Mojemu se je zmešalo
On zasluži bistveno več, se pravi, da na njegovih žuljih tudi ti bistveno boljše živiš.Sem ženska.Pač nehaj težit.On si naj kupi kar si hoče, saj bo porabil svoj denar.Ti pa bodi hvaležna, da imaš tako sposobnega moža.Verjetno s svojo plačo ne bi bila sposobna poleg vsega polnit še kriznega fonda, a ne?.Naj si kupi avto, sicer si bo pa omislil drugo žensko
taki avtomobili ponavadi minimalno obdrzijo nakupno ceno oziroma se jim se celo dvigne, zato tak nakup lahko gledas kot investicijo v premozenje in vajin odnos in glede na to da sta financno preskrbljena in brez dolgov. Avto lahko na koncu se vedno proda ce boste potrebovali denar.
Tole ti iz lastne izkusnje povem, da ti bo potihima zameril za nedolocen cas. Mi2 sva tudi podrla varcevanje, ampak zena bi novo teraso, kuhinjo, en kup enih dodatkov okrog hise da bo lepo… jaz seveda novo kolo zase in za sina (govorimo v skupni vrednosti z opremo 7000€). Popolnoma jasno je da so prednostne nujne investicije in investicije ki vplivajo na udobje zivljenja, ampak tako kot ona ne razume zakaj rabiva taka kolesa za “divjanje po gozdu” jaz ne razumem zakaj rabimo novo teraso z letno kuhinjo, ce jo ze imamo. Morata ugotovit kaj je za vaju najboljse, recimo ce bi mi2 dala denar v trraso, bi bil jaz slabe volje, in bi krivil zeno da ne morem uzivat s sinom v necem kar cakam ze zelo dolgo. Ce kupimo kolesa bom vecno hvalezen da se je odrekla novi terasi in bom naredil vse da to teraso (karkoli pac bo aktualno takrat) cim prej dobi… no zgodilo se je tako, da smo kupili kolesa, za malo manj denarja zato da je se zena dobila elektricnega in se vozi z nama, na novo teraso smo pozabili, ker je veseeno ce sedimo na dili podprti s cegli, ce smo skupaj. Kaj si misljo sosedje ko imamo na strehi avtomobila kolesa ki so vredna 3x vec kot avto nam je pa popolnoma vseeno 🙂
Kaj ste zdaj tako napadli Marinko… Ženska v teh časih pravilno razmišlja. Bližamo se največji krizi od 1929 dalje, tip bo pa denar zagonil za en star pleh namesto, da bi si naredil zaloge hrane, vložil v zemljo kje, kjer bi pridelovali hrano, če res hudo zariba, itd. To ne pomeni, da sem sedaj avtomatsko copata, ker se strinjam z Marinko, ki v tej situaciji definitivno razmišlja trezno za razliko od moža.
Vložil naj bi v zaloge hrane in samooskrbo? Si že prilezla iz bunkerja in koliko požreš, da je potrebno v to ekstra vlagat? Kriza…kakšna kriza? Kje vidiš krizo? Kriza je lahko vsako leto za različen profil ljudi, za druge pa super priložnost za še več denarja.
Če nonstop samo čakamo, da minejo vse možne krize sveta, potem bomo umrli brez, da bi pravo dočakali in kaj doživeli.
Zmešalo ne, že pa verjetno iz otroštva sanjari za ta avto. Vi še ne veste kaj je to ljubezen in strast za takšna vozila in je zelo nesramno ker temu rečete “kup pleha”. Koliko moških pa reče da je bedarija pri frizerjih zapravlat pa za šminke in petke?
Če meni kera reče “jaz ali motor”, ji lahko samo taxi pokličem. Življenje je samo eno in kaj češ biti doma pred televizijo pa tečnariš kak ti je tečno v lajfu, če si lahko zunaj pod soncem z brnečo pošastjo med nogami in lepimi vaškimi cestami. Naj uživa dokler ima denar ker ko umre si ga lahko samo meče na oblaku.
Spoštovani, kaj pa če bi razmislili o kompromisu? Npr da vaš mož porabi polovico privarčevanega denarja in ostalo doda svojega? Ali morda porabi ves znesek in nekaj medecev vi dajete na stran v skupno vsrčevanje? Ali on malo višji znesek pol leta?
S temi predlogi vas vzpodbujam h k čimveč pigovorom in kompromisom. Veste če za vas star avto oldtajmar pomeni ‘navaden pleh’ se vašemu možu zdi btez veze nekaj drugega. A vmes so kompromisi😊.
Vse dobro❤️💙.
Svoj lasten denar daja na kup za krizne čase….povdarek za krizne čase! To ni urejanje okolice hiše, dopust,…!! kot si to ti razlagaš!!
Tudi trdis da ste na svojem brez pufou…sepravi nebo kriznih casov za vas…razn za tvoja razvajanja!
Po drugi strani pa…dnar je se vedno njegov….kar pomeni d alahko z njim počne kar želi.. pa spet poglejmo iz krizne strani…zaradi krize so sle cene avtov zelooo navzdol… in zakaj nebi kupil, se par let vozil in prodal za isto ceno?? babe in vase racunice……ma ce bi najdu on ta trenutek ksnga porsche 911 targo za 20jurjeu (ma je ni nikjer) in bi jo mal popedenal in ko mulci odrastejo jo prodal z dodano vrednostjo in to tako, da bi bli mulci vsak s svojim stanovanjem bi blo pa ok ane?
Oprosti, napisala si, da se familija, brez nekih dolgov, da se razumete…
Če si ta avto želi, pa naj vzame kredit in ga plača. Bo pač naslednje mesece v garaži namesto, da bi se s prijatelji po gostilni potikal. Jaz bi na tvojem mestu prišel do njega, mu v roko stisnil 500 eur – od tvoje plače in mu rekel, da je prva voznja tvoja in naj si kupi svoje sanje.
Kar zasluzita je skupni denar ker sta partnerja. Za star avto ne das veliko denarja. Ce je prisparano 10.000 to ni veliko. Ce pa mislis avto 100.000+ ki je kaj vreden in je avto z duso se vprasas, ce je primeren cas. So otroci pri kruhu? Ce ja, potem nimas prav. Ce so otroci se soloobvezni in nimajo se svojega kota pa se moza postavi pred dejatvo. Ce bi se vedno rad avto ga lahko prodata, ko potrebujeta denar. Taki avti ne zgubijo vrednosti.
Če kupiš avto, ki je delujoč, je starodobnik, je urejen, je eno, potem nekako cena naj ne bi padla in ga lahko ob krizi prodate, samo računaj minus 30 procentov.
Če bo kupil dele in iz njih sestavil avto, bog vam pomaga, je najslabše kar lahko naredi. To je delal moj bivši in vedno bili zarad tega brez denarja, dokler nism po mizi uradila da se tega ne grem več. V dobro vaših financ, ne pusti niti da začne razmišljati v tej smeri.
Če mož prispeva večino v denarju, še ne pomeni, da žena, katera predvidoma več prispeva pri vzgoji, opravilih, ni enakovredna. Tako da je sta v tej smeri enakovredna in vsak dela po zmožnostih.
In tisti idioti, ki ji govorite, naj si dobi boljše delo.. Aja, s tem ni nič odrekanja, brezplačnih nadur.. In otroci? Samorasniki zarad 100eur več na mesec?
Če pa hoče mož sam delat s svojim denarjem, potem pa mislim da veš kam vodi, saj so mu osebni interesi pred družino. S tem je bližje korak k ločitvi.
Sigurno je tud žena kdaj kaj želela, pa se je v korist družine odrekla, pa je vse super, možu pa se ne sme reči ne…? Mislim..
Pravilno. V času korone pa res ni pravi čas,da zapravi prihranke! Kaj pa,če izgubi službo! Kolikor sem prebrala si ti doma. Če pa službe ne more izgubiiti pa naj si kupi avto! Kje pa piše,da si ne sme nič kupit nikol,ti pa pojdi v službo,da si boš lahko še ti kaj takšnega privoščila s svojim denarjem. Za prihranke pa dajajta na stran oba
Ja iskreno si prevec nerazumna. Sploh ce res za vse placuje. Tebi tudi nihce ne brani da si najdes boljso sluzbo in bos vec zasluzila, takrat lahko partnerju govoris kaj naj pocne s svojim denarjem. Moj se je tudi odlocil da bi imel motor za 20 tisoc evrov in si je selnpo njega. Men je itak top, ker skupaj uzivava na motorju. Najbols da si palco iz riti potegnes in dovolis descu da ma se kej zase ne samo zate in druzino.
Očitno tu nihče ne razume družinskopravne ureditve skupnega premoženja. Vse (kolikor pač) zakonca zaslužita je skupno premoženje, oba prispevata k izdatkom glede na zmožnosti, torej ne nujno enako. Tako da ne bodite preveč pametni, kako “se dec pusti komandirati”. Zakonska zveza ima premoženjskopravne posledice in vsak se jih mora zavedati. Ni več soliranja, ko si podpisal pogodbo. Ne vem kako si večina od vas predstavlja, samo ne reči, da niste še nikoli slišali…
:). Tako je. Bravo.
Meni je samo žal, da leta 2019 nisem previdno uredila, da bi šla podpisat pogodbo o ureditvi premoženjsko pravnega zakonskega razmerja – po 15ih letih zakona – bi mi bilo na sodišču malce lažje in vse hitreje skupaj. Tako pa traja lahko premoženski del tudi dve leti, da se kaj premakne. Če imaš seveda spravljene vse dokaze, ni noben problem – od “neinvesticij” v dom, kot navaja, pa do prikritega najemanja kreditov, poleg redne službe se iti neko “podjetništvo” prikrito partnerju, npr. kupovanje firm v stečajih skupaj z angelskimi botri, ipd.
in za vse tiste, ki servirate, naj si najde avtorica službo. Če ne sobivate z nekim takim “poslovnežem” pojma nimate, kako take družine sploh funkcionirajo, kakšni so tudi taki zakoni in zveze, kjer velja pravilo srečen mož, srečna družina, ker veš, da tako mora bit. Ker ko te začne upravljati in manišulirati tebe doma enako, kot podrejene v službi, je že prepozno. Ko se dogovorita sporazumno, da se ti npr. odrečeš določeno obdobje zaposlitve tako zaradi logistike, kot obveznosti otrok ( ker je on toliko službeno odsoten, neprestano z eno nogo v luftu in naokoli, ko pride samo spraznik kovčke domov in napolnit s svežim in opranim in zlikanim in naprej), ko se odrečeš določeni svoji karieri, ker jo on dela napirmer 10 let, da lahko doseže, kar ga pravzaprav edinole osrečuje, ker ga določene stvari dobesedno zasvojijo in noter potegnejo ( nadvlada in odrejanj določanje drugim napirmer), družina oz. otroci pa so potem ves čas samo fasada za javnost za zraven in za mir pred lastno materjo. Ne morete tega razumeti tisti, ki imate neke klasične družine, pa službe od 8ih do 17ih pa doma odprete pir na terasi ko ste pokosili travco. Ne boste tega razumeli. To so vam popolnoma nedojemljive zadeve, drug svet, drugi funkcionalni krogi. In posledično se tudi večji zneski vrtijo, ja.
Pozdravljena.
Se ti ne zdi, da bi mogoče lahko stopila iz svojih okvirjev in prisluhnila možu? Če je to njegova tiha skrita želja, zakaj ga ne podpreš? Sama praviš, da vam gre dobro, mož nosi večino stroškov, hkrati pa še varčujete. In če si ob tem nekaj želi – zakaj ne? Verjemi, da se dobro zaveda, da bo porabil kupček privarčevanega denarja, verjamem pa, da bo ob tvoji podpori pri njegovi želji, kupček ponovno rastel.
Forum je zaprt za komentiranje.