Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mojemu se je zmešalo

Mojemu se je zmešalo

Vem. Ljubi njegov denar.
Samo kam da pa svojega, če pravi da samo nekaj malega za hrano da? Četudi je na minimalcu, ji potem vsak mesec kar nekaj ostane. Tule gor ženskice dostikrat pišejo da imajo skrivne račune, možek pa večino bivanja plačuje… se res včasih vprašam kaj je s temi tipi da tako poročijo…
[/quote]

Jah… nekaj gre za štacuno, ostalo pa v frizuro, manikuro, pedikuro, makeup in morda malo v fitnes in podobna razvajanja. 😉

Ko bo on doma prevzel 50/50 ali pa zaradi mene tudi več dela, potem se lahko tudi gremo kdo zasluži več in daje v malho. Tako pa sem mnenja, da “manjko” denarja več kot nadoknadim z delom doma. Pa tukaj nočem reči, da on ne dela nič, kar seveda ni res, kot tudi ni res, da jaz nič ne zaslužim.

Torej po vaše je čisto ok, da tip v zakonu z otroci zapravi ves denar za neko svojo igračo in potem par let vsi dihamo na škrge zaradi tega?
[/quote]

Zakaj pa potem ne urediš okolice ti, če delaš vse doma?

Mlada je že oblikovana v koristolovko, saj se do osmega leta vpijejo take informacije. kasneje pa ali človek fura to ves lajf ali pa se zaveda, da so bile informacije napačne in se resocionalizira v bolj zdravo osebnost.
Še vedno mi ni jasno kok bebav mora biti tip, da poroči tako koristolovko. Saj je jasno da če ga peca na humor ali če ga peca na f.uk, da so to le strategije za ujet ga, ker kasneje ravno tega več ni, ker tega ni v njej v resnici do njega. takih zgodb je tule gor malo morje, če te zanima psihologija in delovanje uma najdeš tu gradiva ulala…
[/quote]

pa ti zartrožica se ja imaš za tako hudo poznavalko moških, sedaj pa take osnovnošolske, pravzaprav vrtčevske sprašuješ.
moški delujejo na podlagi svojega tiča, ki dobro vidi, pa slabo razmišlja. za moške so ženski predmeti, ki se jih kupi. kupi se seveda mlado, čim manj rabljeno meso.
sploh pa zmerjat to žensko, ki ima pri tej temi čisto realno predstavo, je res grdo. To počnejo samo moški in pa nedoj…, ki mislijo, da bodo s prilizovanjem moškim in sekanjem po ženskam vendarle kakšnemu moškemu v gate zlezle.
ženska dela, skrbi za dom in se realno zaveda, da družina nima toliko financ, da bi se mož šel frajerja z oldtimerjem.

koliko bo šele on presenečen, čistilke računajo po 8/h na uro, inštruktorice za otroke od 20 evrov naprej…..
tukaj je osnovi najbrž problem nizki dohodki (če ima avtorica minimalca, potem ji dejansko ko nakupi hrano in plača položnice za šolo za otroke nič ne ostane) in nekoliko večje želje moža. Je prišel v ta leta, ko si moški dvigujejo ceno z raznim plehovjem….. in ima krizo, ker so spet lokali odprti, on pa ne bo zraven pri debati, če ne bo nečesa imel doma (avto, motor, čoln).
Pa ženske naj si ta prispevek nabijejo na čelo, da bodo vedele, koliko je njihovo delo doma vredno, koliko je vredno, da hodijo samo one na bolniške za otroke, itd. (odgovor: pol kurca mrzle vode).
[/quote]

Lepo je, če imata svoja pričakovanja usklajena z možnostmi.
Možnosti pa si lahko izboljšata le sama.

Ob poroki je podpisal, da oba delava kar najbolje za skupno dobro in je tako tudi denar skupen. Žal moja plača ne bi zadoščala za ne vem kaj, zato nekaj seveda dam za hrano, ampak ostali stroški pa gredo na “njegov” denar, ne gre drugače. Kot vem je denar v zakonu skupen in oba odločava o celotnem znesku. Saj si je že do sedaj privoščil marsikaj, ne vlaga le v nas, je pa res, da je tale avto daleč najdražja stvar od njegovih idej. In ogroziti obstoj družine z nakupom tega se mi res zdi mimo.

Je pa res, da mu težko očitam kaj drugega in mi je po svoje hudo, da nasprotujem, ampak jaz res ne vidim neke dodane vrednosti tukaj razen izgube denarja.
[/quote]

Glede na to, da tvoj zasluži precej več kot ti oz. vzdržuje celo familjo, ti pa verjetno minimalca ali pa še to ne (vsaj kakor razlagaš), bi rekel da je verjetno dec veliko bolj sposoben ocenit dodane stvari, kot ti?
Je pa res, če je tebe izbral očitno nima občutka za dodano vrednost oz. izgubo denarja, glede na to da se hvališ, da levji delež vašega preživetja financira on. Ker bi ga morala ti, bi verjetno bili socialni problem.

pa ti zartrožica se ja imaš za tako hudo poznavalko moških, sedaj pa take osnovnošolske, pravzaprav vrtčevske sprašuješ.
moški delujejo na podlagi svojega tiča, ki dobro vidi, pa slabo razmišlja. za moške so ženski predmeti, ki se jih kupi. kupi se seveda mlado, čim manj rabljeno meso.
sploh pa zmerjat to žensko, ki ima pri tej temi čisto realno predstavo, je res grdo. To počnejo samo moški in pa nedoj…, ki mislijo, da bodo s prilizovanjem moškim in sekanjem po ženskam vendarle kakšnemu moškemu v gate zlezle.
ženska dela, skrbi za dom in se realno zaveda, da družina nima toliko financ, da bi se mož šel frajerja z oldtimerjem.
[/quote]
ja mi je jasno da jih dosti deluje na podlagi tiča in ob tem zanemarijo razum. če se pa tako z njim hvalijo bi pa lahko pogledali za tem, počakali s seksom in začeli resne debate ter malo odmislili humor ki ga nekatere uporabljajo za osvajanje. Tisto dalje pripiši sebi saj je v tvojih mislih ne v meni. Torej ti to počneš v svojem postu meni… ;).. ker jaz nisem tip človeka ki se komurkoli prilizuje niti ne zmerjam ljudi. Torej le svoje preslikavaš na mene, saj ti mene zmerjaš z tem kar si.
Za dom je pač treba poskrbet pa ali si sam v dvoje ali z družino. Od svoje plače daje le nekaj za hrano, kam pa ostali denar? Če je vključen v denar k temu avtu bi to že omenila, tako pa ni. Osredotoči se na težavo avtorice ne na komentatorko v temi.

Človek, ki ima družino, pač ne more govoriti “o svojem denarju”. Ne moški, ne ženska. Imeti družino pomeni poznati pojem odgovornosti.

Jah… nekaj gre za štacuno, ostalo pa v frizuro, manikuro, pedikuro, makeup in morda malo v fitnes in podobna razvajanja. 😉
[/quote]
Pa misliš da to ne finacira tudi on.. pa mu je dojadilo, da si ne more kupit nekaj kar hoče za svoj denar…

Pa misliš da to ne finacira tudi on.. pa mu je dojadilo, da si ne more kupit nekaj kar hoče za svoj denar…
[/quote]

To se bosta pa že zmenila sama. Če se ne moreta takih reči zmenit, potem je bolje, da gresta vsak po svoje.

Igzekli!
Vprašanje je le, do kod in koliko?
Jbg, vse ima svoj meje… 😉

To se bosta pa že zmenila sama. Če se ne moreta takih reči zmenit, potem je bolje, da gresta vsak po svoje.
[/quote]
Se strinjam.

Če bi ga Marinka resnično ljubila in slišala, bi ne postavljala takih vprašanj tu, na MON-u. 😉
[/quote]

Kam gre ves njen preostali denar? Najbolje bi bil naložen v kakšno dobro knjigo ali delavnico o tem, kaj je resnično pomembno v odnosu.
Ker lak za nohte je treba enkrat odstranit.
Frizura je najkasneje čez teden dni stara.
Nova bluza je naslednji mesec stara bluza. K star avto, recimo.

Se strinjam.
[/quote]

Hehe… zdaj pa Marinka vzame valjar v roke in počaka moža, da pride z dela…
Nato mu bo z valjarjem razložila njegove pravice in dolžnosti. 😉

Kam gre ves njen preostali denar? Najbolje bi bil naložen v kakšno dobro knjigo ali delavnico o tem, kaj je resnično pomembno v odnosu.
Ker lak za nohte je treba enkrat odstranit.
Frizura je najkasneje čez teden dni stara.
Nova bluza je naslednji mesec stara bluza. K star avto, recimo.
[/quote]

Ne vem… morda pa je to le privid. 😉

Ja točno to. Jaz res ne razumem tipov, ki pustijo da jim baba vodi vse. Namesto da sodelujeta imajo one komando nad celim njegovim lajfom. Pa saj ni čudno da je toliko varanja, se vsaj tam počutijo “močne”
Še sama komu rečem, ko mi reče, da mora poklicat komando /ženo, da odobri nek nakup, a res nima niti toliko avtoritete, da za svoj denar odloča.
[/quote]

Si ti poročena? Imata z možem ločene finance? A da za stroške pol in ti drugo polovico? Si delita vse točno 50:50?
Si že slišala, da imajo mnogi poročeni pari SKUPNE finance in da se, posebej o večjih oz. dražjih nakupih, odločajo SKUPAJ???

Butasta baba si.

Igzekli!
Vprašanje je le, do kod in koliko?
Jbg, vse ima svoj meje… 😉
[/quote]

Tudi zame osebno bi bilo zagonit ves družinski denar pošteno prek meje. Ljubiteljske nakupe se greš z viškom denarja, ne “nest eggom”.

Kot rečeno, all we have is now, you don”t get it privošči s, ker potem ne bo priložnosti. Pa še vse plačuje. 😂😂😂😂😂 sanje očitno. Saj ve, kaj dela no, ti pa pizdiš, ker ti je prelepo.

In kdo ima dolg nos, jao 🤣😂😂😂😁😅😅😅😅😅

Si ti poročena? Imata z možem ločene finance? A da za stroške pol in ti drugo polovico? Si delita vse točno 50:50?
Si že slišala, da imajo mnogi poročeni pari SKUPNE finance in da se, posebej o večjih oz. dražjih nakupih, odločajo SKUPAJ???

Butasta baba si.
[/quote]
Kaj si se pa ti razpištolila?
Daj to energijo uporabi za avtorico ne pa za napade name, ker jaz v tej temi nisem bistvena.
Očitno pa tudi nisi dobro brala, kaj je pisala avtorica. Sama napiše, da on plačuje večino, ona da pa le nekaj malega za hrano. Kako so to potem skupne finance? Kje je preostanek njene plače, saj če bi bil v tistem denarju, ki ga on hoče za avto dat, bi imela dobre argumente za ne kupit avto, ker ga ona noče financirat iz svojih plač.

Hehe… zdaj pa Marinka vzame valjar v roke in počaka moža, da pride z dela…
Nato mu bo z valjarjem razložila njegove pravice in dolžnosti. 😉
[/quote]
Hm, mogoče imasta rada sado mazo igrice..

Opisana vsa neumnost novodobne kure, ki ji je dec dovolil, da nosi hlače v hiši.
[/quote]

Dobesedno res in žalostno.
To pa sploh ni dec, ampak copata.

Dobesedno res in žalostno.
To pa sploh ni dec, ampak copata.
[/quote]

Zame je tak človek Dec z veliko začetnico. Nikakor pa ne tisti, ki ni sposoben preživljat lastne družine in mora žena delat dva šihta, da zmorejo. Copata vsekakor ni.

koliko bo šele on presenečen, čistilke računajo po 8/h na uro, inštruktorice za otroke od 20 evrov naprej…..
tukaj je osnovi najbrž problem nizki dohodki (če ima avtorica minimalca, potem ji dejansko ko nakupi hrano in plača položnice za šolo za otroke nič ne ostane) in nekoliko večje želje moža. Je prišel v ta leta, ko si moški dvigujejo ceno z raznim plehovjem….. in ima krizo, ker so spet lokali odprti, on pa ne bo zraven pri debati, če ne bo nečesa imel doma (avto, motor, čoln).
Pa ženske naj si ta prispevek nabijejo na čelo, da bodo vedele, koliko je njihovo delo doma vredno, koliko je vredno, da hodijo samo one na bolniške za otroke, itd. (odgovor: pol kurca mrzle vode).
[/quote]

Torej dedci po plehu, ženske takole again? 🤣😂
😂😂😂😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅Dajte no, po čem ste vredni? Till today. 😂😂😂😅😅😅🤣😂😂😂

Zame je tak človek Dec z veliko začetnico. Nikakor pa ne tisti, ki ni sposoben preživljat lastne družine in mora žena delat dva šihta, da zmorejo. Copata vsekakor ni.
[/quote]
Zate in za vsako zmešano kuro sigurno. 🙂
Ni čudno, da je veliko moških raje samskih, kot pa, da bi si navlekli neko egoistično kuro.

Zate in za vsako zmešano kuro sigurno. 🙂
Ni čudno, da je veliko moških raje samskih, kot pa, da bi si navlekli neko egoistično kuro.
[/quote]

Realnost je žal taka, da vsaka podpiše bogato financiranje moškega pri tem, da ti tvoj denar v veliki meri ostane. Problem je samo, da vas večina ni sposobna dobiti takega moškega (vas ne povohajo) in morate zato igrati moralnost in pač živeti od svojih ubogih financ, pri tem pa podpirati še lenega moškega, če ga imate.

Tiste, ki so dovolj atraktivne, da dobijo takega moškega, pa padejo na dva pola. Ene se zavedajo kaj to pomeni in igrajo na prave note, da je on zadovoljen, ona pa tudi. Druge pa mislijo, da rabijo vedno več in, da bodo moškega kontrolirale do konca. In pri teh drugih se lahko zgodi, da moškemu prekipi in jo odpika, potem pa sledijo odvetniki, jok in stok.

Odpiralki teme…deluješ mi kot oseba iz točke 2. Lahko imaš srečo in bo moški “ubogal”, lahko pa nesrečo in te bo odpikal, ko te bo imel dovolj. To bo sicer slabo za oba, ampak tako daleč naprej on sigurno ne gleda. Moj nasvet…pusti mu veselje, še bolje, sodeluj zraven. Ok, denar bo šel, ampak konec koncev ga ne bo zakockal, skadil v zrak. Če je sposoben, kar očitno je, bo nekaj denarja hitro nazaj na računu, on bo vesel, še vedno pa bo v skrajni krizi lahko zadevo prodal. Sicer z izgubo (ali pa tudi ne), ampak nekaj denarja pa bo. Torej ni konec sveta in razlog za dramatične predstave, katere se lotevaš.

To pišete brez veze, ker se ne ve glavnih podatkov in sicer za koliko denarja gre, kateri avto itd.

Ker, če gre za kakšen poseben model avta je to lahko tudi dobra naložba. Če gre pa za kaj od 5000 do 20000 eur ali več ni pa omembe vredno. Za prvo cifro si naj kupi, za drugo naj pa pusti, ker se ne splača.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close