutljivo kot v otrostvu. Zadnje 2 leti pred vrtoglavico( ki se je zacela lani aprila in traje) me je uho vsak dan bolelo, trgalo po trigeminusu. In to po sprehodu ob morju ko je pozimi pihalo. Letos sem imela bolj vato v usesih vsakic zunaj in je bila bolecina milejsa, vrtoglavice hujse.

Vnetje uses izstavi racun. Kasneje in visok racun.

nas je več takih, ki smo v otroštvu prenašali kregarijo in nadzor, firbce,… sosedov v bloku , takoj ko je bila šansa, da smo se opolnomočili, smo prodali ta stanovanja in šli živet po svoje, ker ni vredno moje energije, zdravja  in še česa, vlečt te ljudi v mojo družino , otroke, da moji otroci bi morali to prenašat, to smo presekali in zdaj je samo spomin, tisti žleht sosedje so se postarali ali njihovi otroci še prepire nadaljujejo me ne zanima, so pa to lekcije za naprej, spoznanja o ljudeh, marsikaj, te naredi mičnejšega.

Odgovor na objavo uporabnika
Loo992, 13.06.2022 ob 12:02

A umrla je mama al kdo ji je pripelu

Ni umrla ne. Skoraj pa bi.

Sle smo na izlet v MB. Spoznala je eno na onkoloskem iz Mb in naju je povabila, mami sem hodila na obiske v bolnico po operaciji.

In mami ji obljubi da bova prisle na obisk. 2 noci prespale pa nazaj.

Drugace sem med kemoterapijo zivela pri mami. Ji kuhala, nakupovala, cistila. Predvsem glede kuhanja in obrokov. Imela je najboljso krvno sliko vsakic so ji pogledali kri pred novo kemoterapijo. Kemo je tezko prenasala, bruhala, slabo ji je bilo. Zgledalo je da jo bo kemo pobrala, ne rak. Je opozarjala dr.Matozovo da naj konca s kemo, ker ne prenese vec.

In gremo midve v Mb. Za teh 2, 3 dni. Nazaj grede pa da jo pustim v Lj na kemo. Meni pri Celju na avtocesti zacne bruhat kri, jst hitro ven iz avtoceste, klicem resilce. Pridejo in jo nujno peljejo v bolnico. Krvavitve v zelodcu. Oni so pol klicali v Lj na onko da gospa mora zakljucit s kemoterapijo. In iz Celja jo je pripeljal sanitetni prevoz cez par dni domov.

Jst sem sla vseeno v Mb samo za en dan na zeljo mame. Drugace mi je bilo hudo vozit in jo tako pustit samo v bolnici. Ona me je prosila naj grem zaradi nje v Mb k tej gospe. Sem sla. Jokala sem kot dez po AC, nisem videla niti voziz. Prizadelo me je, kar naenkrat ta kri in bruhanje na AC.

Drugi dan sem bila dopoldan ze v tej bolnici. Kjer mi je zdravnica rekla da bo mama ostala pri njih in pripeljana s san.vozilom domov do bloka.

Po tem je pa imela se 30 obsevanj in zadnje tudi pripeljana pred blok.

Kot je rekel duhovnik, zdravljenje se konca ko vas avto pripelje pred blok.

Jst sem takrat se sprasevala, kdo jo pripelje, kak avto, kak bo izid…no pol kasneje je bilo res tko kot je karizmaticni duhovnik rekel.

več takih, 13.06.2022 ob 12:13

nas je več takih, ki smo v otroštvu prenašali kregarijo in nadzor, firbce,… sosedov v bloku , takoj ko je bila šansa, da smo se opolnomočili, smo prodali ta stanovanja in šli živet po svoje, ker ni vredno moje energije, zdravja  in še česa, vlečt te ljudi v mojo družino , otroke, da moji otroci bi morali to prenašat, to smo presekali in zdaj je samo spomin, tisti žleht sosedje so se postarali ali njihovi otroci še prepire nadaljujejo me ne zanima, so pa to lekcije za naprej, spoznanja o ljudeh, marsikaj, te naredi mičnejšega.

Moji so se na nek nacin tudi hoteli odselit. Po drugi strani pa se niso hoteli takim umaknit.

Jst mislim da ce starsa ne bi bila psihicno stabilna, da bi se kak sibkejsi clovek v stanovanju fental.

Potem ko sem bila visji razred os in srednje pa sem vedno odlocno rekla “ta blok po lokaciji, zgradbi je kul, ne se selit”. Se zdaj sem takega mnenja. Ne glede na vse slabo kar so nam povzrocili, jst imam njihovo stanovanje najraje, vedno grem tam rada, imam tam sobo in me prav vlece. Bi takoj zivela tam. Je en drug mir tam, ne glede na cirkuse.

Jokala sem kot dez ko nam je prvic veterinar zastrupil psicko. Pridna psicka. Na zacetku ko smo imeli kdaj pouk za 2 do 3 ure sem jo vzela v solo s sabo in je bila v torbi ter ninala. Ves razred je bil vesel da sem jo vzela. Ce se je oglasila, se je vedno kdo nasel da je zakasljal kaj zaropotal da prof. ne bi skuzile da je pasji mladic v razredu.

Ko je tezko poginila, v mukah( veterinarjev kolega je bil v soboto dezuren in psu ni hotel pomagat) so mi v soli med poukom samo solze lile, da nisem videla s table kaj v zvezek pisat. Profesorica  mi je dala 4 dni prosto, naj se potolazim. Se dolgo so solzice se med poukom ulile. Zelo sem bila obcuzljiva kaj je hudoba storil. Se sedaj imam v spominu, kako je postala napadalna, oceta zacela grist v soboto zjutraj ko so zgodaj sli na hiso in jo je kot vedno pozdravil. Jst sem jo takoj vzela v narocje in smo s prijateljico peš jo nosile 5km ob sami cesti na veterino. In tam sem bila z njo od 8.30 do 12h. Ni ji hotel pomagat. Krepavala je v mukah. Jst pa nemocna ob njej. Drl se je name, me podil iz veterine ven. Nisem se dala. Rekla sem mu da sem inteligentna in da jo je sosed veterinar sigurno zastrupil v petek in v dogovoru z njim ne sme psu pomagat, ampak ga mucit. Potem ko je ob 12h prisel vet.tehnik sem pokleknila pred njim naj pomaga psu in meni. Psicka je ravno poginila. In vet na mojo zahtevo da poslje psa v Lj na analizo da vidim s cim je bila zastrupljena, ni hotel, se je drl, pa da mi bo injeckijo zapicil. Jst sem mu vzela telefon in neke stevilke ter klicala ljubljano. Povedala zadevo. Sicer mi je vet prekinjal vezo. Zato so klicali na drug tel kjer se je javil tehnik in so ga vprasali “kaj je narobe, da punca joka in sumi na zastrupitev psa”. Povedal je da je res ne cirkus na veterini. Narocili so mu naj psicko spakira v vreco in priprlje poleg ostalih kadavrov v Lj takoj oz do 15h. Cez dober mesec dobim domov analizo “pes zastrupljen, s strupom ki ga edino veterinarji lahko nabavijo”

Ko sem to potrdila sem jim lepila v blok “morilci psov potencialni tudi za ljudi:. Sla sem na policijo, prijavo dala. Vendar je sosed sodnik vse uredil da vet ni odgovarjal in je vse padlo v vodo.

Moji plakati ki sem jih 3 leta neumorno lepila na vhod bloka niso padli v bodo. Dosegla sem le to, da vsak ki je prisel k njimi na obisk ni vec prihajal. Ceprav so trgali plakat dol, sem dala novega gor.Okolica sosedov se jim je izogibala. To jih je do smrti bolelo. Tako kot mene pogin 2 psick in 7 muck.

Šnelca_783, 13.06.2022 ob 11:51

sosedka, 13.06.2022 ob 11:12

Je veljajo že v starih časih, da je dober sosed zlata vreden, velja tako v hiši ali bloku.

Ja. Dober sosed je zlata vreden.

Se spomnem pred leti. Sem pripeljala enega duhovnika, Igor Loviscek, duhovnik k karizmo. In on veselo pride prvic k nam, mama ga caka na terasi. Se pozdravita, si malo ogleda okolico, vrt in pogleda gor na balkone. Prisel je na teraso in rekel obema “o bog pomagaj, kaki ljudje so to, stojijo na balkonu in hudobno gledajo, zli ljudje po pogledu.

In blagoslovi stanovanje. Se malo ustavi na terasi ter ob prigrizku poklepeta. Pa zapre oci in zacne molit. Potem rece “tu je veliko zlo  nad vami sta 2 soseda hudobna, ukvarjata s crno magijo, sovrazijo vas iz dna srca”. Potem sem jst rekla da na terasi je vedno ocetu zginil levi ali desni cevelj. Oce se je vedno zgovarjal da to pes pocne( imeli smo res psicko mesancko ki je znosila vse cevlje iz terase na travo in tam delala kombinacije, se igrala). Pa mami je zginjal modrcek ko se je susil na terasi. In ta duhovnik ji rece, dajte robo susit raje notri ali jo pobrat takoj, ne puscat cez noc ali ko vas ni doma. Da ne bo kaksen rak na prsi narejen. Moja mama ni verjela v to. Jst pa sem take stvari resno vzela. Naslednje poletje, leto po blagoslovu stanovanja sem peljala mamo k temu duhovniku da moli za njeno zdravje. Odkrili so ji raka na dojki in bezgavkah. Po sliki je bil podoben macki z rogovi. In ta duhovnik moli za njo, se prej ji rece “no ste vidla kako zlo prihaja iz bloka kjer zivite”. Meni je bil ta duhovnik vsec, ker je bil preprost in je imel dar prerostva. Moli in rece “avto vas pripelje pred blok in konca se vas rak”. In jst po tistem tuhtam kaj bo, bo ozdravljena al jo pobere…saj sem njegove preroske besede vedno 1000% jemala. In je res tako bilo zadnje obsevanje jo je pripeljal prvic in zadnjic sanitetni prevoz pred blok.

Sem poguglala tega duhovnika in pomislila nate in tvoja dejanja

http://www.gape.org/gapes/prispevki/prenova.htm

Prejemanje kakršnihkoli uslug od alternative (tudi od radiostezistov – obračanje postelj, določanje mešanic čajev z nihalom ali bajalico – n. pr. Ašič, …, celo od kiropratikov… tudi od akupunkturistov, da ne govorimo o reikistih, bioenergetikih), se vedno konča z zlemi posledicami za odjemalca.

Samo to bi se dodala, ker sem to temo vpletla in razvlekla

Takrat je mama pisala oz se obrnila na kabinet Dr. Janeza Drnovška in zaupala zadevo da so nam krsene vse pravice glede ogrevanja, da soseda izrabljata svoj polozaj in nagajata preko gradbene inspekcije. Da se zadeva vlece ze 12 let, ima otroka oz otroke v mrzle, bolno z vnetji uses, astmo, bronhitis…

V par dneh so potrkali na vrata in priklopli plin. Taisti ki so bili proti, so povedali da so iz kabineta dobili nalogo da morajo priklopit.

Mama jim je rekla se par krepkih in so povesene glave po prikljucitvi odsli ven.

Od vet hci je bila ena trzna inspektorca, druga pa gradbena.

Mali Šnelo z bolnimi useski. Na oknu, da ne pride do zastrupitve z oglj.monoksidom ko so na drva kurili. Si predstavljate potem pozimi odprta okna??

20220613-152001

terany, 13.06.2022 ob 12:02

Te popolnoma razumem Šnelca, žal so taki in ne moreš nič, zanimivo je to, da ti ki nagajajo bi si lahko omislili selitev, bi šli kam po svoje, da bi živeli po svojih prepričanjih ali imeli hišo, karkoli- samo ne- oni zapravljajo življenja sebi in drugim…ta , ko pišeš, da je preprečila odstranitev azbesta- kaj je dosegla, ji je udarilo na ego- češ po moje bo, …škoda ker je niste javno izpostavili…kakšni nesmisli in kakšno trpljenje povzročajo drugim…se nagibam h karmi, nekje se vrne, če ne njim ,pa potomcem. Da ne zmoreš pustit ljudem živet njihovih življenj- kakršna koli že so- bogata, revna…ampak takšni se imajo fino fajn, ne ozavestijo svojih dejanj, se imajo za odločevalce, kontrolorje, nadzornike in redko kdo jih uspe ustavit. So to narcisi, ali z kakšnimi motnjami, kakšni karakterji…no in če se ne koncu jebena stranka preseli zaradi miru in zdravja, so tako veseli, da so zmagali…saj karma je že, ko pride novi stanovalec, ki takoj da vedet, da z njim ne bodo pometali…

Se 1x, da ena farmacevtka pametuje o neskodljivosti azbesta in ima avto parkiran v kurniku iz azbestnih plosc oz kritin. Ne morem razumet. Se bi razumela da bi imela ta zenska stiri razreda os, bi rekel, da je nepismena in neizobrazena.

Kaj se je potem zgodilo s tisto hišo, ki naj bi jo tvoja zidala?

nisi odgovorila, 13.06.2022 ob 16:23

Kaj se je potem zgodilo s tisto hišo, ki naj bi jo tvoja zidala?

Tista hisa je 25km od nas. Se je zidala enih 6 do 8 let, sezidala. Ma nikoli niso tam ziveli. Tam imajo njivo. In zdaj je v enem delu hise podnajemnica s psi( zunaj hise). Uziva mir.

V nos jim je sla ta mesancka ki so jo morali zastrupit. V nos jim je sla cisterna. V nos jim je slo da so si starsi sami pofarbali fasado. Oni v 50 in vec letih se nikoli niso pri bloku pritaknili nic.

20220613-165739

Oce se je sam lotil delat hiso, mama mu je pomagala

20220613-165832

Se ena slika. Sicer ne sodi v to temo. Prej v tisto pred dnevi odprto “ali je snelo na sliki”.

Ampak me vedno nasmeji, mi je smesna.

Snelo je bila anemicna. In veckrat zlezla skupaj. Ko je Snelo prisla k sebi je povzdignila roke v nebo in vprasala “zakaj Snelo padla, kaj se je zgodilo, kdo je Snelo zvrnil”????

20220613-174100

20220613-174100

Šnelca_783, 13.06.2022 ob 08:56

Špetirji, 13.06.2022 ob 06:51

Avtorica, ker praviš, da zdej ne moreš več. A prej si tud avte šraufala, pa pa fasado delala, pa streho prekrivala, ok za vrickanje vem da si, ko si omenjala, skratka, vsa moška dela? Pol se pa sliši, da ženska vse vogle pr bajti podpira. Saj moškemu tako noben sploh ni na voljo ☺☺☺

Ce te ze zanima. Sem v osnovni soli, srednji faksu sama to ograjo strigla na roke s skarjami. Pa je bilo tega kar dosti. Vse okrog in okrog bloka pa parkirisca za avte. Poleti ni bilo fajn, ker te komarji popikajo, jst pa brez nic svinjarij od autana na sebi.

Potem je to mama prevzela dosti let, ko nisem od faksa vec pri njih zivela. Zadnja leta pa foter. V bloku se nikoli nihce ni zganil za nic. Ce bi pustili bi bila ziva meja tako visoka, da bi se letalo zaglavilo notri v pragozd ?

Do lani sem se strigla zivo mejo. Odkar imam tezave z vratno hrbtenico in bolecine v bicepsih…ramenih 24/7 ne smem tega.

Drugace sem pa norc glede strizenja ograj.

Kot studentka ko sem v Lj zivela v hisi in je bil vrt, sem naredila vse mozne oblike od srckastih dalje. Da je bilo za uzivat na travi al se ucit in gledat urejen vrt.?

Joj, si pa tudi drama queen no.

danadanašnji bloki imajo upravnike, stanovalci nič več sami ne delajo v stilu, če jaz ne bom, ne bo nihče. Se plačuje za to po 5 EUR na masec – urejanje okolice, ipd – moraš , ker si del skupnosti, ne moreš da ne plačaš.

Ja, pač nisi za “štrom” se prtikat – jaz se tudi vodoinstalacij in elekotrnapeljav v hiši kot ženska ne pritaknem. Pobelim, pokitam pa stene,  spucam kamnito škarpo, pa zunanjo fasado hiše vsako leto operem dosti bolje, kot kak mojster, drva znam nasekat, klaftre tudi zložit pravilno, da se ne podre kaj, strešnike sem tudi že menjavala po toči in poklepala od toče pobit bakren žleb in ga tudi zavarila s švas aparatom. Mi je bilo v veselje.  Pa še plačat mi ni treba za tisto. Za vodo in elektro opravila pa bom vedno plačala.

Pusti starega ( svojega fotra), naj dela in mu pusti veselje – očitno se spozna in je naredil  do konca, pa čeprav z zaflikanim kablom. Pač zna.

Te dve psicki sta bili zastrupljeni in tezko poginili. Potem niso dolgo let imeli psa oz sele ko so hudobe umrle oz sle v dom.

20220613-182018

vseeno si drama queen, 13.06.2022 ob 17:55

Joj, si pa tudi drama queen no.

danadanašnji bloki imajo upravnike, stanovalci nič več sami ne delajo v stilu, če jaz ne bom, ne bo nihče. Se plačuje za to po 5 EUR na masec – urejanje okolice, ipd – moraš , ker si del skupnosti, ne moreš da ne plačaš.

Ja, pač nisi za “štrom” se prtikat – jaz se tudi vodoinstalacij in elekotrnapeljav v hiši kot ženska ne pritaknem. Pobelim, pokitam pa stene,  spucam kamnito škarpo, pa zunanjo fasado hiše vsako leto operem dosti bolje, kot kak mojster, drva znam nasekat, klaftre tudi zložit pravilno, da se ne podre kaj, strešnike sem tudi že menjavala po toči in poklepala od toče pobit bakren žleb in ga tudi zavarila s švas aparatom. Mi je bilo v veselje.  Pa še plačat mi ni treba za tisto. Za vodo in elektro opravila pa bom vedno plačala.

Pusti starega ( svojega fotra), naj dela in mu pusti veselje – očitno se spozna in je naredil  do konca, pa čeprav z zaflikanim kablom. Pač zna.

Jst se elektrike res bojim. On je sicer sam delal hiso, pa ni imel nobenih izkusenj, ne spleta. Sproti kakor se je znasel. Ampak v elektriko se ne spozna, da bi zdaj se igral s tem.Brrr.

Šnelca_783, 13.06.2022 ob 17:04

Oce se je sam lotil delat hiso, mama mu je pomagala

20220613-165832

Tule gledam, pa mi sliki nekako ne gresta skup. Se gre tu za isto hišo?

Pa tole ne tako majhno bajto praviš da sta tvoja starša zgradila čisto sama?

inspekta, 13.06.2022 ob 18:34

Tule gledam, pa mi sliki nekako ne gresta skup. Se gre tu za isto hišo?

Pa tole ne tako majhno bajto praviš da sta tvoja starša zgradila čisto sama?

Isto. Samo objavim stare slike, ne potem ko je prav koncana, zaradi “prepoznavnosti”.

Sama sta delala.

20220613-185500

Šnelca_783, 13.06.2022 ob 18:57

Isto. Samo objavim stare slike, ne potem ko je prav koncana, zaradi “prepoznavnosti”.

Sama sta delala.

20220613-185500

Tu kjer smo mi trije pod balkonom spodaj zivi podnajemnica. Kjer je balkon je dnevna, levo kuhinja.

Tista prva slika kjer je mama pa je zadaj spalnica in okno od kopalnice. Spalnica ima tudi balkon. Pri vhodu kjer sem jst gor na stopnicah je se ena spalnica. Na drugi strani hise se ena spalnica, desno od balkona kjer smo mi tri spodaj.

Spodaj je se delavnica z druge strani hise, kjer je imel en obrtnik prostor nekaj let.

Ja lepo no, ste eni multipraktiki vi 😉

Se pravi kjer smo mi trije pod balkonom, zdaj desno kjer sva midva je delavnica cez cel del hise. Prakticno se spodnji del sestavlja levo delavnica, garaza in desno stanovanje kjer je podnajemnica. Ce gledamo od vhoda kjer so stopnice.

20220613-191428

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close