mongolsko meso
Živjo!
Zadnje čase rada kuham v voku in včeraj sem delala mongolsko meso. Bilo je zelo preprosto in na koncu okusno. Sedaj pa me samo zanima kako naj bi anredila, da bi imela jed več omake… V kitajskih restavracijah je vedno več omake. A samo preprosto dodam več sojine omake in morda še malo vode…ali poznate kak drug trik?
Pa vse vešče kuharice prosim še za kak recept iz kitajske kuhinje…
Hvala.
Avtor: die Katze
Datum: 24-10-03 16:34
Danes sva s fantom izprobala recept za mongolsko govedino. Tisti, ki ste dokaj redne stranke v kitajskih restavracijah gotovo veste o čem govorim. 🙂
Po pravici povedano sem dvomila, da bo dobro izpadlo, ker sem že večkrat poizkusila skuhati kaj kitajskega pa mi nikoli ni uspelo.
No na koncu je bilo več kot odlično!!
Če koga zanima je tu recept:
Sestavine: Za 3-4 osebe
par žlic rastlinskega olja
1 kg govejega stegna
30dag pora ali mlade spomladanske čebule
navadna čebula
3 stroki česna
par rezin na drobno nasekljanega ingverja
chilli (po želji)
Marinada:
žlica jedilnega škroba
3-4 žlice rastlinskega olja
žlico soli
2 žlici sladkorja
2 žlici sojine omake (temne)
beli poper
Priprava:
Meso nasekljaj na manjše kose, zmešaj z marinado in pusti stati v hladilniku 1 uro.
Česen, ingver in navadno čebulo na drobno nasekljaj. Pri poru uporabi le zeleni del in ga nareži na kvadratke.
Na vročem olju prepraži ingver, čebulo in česen. Dodaj meso, dobro premešaj, pokrij in duši 5 minut.
Dodaj še por, zopet premešaj in duši še 8 minut. Po potrebi zmanjšaj ogenj in dodaj chilli omako.
To je to! 🙂 Sestavine se lahko tudi dodaja.. če bo presuho dodaj še malo olja z vodo, če bo pa preredko pa še malo jedilnega škroba.
Forum je zaprt za komentiranje.