moje dolžnosti na zavodu za zaposlovanje
Mene pa zanima naslednje: prijavila sem se na zavod za zaposlovanje in ker sem to storila 60 dni po koncu prenehanja zadnje zaposlitve, mi ne pripada denarno nadomestilo. Kar me sicer ne moti, ker sem se prijavila na zavod samo zaradi samozaposlitvenega programa. Me pa zanima, če moram kljub temu, da denarnega nadomestila ne prejemam in dokler ne odprem s.p.-ja, hoditi na te informativne posvetovalnice, hoditi po razgovorih, pošiljati prošnje itd…
Ja, ampak na njihovi spletni strani piše, da če ne upoštevaš njihovih pogojev (kot so razni sestanki s svetovalci ipd.) te izključijo iz Zavoda. Kar je meni itak čisto mimo, glede na to, da ne bom od njih dobila niti evra. Ne vem zakaj bi potem morala hoditi na neke razgovore, pogovore, biti dosegljiva non-stop ipd….
Strinjam se s Mashica
Tudi jaz sem bila prijavljena na zavodu, morala sem biti dosegljiva, hoditi na te delavnice, plačevala sem si sama bencin, dali mi niso nič €, dela mi niso dobili, edino, kar so naredili so mi solili pamet…nato sem se izpisala. Delavnice trajajo tudi 2 tedna vsak dan, so obvezne, če ne te izključijo res iz zavoda.
Mislim, to je katastrofa! Ok, če bi dobila mesečno nadomestilo, potem je razumljivo. Ampak da ne dobim pa nič, vseeno pa hodim po raznih delavnicah, sestankih, pogovorih, … aja, da ne govorim, da ne bi smela na dopust!!!!! So mi na Zavodu rekli, da če grem na dopust, sem v prekršku! Kakšen prekršek, kreteni?! A ste mi vi dopust plačal mogoče, a mi vi na mesec kaj dajate???!!! Jst bi zdaj morala biti doma, nikamor it, biti dosegljiva 3 ure na dan ipd. Ta država gre res v maloro!
To pa sploh ni res, da ne smeš iti na dopust, samo sporočiti jim moraš, da te ne bo od dneva x do dneva y in greš lahko na dopust. Drugače tudi meni niso dali nič le v minus zarad njih sem šla, ker sem mogla hoditi pisati bedaste prošnje, govoriti kam sem pošiljala prošnje in še zaradi njih nisem dobila dela, saj so mi rekli, da če je razpis brez posredovanja je oseba izbrana, kar pa ni res in zaradi njih se nisem prijavljala na razpise brez posredovanja, če bi se bi danes imela delo za svojo izobrazbo ne 100%, ampak 10000%! Oni so me zas….
Res je katastrofa. Ker nekdo bodisi ne zna brati, bodisi sedi na ušesih. Namreč, imaš pravico do 18ih delovnih dni odsotnosti, pa imenuj toi kot želiš, dopust…
In ravno to, glej glej, povedo na delavnicah, katere so “tako brezveze”.
Sicer pa, kaj za vraga siliš nekam, od česar nimaš nič razen sitnosti? Nam morda česa nisi povedala .)?
Res, katatrofa!
Forum je zaprt za komentiranje.