Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mojemu se je zmešalo

Mojemu se je zmešalo

Žal ne nalaga. Baba je polna denarja. Če bi videl njene zs pogovore bi te kap!
Ime se ji začne na S. Pogovarjala se je z enim moškim in eno zdravnico.
Zakaj misliš, da je spremenila ime?👈
[/quote]

Mutite vsi po malem. Napiši kdo je. Če že. Drugače se tu vsi veliko pogovarjajo, z vsemi. Bi bilo nenavadno zgolj z dvema osebama. 😳 🤣😀😀😀😀 Cone zaupnosti ne poznaš očitno. 🤷‍♀️😀🙄🤣😂😂😂😂 Ehjaja ppl.

Karkoli je že res pri njej, je dejstvo, da če imaš v lasti hišo, moraš sam plačati popravilo strehe ali kak drug nujen poseg. In to ni poceni. Če imaš avto, imaš z njim stroške. Že redni niso majhni, če se kaj pokvari, se pa hitro nabere. Bog ne daj, da se ti hkrati pokvari še pralni stroj in da te začne boleti zob in pod nujno rabiš kakšno privat zobozdravstveno storitev. Ali pa očala.

Ne pravijo zastonj, da ko ima hudič mlade, jih ima veliko. Je že dobro imeti kakšno plačo več na strani, kadar je to možno. Če ni, pa pač ni.
[/quote]

Poznam veliko uspešnih oseb in tudi meni gre kar dobro, ampak tako previdnih kot je ona je zelo malo. Možnost da oba ostaneta brez dohodkov ob istem času, se v tistem času zgodi kakšen nepričakovan velik strošek, nobeden od niju ne najde nobene zaposlitve v slabem letu, da nimajo nobene socialne mreže so minimalne in potem se še boji prodati kakšno investicijo. Je pa res da sem jaz in tisti, ki jih pozna do uspeha prišli zaradi lastnega dela in znanja in vedo da se bodo lahko sami pobrali. Mary MCScary ima pa svoj nepremičninski imperij samo zato ker so njeni predniki umrli.

[/quote]
So bla ljubezenska sporočila?
He😄 he😄 he😄 he😄 he😃 he😃 he😃 h

Poznam veliko uspešnih oseb in tudi meni gre kar dobro, ampak tako previdnih kot je ona je zelo malo. Možnost da oba ostaneta brez dohodkov ob istem času, se v tistem času zgodi kakšen nepričakovan velik strošek, nobeden od niju ne najde nobene zaposlitve v slabem letu, da nimajo nobene socialne mreže so minimalne in potem se še boji prodati kakšno investicijo. Je pa res da sem jaz in tisti, ki jih pozna do uspeha prišli zaradi lastnega dela in znanja in vedo da se bodo lahko sami pobrali. Mary MCScary ima pa svoj nepremičninski imperij samo zato ker so njeni predniki umrli.
[/quote]
Židi. To je pri njih normalno. Oni drugim kredite dajejo.
😀 😀 😀

Ni bilo ljubezensko. 👎

So bla ljubezenska sporočila?
He😄 he😄 he😄 he😄 he😃 he😃 he😃 h
[/quote]

[/quote]
Ma ja, v resnici bo v Sloveniji le redkokdo po pravici povedal, koliko ima prihrankov. Enkrat sem šla na bankomat za enim starejšim gospodom. Vem, da je kmet v eni izmed vasi izven mesta. Na bankomatu je pozabil izpis stanja. Cifra skoraj 6 mestna. Na nekem običajnem tekočem računu. Marsikdo, ki tega navzven ne kaže, ima kar nekaj prihrankov. Predvsem starejši so vajeni varčevanja “za hude čase”.
Tisti, ki se delajo bogate in razkazujejo z raznimi statusnimi simboli, so običajno do vratu zakreditirani. Starejše gospe, ki v trgovini gledajo na vsak cent, imajo pa 5 mesečne cifre na tekočih računih. Tako je to v Sloveniji. Malo karikiram, seveda ne velja na splošno, ampak je pa tega več, kot bi si človek mislil.

Gozd in prodaja lesa. Licitacijah, tako je bilo razumeti.
[/quote]
[/quote]

[/quote]

Židi. To je pri njih normalno. Oni drugim kredite dajejo.
😀 😀 😀
[/quote]
Žid na kreditu je enako pravljici o Sneguljčici in sedmih palčkih.👸🧙‍♀️🧝‍♂️🧝‍♂️🧝‍♂️🧝‍♂️🧝‍♂️🧝‍♂️🧝‍♂️
Svet je njihov, ker so previdno šparovni. 😁

Ma ja, v resnici bo v Sloveniji le redkokdo po pravici povedal, koliko ima prihrankov. Enkrat sem šla na bankomat za enim starejšim gospodom. Vem, da je kmet v eni izmed vasi izven mesta. Na bankomatu je pozabil izpis stanja. Cifra skoraj 6 mestna. Na nekem običajnem tekočem računu. Marsikdo, ki tega navzven ne kaže, ima kar nekaj prihrankov. Predvsem starejši so vajeni varčevanja “za hude čase”.
Tisti, ki se delajo bogate in razkazujejo z raznimi statusnimi simboli, so običajno do vratu zakreditirani. Starejše gospe, ki v trgovini gledajo na vsak cent, imajo pa 5 mesečne cifre na tekočih računih. Tako je to v Sloveniji. Malo karikiram, seveda ne velja na splošno, ampak je pa tega več, kot bi si človek mislil.
[/quote]
Mogoče bi morala dodat, da sem z Gorenjske, haha. Mogoče je samo pri nas tega več 😉

[/quote]

Moja stara starša sta od svojih zgodnji 20 do smrti ko sta bila oba stara čez 80 živela v majhnem 2 sobnem stanovanju v rudarski koloniji v najemu. Dedek je bil rudar, stara mama je bila gospodinja in občasno pomagala okoliškim kmetom. Skromna hrana, oblačila sta nosila dokler niso razpadla, nikoli na počitnice ali potovanja itd. Ko je babi pred 10imi leti umrla je moja mama podedovala dobrih 70.000€. Moja mama sploh ni vedela da je imela babi toliko denarja. Vem da 70.000€ ni neka ogromna vsota ki ti spremeni življenje, ampak poznalo se pa je.

Mogoče bi morala dodat, da sem z Gorenjske, haha. Mogoče je samo pri nas tega več 😉
[/quote]
slovenski ži*dje, edino vi jim konkurirate.😁😂
Sem poznal enega gor z vašega konca. 😅Škrt, penezov pa več kot Gorenjska banka.🤣😂

Denar je njegov. Konec debate.

Uradno je denar njun. Vendar bi bil jaz na njenem mestu tiho, ker on s svojim delom pokrije bistveno več kot ona. A ker je ženska in mnenja, da so ostali na svetu zato, da služijo njej, seveda ne bo tiho.

In ko bo zahteval ločitev, bo največji škrti prasec pod soncem, ki ga je potrebno uničiti. In vsake toliko kakšna taka požrešna ženska dobi svoje. Pozablja namreč, da je bil pri hiši on tisti, ki je služil s svojim znanjem in iznajdljivostjo. In tega mu ne more vzeti.

Folš si mu, ker več zasluži in ker zna uživat tudi v “nepomembnih” rečeh. Najdi si bolje plačano službo in mu pomagaj omogočiti njegovo željo. Verjamem pa, da ti je fajn, ko odrejaš življenje drugim.

Ne bi nasprotovala, če bi to držalo. Ampak z nakupom tega avta BI ogrozil vzdržnost družinskih financ. Pokuril bi ves krizni fond in grem stavit, da bi ob naslednjem dopustu, družinskem nakupu, investiciji jamral, da nima denarja…torej bo trpela zaradi tega vsa družina. Če pa se zaradi gospodarske krize obrne še situacija v službah, bomo pa sploh tenko piskali.
[/quote]

Med vrsticami preberem, da te ne bi toliko motilo, če bi predlagal, da denar vložite v hišo. Prav ti dam edino glede tega, da ravno zdaj mogoče res ni idealen trenutek za zapravljanje v jamo brez dna. Sklepam, da gre za tak avto. Torej mu predlagaj, naj s svojo željo počaka, dokler stvari ne bodo malo bolj jasne, za ta znesek kupi zlato, ker bo samo še dražje, in bo morda že jeseni lahko in kupil avto in še bo ostalo nekaj denarja za krizni fond.

Moj partner je tudi nor na stare avte, ampak take, da je šrot in on to potem skuša usposobiti, večinoma neuspešno. Težko rečem, koliko denarja zmeče v to, verjetno kar nekaj evrčkov, ampak jaz pa zapravim za kaj drugega nenujnega. Dokler imamo vse, mu ne očitam, naj ima svoj hobi in veselje. Tu in tam kak avto celo usposobi za na cesto in imam veselje potem tudi jaz. Vendar so to kaki 25 do 30 let stari avtomobili, ki jih kupi za 500 evrov do jurja, vanje vloži jurja ali dva (včasih tudi neuspešno), potem pa proda po možnosti za jurja 🙂

[/quote]

V naši vasi je živel kmet, ki je imel za milijon nepremičnin. On pa v dobesedno scefranih hlačah in čevljih z luknjo okrog hodil, hiša je imela samo streho celo, vse ostalo je bilo zanemarjeno do kraja. Čez razbito šipo kar polivinil in neke deke namesto zaves/rolet. Bil je brez potomcev, njegovi dediči so potem vse skupaj prodali za milijon. Ne moreš verjet, če ne poznaš osebno.

Samo na banki imajo Slovenci 20 MRD. Koliko še v nogavicah, pod blazino ….

[/quote]

Ja pol pa ne opletaj, če trajbaš na pamet, pa bi rada kaj zvedela. 🙄😳🤣😀😀😀😂😂😂😅😅😅😅🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😂

Med vrsticami preberem, da te ne bi toliko motilo, če bi predlagal, da denar vložite v hišo. Prav ti dam edino glede tega, da ravno zdaj mogoče res ni idealen trenutek za zapravljanje v jamo brez dna. Sklepam, da gre za tak avto. Torej mu predlagaj, naj s svojo željo počaka, dokler stvari ne bodo malo bolj jasne, za ta znesek kupi zlato, ker bo samo še dražje, in bo morda že jeseni lahko in kupil avto in še bo ostalo nekaj denarja za krizni fond.

Moj partner je tudi nor na stare avte, ampak take, da je šrot in on to potem skuša usposobiti, večinoma neuspešno. Težko rečem, koliko denarja zmeče v to, verjetno kar nekaj evrčkov, ampak jaz pa zapravim za kaj drugega nenujnega. Dokler imamo vse, mu ne očitam, naj ima svoj hobi in veselje. Tu in tam kak avto celo usposobi za na cesto in imam veselje potem tudi jaz. Vendar so to kaki 25 do 30 let stari avtomobili, ki jih kupi za 500 evrov do jurja, vanje vloži jurja ali dva (včasih tudi neuspešno), potem pa proda po možnosti za jurja 🙂
[/quote]

Kako pa veš,da bo zlato dražje?

Vama se je obema zmešalo. Zaradi česa se kregata, no?!! Naj kupi, kar si želi. Saj ni treba, da je odločitev v življenju pametna, racionalna in matematično pravilna?! Če bo zagustilo, bo pač razmišljal o prodaji. Saj ni konec sveta. Glavno da ne bo s to staro kripo hodil na dirke :)) Glede na slovensko kulturo pijan, po možnosti :(( Srečno! p. s. Glede na uvoden neoseben opis vajinega razmerja, ga ti po moje ne ljubiš, že dolgo ljubiš podobo srečne druži ne, pri čemer ti za občutja članov ni mar. Pazi, da ne boš še otrok tako zmaltretirala, kot si moža.

Kaj si se pa ti razpištolila?
Daj to energijo uporabi za avtorico ne pa za napade name, ker jaz v tej temi nisem bistvena.
Očitno pa tudi nisi dobro brala, kaj je pisala avtorica. Sama napiše, da on plačuje večino, ona da pa le nekaj malega za hrano. Kako so to potem skupne finance? Kje je preostanek njene plače, saj če bi bil v tistem denarju, ki ga on hoče za avto dat, bi imela dobre argumente za ne kupit avto, ker ga ona noče financirat iz svojih plač.
[/quote]

Zartrose, ne razumeš ti. Te podjetnice si predstavljajo skupne finance, da vsaka doprinese 5-10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ali pa celo nič v familjarni budžet. Ko pa decu dopizdi in se kolesje obrne, se seveda ločita, gre pa po žensko na pol – 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} – 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} – v prid ženski! Kot seveda nagrada za njeno preteklo delo. Pač, klasične koristoljubke.

Če ves čas in denar namenja vam….je treba na nek način tud kako njegovo željo izpolnit…..če si res nič ne privošči ne hodi po gostilnah…..ni neki firmirani tip da bi si za oblečti kupoval znamke …….itd…..ja mogoče je čas da se njemu izpolni ena želja…..ki jo ima verjetno že dolgo…….

Lp

Zartrose, ne razumeš ti. Te podjetnice si predstavljajo skupne finance, da vsaka doprinese 5-10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ali pa celo nič v familjarni budžet. Ko pa decu dopizdi in se kolesje obrne, se seveda ločita, gre pa po žensko na pol – 70{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} – 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} – v prid ženski! Kot seveda nagrada za njeno preteklo delo. Pač, klasične koristoljubke.
[/quote]
Seveda razumem. Saj sem jo vprašala, kam pa gre ves preostanek njenega denarja, pa ni nič odgovorila. Tudi še dvema sem tak isto napisala pa ponovno nobenega odgovora.
Ne more nekdo pod pretvezo skupnega denarja odločat o denarju, ki je večinoma od drugega. Njej je samoumevno, da on plača vse od položnic, večine hrane, investicij, doma, dopustov..ampak čisto nič ni zares samoumevno. Kaj je takim tipom, da take ženske poročijo? Ravno take jim še tisti sex in humor s katerimi so jih osvajale in na kar tipi padejo, odvzamejo ko jih imajo. Pol si pa še ločit ne upajo ker bi jim odvzele toliko in toliko premoženja.

Seveda razumem. Saj sem jo vprašala, kam pa gre ves preostanek njenega denarja, pa ni nič odgovorila. Tudi še dvema sem tak isto napisala pa ponovno nobenega odgovora.
Ne more nekdo pod pretvezo skupnega denarja odločat o denarju, ki je večinoma od drugega. Njej je samoumevno, da on plača vse od položnic, večine hrane, investicij, doma, dopustov..ampak čisto nič ni zares samoumevno. Kaj je takim tipom, da take ženske poročijo? Ravno take jim še tisti sex in humor s katerimi so jih osvajale in na kar tipi padejo, odvzamejo ko jih imajo. Pol si pa še ločit ne upajo ker bi jim odvzele toliko in toliko premoženja.
[/quote]

seveda ni nič odgovorila, ker je v prvem poskusu ugotovila, da ji je njena provokacija tokrat uspela v nulo in bo folk pisaril dneve in dneve brez da rabi še karkoli dodatno začiniti.
dala je eno tako dokaj realno temo, z ravno prav podatki, da se je monkeljski živelj vžgal.
glede na to, da si tudi ti ne moški trol, pa ti moram dati par pojasnil na tvoje pritlehno izvajanje.
Po slovenski zakonodaji je zaenkrat tako, da ko dva osnujeta družino (poroka gor ali dol), so prihodki in odhodki skupni, torej se skupaj dogovarjata kako bosta služila in zapravljala. Če gresta narazen pa se v glavnem šteje, da je skupno pridobljeno premoženje deljivo na pol.
Torej tvoje flancanje o tem, da je denar samo njegov in da ga bo ob ločitvi obrala, je samo tvoje zasebno mnenje, ki nima pravne teže.
Uporaba pojužnjanih izrazov tipa – jo je poročil, namesto da sta se poročila, v prvem primeru gre za aktivno -pasiven odnos v drugem pa za aktivno – aktivnega, ni tako nedolžna in ni samo izraz slabe pismenosti, ampak ima globje sporočilo. Tipi tvojega kalibra bi radi iz ženske spet naredili žival, ki si jo moški med seboj podajajo ali prodajajo. Potem je seveda logično, da je ves denar od tipa, ki lahko z njim dela kar hoče, ženska pa lahko samo zastonj doma gospodinji.
Da pa tipi padate samo na seks, je pa vaš problem, s katerim se morate soočiti sami.
Nihče vam pri tem ne more pomagat.
Ne pa pričakovati, da se bo ženske zasužnjilo kot je to bilo tisočletja, samo zato, ker so tiči vaši (slabi) gospodarji.

[/quote]
a ti povem kak je to funkcioniralo pri mojem fotru in matki?
tam je tud ata več zaslužil in kao financiral vse pri bajti, od dopustov, do avta in investicij. a misliš, da je moja mati imela kaj viška? kam je šel njen denar od malo boljše kot minimalne plače?
e.. ti povem. večino denarja je porabila za hrano in za naju s sestro. oblačila, vse za šolo, kasneje dijaški dom, študenski dom, skratka…. najini stroški, in sprotna nabava v trgovini. njej sami je ostalo bore kaj malo.
ampak uradno je bil glavni financer in tatamata pri bajti fotr. nič ni bilo od matere. ne hiša, ne avto, ne nič. ker je kao on vse “financiral”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close