Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Moka iz mlina – za Speedy in ostale

Moka iz mlina – za Speedy in ostale

En lep pozdravček!
Včeraj smo porabili še čisto zadnjo zalogo ajdove moke, ki jo je na srečanje prinesla speedy. In seveda bi takoj vsi še 🙂
Vprašanje za speedy, torej (oz. za tiste, ki veste) – kje točno bi se dalo to moko še dobiti? Vem, da bi se najbrž morala kar daleč peljati, ampak bi se. Ker žganci iz te moke so res ODLIČNI, pri nas smo pa vsi ljubitelji.

Vem, da jo imajo v Sorževem mlinu (mimogrede, to je edini mlin daleč naokoli, ki še melje na vodo, zato je tudi vreden ogleda), to je med Celjem in Dobrno. In vem tudi, da je zelo dobra in kvalitetna.

Mislim da je to moko prinesla Speedy iz Dolenjske – mlin nekje pri Mirni, vedar 100% pa nisem :-))

Občasno nabavljam različne moke v mlinu Rotar v Plesu pri Moravčah, tudi ajdovo, in sem zelo zadovoljna. Pa še relativno blizu je. Za vsak slučaj prej pokliči na 723 26 70, ker včasih katere od mok zmanjka.

LP, Astra

Hojla!

Vso moko, ki jo uporabljam od bele, ajdove, koruzne, ržene kupimo v Brinečevem mlinu. Nahaja se v Spodnji Rečici.

Lep pozrav Mihaela

Hej!

Tale ajdova moka ( in druge tudi) od Speedy je res super. Na vrecki je napis: Pekarna Bistrica – Mlin Grebenc. Je pa na Dolenjskem.

Zdravo!

Mlin se nahaja na relaciji Trebnje – Sevnica in sicer ob glavni cesti pri odcepu za Šetrupert. Kraj (zaselek) se imenuje Bistrica. Kakšnih velikih označb ni – orientir naj ti bo obnovljen kamnit most.

Lp

Dan punce…:))

Evo mene, malo pozna sem, ampak.. se opravičujem.

Glede moke sploh ni problem. Pišite mi na elektronsko pošto ( drejca@email.si) in bom našla način, da vam moko dostavim. Le ….ne samo eno kilo, hehe:))

Moka je dobra, ja. Predvsem je vedno sveža, saj jo vsak žakelj ” nastrežejo ” sproti.

Je pa še nekaj drugega. Vsakemu izmed vas priporočam, naj se sam odpelje po moko ( naj naredi izlet) , lahko si bo ogledal mlin, pekarno …sploh pa je Šentruperska dolina zelo lepa in ne bo Vam žal, če pridete v naš konc:) In ko boste prišli, vas povabim na kavo in en deci :))))

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Štupnikov mlin v Zagradcu v dolini Krke, malo pred Žužemberkom.

Mene pa se nekaj zanima: njega dni so se dobili psenicni kalcki med Biotopovimi proizvodi, zdaj pa dolgo casa ne vec. Jaz sem jih dodajala jogurtu, vcasih tudi domacemu kruhu. Ali se da to tudi kupit v kaksnem mlinu?

pozdravcek,

proxima

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close