Molji v kuhinji
Grr….
Sem hotela porabit polento in našla molje. Potem se pregledala še druga živila in jih prav tako našla v moki, sladkorju,…
Me je kar zmrazilo, fej. Kako so sploh prišli tja??!??!? Določena živila imam zapakirana tudi v plastične posodice.
Na pomoč, kako naj se jih rešim in jim preprečim ponoven obisk?
Molje ste lahko prinesli z živili iz trgovine. Velikokrat je kakšna moka, ješprenj itd. okuženo z molji. Največkrat se to dobi v kakšni trgovini
s staro robo.
Najbolje vsa takšna živila odstranit, omaro dobro pomiti, prezračiti in
posušiti. Živila naj ne bodo raztrosena po omari, predvsem pa paziti, da
živila kupljena v trgovini niso stara.
Verjetno bodo še drugi kaj svetovali kako in kaj.
Pri nas se lovijo samo še na tiste pasti, v hrani jih pa ni več. Sem nastavila zadevo kar v omaro, katero sem najprej spraznila, zagnala skoraj vse stran. Zanimivo je, ker jih v hrani ni, na pasti pa se znajde še kakšen. Kupila sem jih pa v Muellerju. Prva je bila čisto polepljena z njimi, zdaj je pa še tam pa tam kak gor.
Ja, welcome to the club! Dvakrat zapored sem vse zmetala stran (no, v drugo precej manj, ker sem vseeno bolj pazila). V prvo sem samo pomila elemente od znotraj, v drugo sem skoraj razstavila omaro.
Prav ali ne prav, v drugo sem omaro od znotraj našpricala z Biokilom, pustila vse odprto dva ali tri dni, da se je prezračilo (ne me vprašat, kako je zgledala kuhinja z vsemi stvarmi, zloženimi na tleh!!!), res temeljito pomila in zložila nazaj. Trkam, zaenkrat je uspelo.
Bile so čisto majcene sivo-rjave živalice, ki so lezle po embalaži, če si na hitro obrnil vrečko npr. s kosmiči. Seveda tudi znotraj po kosmičih. Tako majhne in neopazne, da tašča še danes sumi, da imam jaz privide, ona jih ni videla niti z očali.
Pasti, praviš? V Mullerju. Bom pogledala, kajti definitivno si ne želim ponovitve tega. Poleg kuhinje je mene namreč doletela še shramba, od koder prinašam živila v kuhinjo. Kaj pa piše na tistih pasteh? Past za živalice v kuhinji, hihi?
Hvala in lp, Mimi
Ta past je smo za živiljske molje. Molje pa spoznaš po malih sivih metuljčkih , ki letajo po shrambi, kihinji. Ta metulj se izleže iz črva , ki živi v moki, čajih.. Ta post je lepljivi karton , ki ga sestaviš v trikotni , noter se da vaba, ki privablja samce in ta se potem prilepi in krog razmnoževanja se ustavi. Mislim , da ta vaba ni za tiste male živalice. Sem jih že tudi imela priliko videti.
Ta past se dobi v kakšni kmetijski trgovini , merkurju.
Forum je zaprt za komentiranje.