Moje čaranje
Naj vam povem kaj sem zadnjič čarala na tik tak doma. Naredila sem zelene sirove trikotnike iz vlečenega testa, malce podobno pitulicam. Gledala sem večkrat angleške kuharje ob 6h na BBC in so delali na podoben način zvijanja in me je mikalo, da bi tudi jaz kaj takega naredila. Filo sem pa bolj ali manj sčarala sama, želela sem nekaj s feto, brez mesa….
Naredila sem takole :
kupila sem vlečeno testo Rogla (drugega ni bilo na zalogi)- 4 listi
1 najmanjšo skuto od Lj.M. – paisrano
cca. 5 dag feta sira
malo parmezana
malo naribanega sira
veliko narezanega peteršilja
sol,poper, majeron
malo naribane hokaido buče
pol čebule prepražene
2 briketa pasirane šipnače zmr. in popečene na čebuli, da se otaja
2 česenčka narezana
malo masla
Vse razen masla in testa sem zmešala skupaj, začinila in potem zložila 2 testa en na drugega, spodnega pa predhodno namazala s stopljenim maslom. Potem sem narezala testo na ožje trake (4 trake-6), potem pa sem na en konc dala file za veliko žlico in prepogibala tako da sem dobila nakoncu trikotnik (kot nekateri zložijo nakupovalne vrečke v minimum), te premazala s maslom in dala za cca. 25 minut na 190 C….. zraven pa zelena solata in je bilo 1 A kosilo…..malce drugače
Zelo zanimivo. Taka čaranja za nadeve imam včasih tudi jaz, a to zavijanje bom morala sprobat. Najbrž so bili tudi lepi za videt.
Pri meni se vsake toliko pojavi hči s kako prijateljico, in hoče večerjo za par ljudi, v par minutah. Hladilnik je tedaj sigurno prazen. Potem mi ne preostane drugega kot čaranje. Vedno je v skrinji kako listnato testo. Me pa zanima kako se v skrinji obnese vlečeno teto, ker tega še nisem sprobala. Ima katera kake take izkušnje?
Forum je zaprt za komentiranje.