Najdi forum

Dobro jutro,
ob zagonu računalnika se mi je na ekranu pokazala z leve in desne vbočena slika in te nadloge nikakor ne morem odpraviti.
Poskušala sem že razširiti sliko s pomočjo gumbov na monitorju, vendar sploh ne reagira, poskušala sem tudi z izklopom in ponovnim vklopom, vendar težava ostaja.
Kaj lahko naredim???

Si kaj premikala monitor, ali si poleg monitorja dala kak magnetni izvor, npr zvočnike, transformator ali kaj podobnega?

Vse kar imam zraven monitorja je tukaj že od prvega zagona, je pa res, da mi je v zadnjem mesecu nekajkrat “poskočila” slika – kot bi zelo hitro ugasnila in prižgala.
Zraven so zvočniki – original, kupljeni v paketu z računalnikom, tiskalnik, prenosni telefon, moj mobitel, fax ampak kot rečeno je to tu že od začetka.
Res ne vem…

Čudno ja…

Poglej, če ima tvoj monitor funkcijo za razmagnetenje, najdeš jo v menijih od monitorja pod degauss. Probaj še to.

Žal, to sem sicer že poskusila, pa sedaj še 1x ampak ni učinka. Kakšna druga možnost??

Tukaj se možnosti preko neta nehajo, vsaj moje…

No ja, jaz bi vseeno tiste zvočnike umaknil malo stran, morbit jih je kdo bližje porinil. Nekateri gonilniki za grafične kartice omogočajo tudi nastavljanje geometrije za sliko, poglej če imaš in če je kaj učinka.

A z tipkami na monitorju se premika vsaj malo ali čisto nič??

No sedaj sem pustila rač prižgan in po cca 2-eh urah se je slika raztegnila čez cel ekran in je L in D izbočena??!!!, Bolj pregledno je kot prej ampak vseeno…
Imaš še kakšno rešitev?

p.s.
na gumbe na ekranu reagira 20%, razen na gumb za razširitev 0%, kakor sedaj na gumb za izravnavo slike 0%

Žal ne, mislim, da je tvoj monitor zrel za na servis.
Edino če počakaš, če ima še kdo kaj pametnega za povedat.

Kot si sama napisala imaš poleg računalnika zvočnike ki verjetno niso magnetno zaščiteni in to kar zdaj pripoveduješ je verjetno posledica tako da ti kaj drugega kot servis ne preostane.

Lep Pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close