Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mongolsko meso

mongolsko meso

Danes sva s fantom izprobala recept za mongolsko govedino. Tisti, ki ste dokaj redne stranke v kitajskih restavracijah gotovo veste o čem govorim. 🙂

Po pravici povedano sem dvomila, da bo dobro izpadlo, ker sem že večkrat poizkusila skuhati kaj kitajskega pa mi nikoli ni uspelo.
No na koncu je bilo več kot odlično!!

Če koga zanima je tu recept:

Sestavine: Za 3-4 osebe

par žlic rastlinskega olja
1 kg govejega stegna
30dag pora ali mlade spomladanske čebule
navadna čebula
3 stroki česna
par rezin na drobno nasekljanega ingverja
chilli (po želji)

Marinada:
žlica jedilnega škroba
3-4 žlice rastlinskega olja
žlico soli
2 žlici sladkorja
2 žlici sojine omake (temne)
beli poper

Priprava:

Meso nasekljaj na manjše kose, zmešaj z marinado in pusti stati v hladilniku 1 uro.

Česen, ingver in navadno čebulo na drobno nasekljaj. Pri poru uporabi le zeleni del in ga nareži na kvadratke.

Na vročem olju prepraži ingver, čebulo in česen. Dodaj meso, dobro premešaj, pokrij in duši 5 minut.

Dodaj še por, zopet premešaj in duši še 8 minut. Po potrebi zmanjšaj ogenj in dodaj chilli omako.

To je to! 🙂 Sestavine se lahko tudi dodaja.. če bo presuho dodaj še malo olja z vodo, če bo pa preredko pa še malo jedilnega škroba.

Aja, če ima kdo mogoče še kakšen nasvet, kako bi lahko bilo še bolje naj napiše.

To potem pride samo 13minut dušenja mesa. A pa je dovolj mehko? LP Daša

Hej,vceraj too busy! K mongolskemu mesu gre obvezno por.Vsaj tako mi zagotavlja natakar. Meso naj bi bila govedina,narezana na cimtanjse listice.
Jaz dam ponavadi svinjsko ribico. Ja,Dasa,zdusi se kar hitro.Jaz delam to v voku.Sicer smo o tem pisali ze v zacetku poletja,je bilo veliko opisov.
Die Katze recept je ta pravi.Jaz dam vseeno malo vina ali konjaka in nic skroba. Lep pozdrav Babi

Hoj,

tudi jaz sem navdusena nad mongolskim mesom in pa porom, vendar imam en veeeelik problem. Ne znam kupiti pora. Tolikokrat se mi je ze zgodilo, da je bil potem cisto lesen (tudi, ko sem kupila ze zmrznjenega), da sem ze kar nekajkrat morala kosilo vreči stran, ker sploh ni bilo prebavljivo, sedaj pa hrane s porom ne jemo vec, kar mi je zelo zal. Na kaj moram gledati, ko kupujem por, da ne bo lesen? Ali je prav, da se pri poru zreze tudi nekaj stebla? Ali priporocate kak zmrznjen por – doloceno firmo?

Helena

Helena

Helena,hej! Por ima belo steblo in zelene liste.Najboljse je steblo do listov.
Jaz to vse uporabim,dokler se cuti debelina,tudi ce je malo ze zelankasto.
Liste porabim za minestre,juhe…
Koncem pomladi,ko gre por h kraju,je sredi stebla nekak trd strzen.Tisto je res groza.Sedaj je pa por krasen.Kako ugotoviti,da ima strzen?Bolj tezko,ker bi ga morala malo zarezati navpicno v steblo.To se pa v trgovini ne da.Zaupati branjevki in pozno spomladi ne kupovati vec.Zdaj ga kupi in bos videla,da je krasen.
Necesa ne razumem.Upam,da govoriva o isti rastlini. Namrec,zame je steblo
vse tisto uzitno do listov.Res je proti koncu malo odebeljeno in ima brado, tiste koreninice. Me zanima,ce bos naletela na pravi,dober por.Jaz brez njega skoraj ne bi znala skuhati kosila.Ce pa je samo en por v hladilniku, ze vem,da ne bomo lacni.Porova rizota,cisti uzitek. Porocaj. Lep dan Babi

Babi,
najlepša hvala. Zdaj mi je vsaj jasno, kdaj se lotiti pora. Upam, da mi bo uspelo.
Misliva isto rastlino, s steblom sem mislila liste, pa sem se slabo izrazila.

Helena

Helena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close