Mongolija
Zdravo!
Mislim, da vize ne izdajajo več na meji. Drugače pa Dunaj je ena varianta, mogoče še boljša pa je v Trstu na častnem konzulatu. Sicer stane 75 eur (35 viza + 40 administracija), vendar sem jo jaz dobil takoj naslednji dan ne da bi za to prosil, tako da očitno so tam zelo ekspeditivni, kar se tega tiče. Uradno je pisalo, da traja 7 dni. Je pa gospa tam tud zelo prijazna in ustrežljiva….pa bolj domače vzdušje je, ker je konzulat v blokovskem stanovanju 😉
lp
Flyhigh hvala za info,
veš kaj me še zanima, kje si kupil letalsko karto, pa do kam – kar do Ullan Batorja, al je bolš (cenejš) npr ko Irkutska, pa pol z vlakom naprej?
pa še to, baje, da je dost teh lokalnih “agencij”, ki ponujajo treking s konji oz izlete z jipi…me samo zanima če je to res, pa če so cenovno ugodni …. oz kolk zapraviš na dan če greš v lastni režiji tja?
hvala,
S
Jaz sem šel žal samo skozi Mongolijo zaradi časovnih in finančnih omejitev in to s trans-mongolsko železnico tako, da ti za letalsko karto nebi znal povedat lahko pa vprašaš na STA-ju v Ljubljani. Če si dovolj zgoden lahko dobiš zelo poceni karto. Tako ti tudi glede trekingov in raznih izletov tam ne morem pomagat. Če boš šel v lastni režiji tja boš itak skoraj zagotovo zapravil manj kot organizirano.
Je pa sigurno tukaj gor kdo, ki je to že dal skozi in ti bo lahko kaj pomagal.
lp
Sam sem pred 5 leti nameraval iti iz Moskve v Ulan Bator, od tam pa na Kamčatko. Možnosti sta dve. Z letalom direktno iz Moskve v Ulan Bator, lahko pa iz Irkutska. Precej cenejša varianta pa je notranji leti z malimi ruskimi družbami, vendar teh letov ne moreš dobiti na internetu, saj firme interneta sploh ne uporabljajo, tako da je riziko, da je let zaseden, kar velik.
Moj prijatelj pa je šel letos iz Ljubljane skozi Moskvo v Ulan Bator, nato pa po zemlji (vlak, bus,…) do Pekinga in nato z letalom nazaj v Lj.
Povratna karta Lj-Ulan-Lj je cca 220 k, Aeroflot. Vizo si je rihtal v Lj.
lp
bv
Hm, Samo!
Vize za Rusijo ni potreboval, ker je v Moskvi samo prestopil.
Vozp za Mongolijo je urejal v Ljubljani. Tudi Indijskega, pa še katerega drugega veleposlaniptva ni v Ljubljani, pa vize urejamo tu, kajne?
Poti za urejanje pa je kar nekaj (Kompas, kaka druga agencija,…), tako da ne potrebujemo vedno veleposlaništva v Ljubljani. No, res pa je, da ga nisem vprašal, kje jo je dobil, vem samo, da je že iz Ljubljane šel z vizo…
lp
bv
Forum je zaprt za komentiranje.