monitor
Moj monitor je crknu (na pa sej je imel ze svoja leta), zdaj pa bi kupila novega. Ker je raznih monitorjev malo morje in en kup raznih kratic, vas prosim za nasvete in obrazložitve. Kupila bi 17-palčnega in me zanima, koliko Hz mora biti. Potem me pa še zanima, kaj V PRAKSI pomeni NF(natural flat), MB (magic bright), DFX (dyna flat) in CRT (al neki podobnega) in kaksna mora biti pika (a cim manjša?). In seveda, zanima me, katero znamko mi priporocate.
Hvala!
Pika1
Pri monitorjih je pač tako, daše posebej velja rek, da imajo vsake oči svojega malarja. Tako je pravzaprav najbolje obiskati najprej nekaj spletnih strani (v google pač vpiši “monitor LCD 17”) tako da dobiš nek vtis o cenah, potem pa pot pod noge pa v velike štacune, kjer jih imajo razstavljene in se na njih kaj dogaja. Lepo si vsakega posebej oglej in naj te ne skrbijo kaj dosti razne kratice. Flat je boljši od navadnega (gre za raven zaslon) manjša pika je boljša od večje. Če si lahko privoščiš tolar več vzemi 15 inčnega LCD (ploščati) ki ima enako vidno polje kot 17 inčni CRT (navadni, katodni). Frekvenco naj imajo čim višjo, vsekakor nad 75 (do okrog 100) pri ploščatih pa frekvenca ni važna.
Premisli torej, koliko ga rabiš, za kaj ga potrebuješ (CRT e malce boljši za filme kot LCD recimo) in vprašaj še malo določneje.
Forum je zaprt za komentiranje.