monitor
Zanima me kako dolgo je lahko monitor vklopljen, ne da bi prišlo do pregretja. A ga je bolje izklopit, ce se delajo kaki programi, je bolje ohranjevalnik zaslona , ali samo stanje mirovanja. Ker je zunaj bolj toplo se mi zdi da je že po kaki uri tisti vonj po plastiki zadaj. Pa tudi ekran postane topel. Kupila sem ga pred enim mesecem.
Hvala za odgovor.
Hmmm, lahko ti povem mojo izkušnjo, tudi jaz sem ugaševal monitor
ko sem recimo šel v trgovino (pol ure), pa ven za kratek čas in podobne neumnosti, dokler mi ravno zaradi tega ni odpovedalo stikalo za vklop/izklop monitorja in sem seveda moral odnesti žalost na servis.
Po moje je ohranjevalnik zaslona čisto v redu, še bolje je pa mirovanje zaslona (stand by).
Če je pa vonj po plastiki močan, tako da se ga čuti, potem pa raje na servis z njim, ker je še v garanciji.
lp
Čakaj, dajva malce bolj počasi:
v stanju mirovanja je monitor in ne računalnik.
Imava dve različni napravi – računalnik in monitor.
Računalnik pusti pri miru, naj ti dela brez težav, monitor naj se pa po
določenem času nedelovanja izključi (stand by).
Poglej jaz imam računalo prižgano dooooolgo časa, monitor pa velikokrat
tudi po 20 ur na dan in ni težav.
Ali si to mislila ??
lp
Tam kjer so nastavitve za ohranjevalnik zaslona, imaš spodaj tudi nastavitve napajanja. Za monitor lahko nastaviš, da se ti bo po določenem času postavil v mirovanje, če ne boš ničesar delala z njim.
Izklop diskov in Stanje pripravljenosti pa nastavi na ‘Nikoli’.
Zlasti v poletnih mesecih in če imaš rač. v sorazmerno toplem prostoru, je to smiselno, saj se takrat ne bo skoraj nič grel, manjša je poraba el. en., pa tudi življenjska doba zaslona bo daljša.
Pri zaslonih, ki jih veliko uporabljamo, začnejo sčasoma bledeti barve.
Forum je zaprt za komentiranje.