Mojemu se je zmešalo
Seveda razumem. Saj sem jo vprašala, kam pa gre ves preostanek njenega denarja, pa ni nič odgovorila. Tudi še dvema sem tak isto napisala pa ponovno nobenega odgovora.
Ne more nekdo pod pretvezo skupnega denarja odločat o denarju, ki je večinoma od drugega. Njej je samoumevno, da on plača vse od položnic, večine hrane, investicij, doma, dopustov..ampak čisto nič ni zares samoumevno. Kaj je takim tipom, da take ženske poročijo? Ravno take jim še tisti sex in humor s katerimi so jih osvajale in na kar tipi padejo, odvzamejo ko jih imajo. Pol si pa še ločit ne upajo ker bi jim odvzele toliko in toliko premoženja.
[/quote]
Ženska, ki nič ne doprinese zraven, potem pa govori o skupnem premoženju. Če bolje pomislim, njenem premoženju – saj dec nima besede pri tem, za kaj se bo zapravljalo. Vse na račun, ker mu je zagotovila potomce. V tem primeru bi bili še smiselno, stare starše vprašat kakšen je njen resničen doprinos v gospodinjstvu in vzgoji otrok. Da nima na koncu vse poštimane v špago, deca, svoje starše, njegove starše,…ona pa šefico špila.
Ja, tistemu delo – glede njenega kapitala – se spretno izogiba.
p.s.: Dec, ki mora ženo spraševati za vsako stvar, kaj lahko in kaj ne,……vrjemi, ne sexa veliko doma.
seveda ni nič odgovorila, ker je v prvem poskusu ugotovila, da ji je njena provokacija tokrat uspela v nulo in bo folk pisaril dneve in dneve brez da rabi še karkoli dodatno začiniti.
dala je eno tako dokaj realno temo, z ravno prav podatki, da se je monkeljski živelj vžgal.
glede na to, da si tudi ti ne moški trol, pa ti moram dati par pojasnil na tvoje pritlehno izvajanje.
Po slovenski zakonodaji je zaenkrat tako, da ko dva osnujeta družino (poroka gor ali dol), so prihodki in odhodki skupni, torej se skupaj dogovarjata kako bosta služila in zapravljala. Če gresta narazen pa se v glavnem šteje, da je skupno pridobljeno premoženje deljivo na pol.
Torej tvoje flancanje o tem, da je denar samo njegov in da ga bo ob ločitvi obrala, je samo tvoje zasebno mnenje, ki nima pravne teže.
Uporaba pojužnjanih izrazov tipa – jo je poročil, namesto da sta se poročila, v prvem primeru gre za aktivno -pasiven odnos v drugem pa za aktivno – aktivnega, ni tako nedolžna in ni samo izraz slabe pismenosti, ampak ima globje sporočilo. Tipi tvojega kalibra bi radi iz ženske spet naredili žival, ki si jo moški med seboj podajajo ali prodajajo. Potem je seveda logično, da je ves denar od tipa, ki lahko z njim dela kar hoče, ženska pa lahko samo zastonj doma gospodinji.
Da pa tipi padate samo na seks, je pa vaš problem, s katerim se morate soočiti sami.
Nihče vam pri tem ne more pomagat.
Ne pa pričakovati, da se bo ženske zasužnjilo kot je to bilo tisočletja, samo zato, ker so tiči vaši (slabi) gospodarji.
[/quote]
zakonodaja gor ali dol, če nekdo ukazuje kaj se bo počelo z denarjem ki večinoma ni njegov se ne gre za pošten odnos. Ona sama napiše da je prispevala le nekaj malega za hrano. Kje je preostanek njene vsakomesečne plače? kak skupni denar je to, če pa je le večina njegovega denarja v igri? Torej ona sama krši zakonodajo (ko se že sklicuješ toliko na to) s tem ko bi morali biti prihodki skupni. A si se našla v njej, da zagovarjaš skupne dohodke kljub dejstvu da ona prislpeva le nekaj malega za hrano vse ostalo pa on?
Ker pa ponovno komentiraš o komentatorju kak on po tvojem je bla bla bla, namesto o temi in avtorici, te itak ni za resno jemat. Ker si sfaila že v osnovnih stvareh kaj šele kaj drugega.
a ti povem kak je to funkcioniralo pri mojem fotru in matki?
tam je tud ata več zaslužil in kao financiral vse pri bajti, od dopustov, do avta in investicij. a misliš, da je moja mati imela kaj viška? kam je šel njen denar od malo boljše kot minimalne plače?
e.. ti povem. večino denarja je porabila za hrano in za naju s sestro. oblačila, vse za šolo, kasneje dijaški dom, študenski dom, skratka…. najini stroški, in sprotna nabava v trgovini. njej sami je ostalo bore kaj malo.
ampak uradno je bil glavni financer in tatamata pri bajti fotr. nič ni bilo od matere. ne hiša, ne avto, ne nič. ker je kao on vse “financiral”.
[/quote]
Hm.. Take trditve morajo vedno imeti osnovo, najbolje kar v plačanih računih.
Točno tak očitek sem kot lajno poslušal zadnja tri leta mojega zakona, po tem sta to povzela tudi otroka. Še dobro, da sem hranil račune in smo šli skozi. Točno ta očitek je mati mojih otrok uporabila kot ključni temelj za njene manipulacije. Jbg… ni se ji izšlo, ker resnica na osnovi dejstev ni enaka resnici na osnovi čustev. Slednja je praviloma zelo zavajajoča, večkrat tudi škodljiva za odnose v celi družini.
zakonodaja gor ali dol, če nekdo ukazuje kaj se bo počelo z denarjem ki večinoma ni njegov se ne gre za pošten odnos. Ona sama napiše da je prispevala le nekaj malega za hrano. Kje je preostanek njene vsakomesečne plače? kak skupni denar je to, če pa je le večina njegovega denarja v igri? Torej ona sama krši zakonodajo (ko se že sklicuješ toliko na to) s tem ko bi morali biti prihodki skupni. A si se našla v njej, da zagovarjaš skupne dohodke kljub dejstvu da ona prislpeva le nekaj malega za hrano vse ostalo pa on?
Ker pa ponovno komentiraš o komentatorju kak on po tvojem je bla bla bla, namesto o temi in avtorici, te itak ni za resno jemat. Ker si sfaila že v osnovnih stvareh kaj šele kaj drugega.
[/quote]
Ločiti je treba med tvoje/moje/družinsko.
Velik problem je, ko folk ne razme, da je na to potrebno gledati izključno skozi pravno forumulacijo po družinskem zakoniku. 😉
a ti povem kak je to funkcioniralo pri mojem fotru in matki?
tam je tud ata več zaslužil in kao financiral vse pri bajti, od dopustov, do avta in investicij. a misliš, da je moja mati imela kaj viška? kam je šel njen denar od malo boljše kot minimalne plače?
e.. ti povem. večino denarja je porabila za hrano in za naju s sestro. oblačila, vse za šolo, kasneje dijaški dom, študenski dom, skratka…. najini stroški, in sprotna nabava v trgovini. njej sami je ostalo bore kaj malo.
ampak uradno je bil glavni financer in tatamata pri bajti fotr. nič ni bilo od matere. ne hiša, ne avto, ne nič. ker je kao on vse “financiral”.
[/quote]
Avtorica je sama povedala, da večino vse on finacira ona pa da le nekaj malega za hrano.
če bi prispevala večino plače, verjemi, da bi to povedala že v prvem postu. Če bo naknadno napisala po vseh teh komentarjih, bo to le izmišljotina. Ker taka dejstva bi navedla že takoj, saj bi bila dober argument proti nakupu tega avta, ki ga on hoče.
Ženska, ki nič ne doprinese zraven, potem pa govori o skupnem premoženju. Če bolje pomislim, njenem premoženju – saj dec nima besede pri tem, za kaj se bo zapravljalo. Vse na račun, ker mu je zagotovila potomce. V tem primeru bi bili še smiselno, stare starše vprašat kakšen je njen resničen doprinos v gospodinjstvu in vzgoji otrok. Da nima na koncu vse poštimane v špago, deca, svoje starše, njegove starše,…ona pa šefico špila.
Ja, tistemu delo – glede njenega kapitala – se spretno izogiba.
p.s.: Dec, ki mora ženo spraševati za vsako stvar, kaj lahko in kaj ne,……vrjemi, ne sexa veliko doma.
[/quote]
In na točno to kažem-ne more biti pošteno skupno, če večinoma on prispeva v to skupno bivanje. Tudi če ima avtorica le minimalno plačo, ji še vedno dovolj denarja ostane, če prispeva le nekaj malega za hrano. Ostalih stroškov ni navedla nikjer, niti da ostanek denarja daje na skupni račun oz skupni tošelj.
Ja, verjamem, sex teh žensk je bil le orodje za dosego cilja, potem ga pa odvzamejo. Zato toliko varanj, tako fizičnih kot čustvenih kot materialnih.
In na točno to kažem-ne more biti pošteno skupno, če večinoma on prispeva v to skupno bivanje. Tudi če ima avtorica le minimalno plačo, ji še vedno dovolj denarja ostane, če prispeva le nekaj malega za hrano. Ostalih stroškov ni navedla nikjer, niti da ostanek denarja daje na skupni račun oz skupni tošelj.
Ja, verjamem, sex teh žensk je bil le orodje za dosego cilja, potem ga pa odvzamejo. Zato toliko varanj, tako fizičnih kot čustvenih kot materialnih.
[/quote]
Okvirno se strinjam s teboj.
[/quote]
ti pa si ga boš lahko drkal do nezavesti.
saj pravim, avtorju je tema uspela v nulo.
pa še enkrat, tudi če žena nič ne zasluži, služi pa samo mož, se v zakonu šteje, da je denar skupen.
kaj češ, če je tvoj tič slab svetovalec:)
ti pa si ga boš lahko drkal do nezavesti.
saj pravim, avtorju je tema uspela v nulo.
pa še enkrat, tudi če žena nič ne zasluži, služi pa samo mož, se v zakonu šteje, da je denar skupen.
kaj češ, če je tvoj tič slab svetovalec:)
[/quote]
Hahahaha… ti pa imaš tako pri meni kot avtorici resne težave z spolom.
Saj zato pa mnoge prodate dušo za njegov keš.
Žal večina potem zaradi vas postane pra.scev in kurbirjev. Ampak to vas ne zanima kajne…
Hahahaha… ti pa imaš tako pri meni kot avtorici resne težave z spolom.
Saj zato pa mnoge prodate dušo za njegov keš.
Žal večina potem zaradi vas postane pra.scev in kurbirjev. Ampak to vas ne zanima kajne…
[/quote]
ja samo še to sem čakala, da bodo ženske krive še za moško kurbarijo in vse svinjarije, ki jih počnejo.
prozoren si.
ja samo še to sem čakala, da bodo ženske krive še za moško kurbarijo in vse svinjarije, ki jih počnejo.
prozoren si.
[/quote]
Vsekakor s svojim ravnanjem nosijo velik del odgovornosti. Ne moreš leta in leta sikat, si lastit njega, njegovega denarja, jamrat in pričakovat, da te bo po rokah nosil. Ko se zmanjša še tvoja lepota, če je je kaj bilo in sex, je pa dokončno čas, da se model zamenja.
Vsekakor s svojim ravnanjem nosijo velik del odgovornosti. Ne moreš leta in leta sikat, si lastit njega, njegovega denarja, jamrat in pričakovat, da te bo po rokah nosil. Ko se zmanjša še tvoja lepota, če je je kaj bilo in sex, je pa dokončno čas, da se model zamenja.
[/quote]
ja kakšne so ti pa na voljo? sama škart roba, očitno ne moreš nič boljšega dobit.
Edini rezultat te teme na žalost je, da je zartožek pokazal svoj pravi obraz. Prej se je vedno skrival za nekimi svetohlinskimi puhlicami in pihal na dušo vsem kar leze in gre.
ja kakšne so ti pa na voljo? sama škart roba, očitno ne moreš nič boljšega dobit.
Edini rezultat te teme na žalost je, da je zartožek pokazal svoj pravi obraz. Prej se je vedno skrival za nekimi svetohlinskimi puhlicami in pihal na dušo vsem kar leze in gre.
[/quote]
U, tebe pa mora bolet, da še kar lažeš in podtikaš.
o madona. Človk ima prav, zakaj si ne bi smel kupiti nekaj zase?! Pa kaj, če ti želip denar spraviti za hude čase, ja ima pravico do nečesa zase, sej ni lastnina otrok in tebe in položnic. Pusti mu, vendar postavi pogoje, da ne bo trpela družina. Počitnice rabite? ne, se jim odpovejte za letos, naslednje leto. Naj si preračuna ali lahko z dohodki in stroški ki jih imata in brez počitnic seveda in mu pusti. ne more bit vse prfektno in popolno in po tvoje
Imaš prav. A žal še nisem srečal ženske, ki bi pritrdila ideji, da za eno leto ukinejo dopust in druge luksuz izdatke, da bi si mož financiral hobi. Saj vidiš, da si ga ne sme financirat niti, če zasluži ves denar pri hiši in plačuje vse.
[/quote]
a v teh familijah pa mož ne hodi zraven na dopust? oz. je med tistimi, ki bi raje bil v gostilni s kolegi, pa mora revež trpeti na morju z lastnimi otroci? Moški ne rabijo dopusta?
Bi ga morda potem za moške kar ukinili? Razen če je za moške edini dopust, iti z makino na kurbe, vse ostalo pa živo trpljenje?
a v teh familijah pa mož ne hodi zraven na dopust? oz. je med tistimi, ki bi raje bil v gostilni s kolegi, pa mora revež trpeti na morju z lastnimi otroci? Moški ne rabijo dopusta?
Bi ga morda potem za moške kar ukinili? Razen če je za moške edini dopust, iti z makino na kurbe, vse ostalo pa živo trpljenje?
[/quote]
Bodimo realni. Če bi se njega vprašalo, bi se sigurno raje odrekel vsemu dopustu, stroškom za bajto, vrt in še marsikaj, da bi prišel do tega kar si želi. In tudi, če bi šel na dopust grem stavit, da ni on tisti, ki nabija luksuz, destinacijo in s tem ceno. Pri vseh, ki jih poznam bi moški šel nekam, žena pa pa drugam/boljše/lepše/daljše. In obvelja njena, ker se drugače drži kot slon in menda “ni vredna” česa boljšega. Da bi 1x šla kot on želi in drugič kot ona, seveda ne pozna. Saj vidiš tukaj kako izgleda pravičnost z ženske strani.
Bodimo realni. Če bi se njega vprašalo, bi se sigurno raje odrekel vsemu dopustu, stroškom za bajto, vrt in še marsikaj, da bi prišel do tega kar si želi. In tudi, če bi šel na dopust grem stavit, da ni on tisti, ki nabija luksuz, destinacijo in s tem ceno. Pri vseh, ki jih poznam bi moški šel nekam, žena pa pa drugam/boljše/lepše/daljše. In obvelja njena, ker se drugače drži kot slon in menda “ni vredna” česa boljšega. Da bi 1x šla kot on želi in drugič kot ona, seveda ne pozna. Saj vidiš tukaj kako izgleda pravičnost z ženske strani.
[/quote]
ko sem jaz enkrat imela cel dopust cajt opazovat slovenske familije na Hrvaškem je to zgledalo tako, da so bili na plaži otroci, mama in vsaj ena babica. Okrog poldne je ena od odraslih žensk izginila, čez eno uro so šli otroci najbrž jest (nisem videla kam). Popoldne ponovi vajo. Ko sem že začela razmišljati, da je dopustu nenormalno veliko samohranilk, pa so se proti večeru od nekod prikazali moški, očetje, dedki, ki so prej cel dan nekje športali.
Večina Slovencev dopustuje na Hrvaškem, domnevam sicer, da se drugod v tujini ne obnašajo tako. Toliko o nekih bajnih dopustih.
Vedno bolj pa verjamem, da moškim družine v resnici dol visijo in da ima večina moških otroke samo zato, ker je to mus, ker bi bil sicer lahko hitro označen na pedra, v resnici pa jim za vse to dol visi.
Jaz bi se odpovedala dopustu in luksuzu da bi mozu pomagala pri uresnicitvi zelje in vem da bi obratno bilo tako.
Moj mož je avtonomna enota, jaz nisem njegova skrbnica….hodiva z roko v roki ter skrbiva en za drugega.
Ga spoštujem, kot osebo in uziva moje celotno spoštovanje. Vedno se vse dogovoriva skupaj in tudi drziva skupaj – do konca.
Jaz nimam slabe place, on pa sploh ne.
Stejete in predalckate kaj kdo ima. Ni potrebe….kar je pomebno je da sta oba zadovoljna v odnosu. Slednje je tezje saj vsak posameznik ze v osnovi ni zadovoljen sam s sabo.
Forum je zaprt za komentiranje.