Mojemu se je zmešalo
Zdi se mi totalno nepošteno s tvoje strani, da svojemu možu onemogočiš možnost, da si s svojim zasluženim denarjem privošči nekaj kar ga zelo veseli. Sploh po tem, ko govoriš, da vse plača on, da tudi doma postori kaj, itd. Ne zavedaš se da imaš predobrega moža glede na svoje obnašanje. Nisi poštena. Sploh ne. Vsak posameznik ima pravico do lastnega veselja in sreče. Ne rečem, da moraš bit egoist in samo na lastno rit gledat, včasih moraš tudi na druge pogledat, vendar sodeč po napisanem je on še kako vedno gledal na vas ! In zdaj je morda čas, da končno pogleda tudi NASE. Na tvojem mestu bi se sama za svojega partnerja tako potrudila, da bi zbrala čimveč denarja, tudi če z nadurami, samo da mu omogočim ostvaritev njegove želje, če ne drugega, vsaj kot zahvalo, za vse kar omogoča vam kot družini. Če bi bila sama v taki situaciji, bi se od partnerja kot si ti, brez pomisleka ločila, saj se mi to zdi totalno nepošteno in gnilo iz tvoje strani. Drugače pa glede financ.. najbolj pošteno okoli skupnega denarja se mi zdi, da vsak vloži v skupen denar enak {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Dogovorita se npr, da vsak da 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od svoje plače v skupni denar. Tvoj znesek bo sicer manjši, vendar bosta prispevala enakopravno, z ostalim denarjem pa naj si privošči kar si želi. Ne vem kako te ni sram partnerju, ki vam omogoča lepo življenje tako “sikat” glede njegove želje. On si to želi in on ima pravico, da si to privošči! Morda boš pa to ugotovila, če ostaneš brez njega, on si pa najde žensko, ki bo cenila njegove potrebe in želje, kot on ceni vaše. Mene bi bilo na tvojem mestu sram sploh kaj takega napisat. Tvoj mož se mi smili. Nehvaležna si. Zamisli se malo.
Midva sicer sluziva tam tam. Nekih bajnih rezerv nimava, zivimo pa lepo, brez, da bi gledala vsak cent..moz je motor prodal ze pred leti in od takrat ga poslusam kako bi ga imel.
Letos ga je dobil za rojstni dan. Verjem iskrice v oceh in skor solze ob prevzemu. To je to. Itak je se mene tok not potegnil, da ze ogledujem kaj bi imela
A ti si nikoli ničesar ne želiš? Te on zato okliče za nerazumno in otročjo? Otročje je, da nas sprašuješ. Doma se z njim dogovori za nek kompromis. Bosta že našla opcijo, da no za oba ok. Del denarja potroši del kredit vzame in nekaj je še v rezervi? Rebra star avto kadar mu paše ga vozit? Kaj tretjega? Doma se zmeni! A, če ne spoštuješ njegovih želja, potem ima človek prav. Kako bi se ti počutila na njegovem mestu? Ne fajn? No, e.
does erectile dysfunction come on suddenly https://pharmaceptica.com/
Na tem forumu se pa res kaže vsa beda trenutne družbe in zakonov. Kakšen zakon je to če je denar od njega in nje? Res nimate pojma kaj partnerstvo in zakon sploh sta.
Za avtorico pa….vsedita se z kozarcem vina in pogovorita. Predvidevam da imata neke smernice kako upravljata z denarjem. Recimo pri nas je vedno na strani za eno leto življenja v primeru sranja. Od tega ne odstopamo, razen če je res nujno. Potem imamo pa fond za želje. Recimo da bi si moj mož želel star avto, ki ga lahko financiramo brez da posežemo v fond tistih 12 mesecev ki so za varnost, ok. Vsak ima kakšne želje. Po mojih izkušnjah ženske več zapravimo za manjše želje, moški pa za večje….ampak v končni fazi finančno je tam tam. In čeprav sta par in zakonca imata še vedno svoje želje. In prav je da si jih pomagata uresničiti če obstaja možnost. Pa še tole…če želi star avto, bo ta držal ceno. Je neke vrste investicija. Plus očitno njegova velika želja.
erectile discussion https://www.pharmaceptica.com/
Marinka37, 04.05.2020 ob 11:05
Do sedaj sem mislila, da nam gre kar dobro, smo povprečna družina z otroki, hišo, brez dolgov.
Denarno torej ni krize, na strani imamo tudi nek znesek “za krizo” oz. večje domače projekte.
Mož zasluži precej več in je jasno, da plačuje tudi večino stroškov doma, dopuste, investicije in je sedaj prišel na idejo, da bi ves krizni znesek potrošil za nek stari avto. Vem, da si to želi že dolgo, ampak še vseeno se mi zdi skrajno neumno.
Seveda sem bila ostro proti in sedaj gledam en dolg nos in poslušam opazke, da plačuje “za vse”, hkrati pa si zase ne sme nič kupit. Jaz sem pač mnenja, da časi niso ravno rožnati, nikoli se ne ve, kako nam bo šlo jutri in zdaj dati večino privarčevanega denarja za neki neuporabni pleh je neumnost. Če že, bi potem lahko potrošili del tega za ureditev stvari okoli hiše, kar pa se njemu zdi neumno (seveda, ker bi rad denar dal v avto).
Imam moža, ki je nenadoma postal otrok? Ga dohitevajo kristusova leta? Do sedaj je bil namreč 1A. Ali sem preveč nerazumna?
Jooj, spet babura, ki je v življenju prišla skozi tako, da se je zahakljala na moževega tiča in tošelj in zdaj seveda hoče materialno udobje samo zase, pamžovje pa jasno priročno uporablja kot argument, češ “oba sva si jih želela” (ne, baba! TI si jih izsilila in jih podtaknila možu, da ga zdaj lahko takole izsiljuješ!), “morava poskrbeti za družino” (ja, a ne, baba glupa, ‘morava’ pomeni ‘ti moraš meni omogočati metarialno udobje’)!
Fak, pa naj se svet že mal pretrese in pomete s takimile kešpičķami!!!
Marinka37, 04.05.2020 ob 11:15
Ob poroki je podpisal, da oba delava kar najbolje za skupno dobro in je tako tudi denar skupen. Žal moja plača ne bi zadoščala za ne vem kaj, zato nekaj seveda dam za hrano, ampak ostali stroški pa gredo na “njegov” denar, ne gre drugače. Kot vem je denar v zakonu skupen in oba odločava o celotnem znesku. Saj si je že do sedaj privoščil marsikaj, ne vlaga le v nas, je pa res, da je tale avto daleč najdražja stvar od njegovih idej. In ogroziti obstoj družine z nakupom tega se mi res zdi mimo.
Je pa res, da mu težko očitam kaj drugega in mi je po svoje hudo, da nasprotujem, ampak jaz res ne vidim neke dodane vrednosti tukaj razen izgube denarja.
Pusti mu, naj kupi kar zeli..ne unici mu veselja. Veseli se z njim. Podpira vso druzino. Kako bi ti bilo, ce bi ostala sama? Iz financnega vidika pravim..mislim, da ti moz ogromno pomaga.
Forum je zaprt za komentiranje.