Moja zgodba o tem, kako sem našla zaposlitev
Živimo v težkih časih, ko se je treba aktivno vključiti v iskanje službe in vsaka pomoč nam pride še kako prav, ne? Res je, da ponavadi pomagajo veze, ampak če jih nimaš, bi morda moja zgodbica prišla prav, vsaj upam:)
No, kot večina drugih, sem pisala prošnje in klicala naokoli, vendar brez uspeha. Dodala sem tudi svoj cv na večje karierne portale, pa v zameno dobila oglase (pa ne za delo). Skoraj sem že obupala, potem pa sem našla družabno omrežje HitroDelo.si, kjer se lahko direktno povežeš z delodajalci. Rekla sem si – ok, ne more škoditi. Tako sem ustvarila profil in glej ga zlomka – v dveh dneh sem dobila kar 4 ponudbe! Na portalu sem malo poklepetala z delodajalci in nato šla na razgovore. Ena od teh ponudb je postala moja nova službica, v kateri uživam.
No, to je moja zgodba o tem, kako se da dobiti službo na malce drugačen način. Hvala portalu HitroDelo.si, da so mi omogočili novo prihodnost!
P.S. Ne, to ni reklama, saj ne delam pri njih, sem pa jim zelo hvaležna, da se trudijo nekaj naredit za brezposelne.
Imaš tudi ti kakšno zgodbo? Povej jo in deli svoje mnenje, da si bodo morda tudi drugi našli službo, tako kot sem si jo jaz.
Ja, jaz sicer nimam kartic, potrebnih za Paypal, zato mi je kolegica naredila uslugo. Drugače pa sem le napisala, kaj želim delat, pa sem dobila 4 sporočila, odgovorila in malo opisala svoj karakter, da sem jih prepričala za razgovor. Ta sporočila pa sem dobila v ca. 2-eh dneh.
Potem sem od vseh dobila ponudbe na razgovor in to je to. Pri enem zdaj delam in sem precej zadovoljna:)
Je pa malo nerodno, ker imajo le Paypal, ampak njihova podpora mi je odgovorila, da bodo v prihodnjih dneh dodali še eno boljšo opcijo. Se pa strinjam, da bi bilo lažje, če bi bila kakšna Moneta v igri, ampak očitno so pametni in nočejo plačevati obupnih slovenskih davkov, hehe:)
Spomnim se, da sem nekoč že zašla na njihovo stran in je spodaj bil en komentar, ki temu portalu ni bil ravno naklonjen (v smislu, da gre za nateg). Zdaj ga ni več. No, jaz dvomim glede vsega. Sploh ne veš, od kod in kaj, nobenega kontakta. Pa tudi me zanima, koliko delodajalcev sploh ve za ta portal, ko pa je najbolj razširjen portal Moje delo.com in je tam gotovo na voljo več kadrov.
Na omenjeni spletni strani portala, ki se tu REKLAMIRA, je navodilo za kontaktiranje delodajalcev sledeče:
“- Kako se lahko prijavim na delovna mesta?
V primeru, da te neko delo zanima, le klikni nanj in preusmerjen/a boš na spletno stran, ki je objavila prosto delovno mesto. Navodila za prijavo na to delovno mesto bi morala biti na tej spletni strani, ki je delo tudi objavila.”
To po domače pomeni, da plačaš za to, da te preusmerijo na druge spletne strani, ki so delo dejansko res objavile (in jih bomo tudi REKLAMIRALI, da bodo v enakopravnem položaju): mojedelo.com, zavod za zaposlovanje, zaposlitev.net, mojazaposlitev.si, mojasluzba.si, zaposlitev.delo.si, bolha.si, salomon.si, itd…
Pa še to, preko PayPala je potrebno plačati zato, ker je lastnik in upravljalec portala ameriški Vortex Group LLC, registriran v Delaware ZDA . Zdaj pa se res sami odločite.
Naj te popravim:
1. HitroDelo.si te NE preusmerja na druge karierne strani, lahko poskusiš. Le njihova FAQ niso bila posodobljena, kar sem jim tudi sporočila.
2. Firma je res ameriška, ampak lastnik je Slovenec. Firma je registrirana tam le zato, ker nihče pri zdravi pameti ne bo plačeval obupno visokih davkov v Sloveniji, če se da kako drugače, ne?
3. Drugič preveri zadeve, preden blatiš dobro ime ene izmed redkih firm, ki želi narediti nekaj dobrega za naše ljudi.
Pa lep dan
Daj no, preberi malo, kaj pišeš. S čim sem jaz blatila njihovo dobro ime? S tem, da sem samo prepisala, kar piše na njihovi spletni strani? Potem to pomeni, da blatijo sami svoje dobro ime, kajne? 🙂
Še dobro, da imajo tebe, da jim posodabljaš FAQ, pa predlagaš Moneto, boljše opcije, predvsem pa, delaš reklamo. Kako pa veš, da je lastnik Slovenec in zaradi česa je firma registrirana tam? Takšne informacije v LCC firmah niso dostopne, razen, če jih zahteva policija preko sodišča.
Sicer pa, LCC firme se v Delawaru registrirajo res zaradi davkov, poleg tega pa tudi zaradi naslednjih faktorjev:
– PO ZAKONU DRŽAVE DELAWARE JE DIREKTOR KORPORACIJE ZAŠČITEN OD ODGOVORNOSTI ZA POSTOPKE TE KORPORACIJE
– INFORMACIJE O LASTNIŠTVU IN VODENJU KORPORACIJE NISO DOSTOPNE JAVNOSTI
Torej, če LCC firmi plačaš xy denarja, ta pa ne opravi svoje storitve ali če s storitvijo nisi zadovoljen, od koga lahko zahtevaš povrnitev denarja? Kje lahko pravno uveljavljaš svoje pravice? Od koga? Ja, verjetno se zanašaš na njihovo dobro ime in poštenost.
Zanimivo, tole, kar sem poboldala je bilo na spletni strani še opolnoči. Glej ga zlomka, čez par ur je že tole:
– Kako se lahko prijavim na delovna mesta?
V primeru, da te neko delo zanima, le stopi v kontakt z delodajalcem in se poskusi dogovoriti za razgovor. V primeru, da bo potencialnemu delodajalcu tvoj profil všeč, te bo kontaktiral nazaj.
A v kontakt z delodajalcem, ki delo oglaša na nekem drugem portalu?
Dajte ljudje, ne nasedajte in ne plačujte za nekaj, kar dobite zastonj samo en klik stran. Najlažje in najhitreje se zasluži na stiski ljudi, v tem primeru brezposelnih.
Ja, kar naenkrat se je na spletni strani pojavilo tudi pojasnilo, da je lastnik firme slovenec. Kar sem še danes opoldan spraševala sandro ali tatianno, ker zanimivo, ona je to že prej vedela, pa kao ni zaposlena v tej firmi. Kako pa? Ti podatki niso javno dostopni. Hmmm…morda bi pa zaposlili mene, da vam ažuriram spletno stran? :-))
Na večini portalov so plačniki delodajalci, ki oddajo oglas in ne iskalci zaposlitve. Tu pa računajo iskalcem. Zakaj? Zato, ker delodajalci niso toliko butasti, da bi plačevali nekaj xy firmi v Delawaru, ker to pomeni isto, kot da bi denar poslali človeku, za katerega ne veš, kdo je, kje je, kaj počne, kam pošiljaš, za kaj pošiljaš… samo nekaj ti je pač obljubil. Ljudje v stiski pa to počno, ker se oklepajo še tako tanke morebitne rešilne bilke.
Ne plačujte ničesar, kar lahko dobite zastonj.
No, pa poskusimo takole:
1. Zakaj bi firma, ki je registrirana v Delaware, registrirala svojo domeno pod .si, če niso slovenci?
2. Če nek d.o.o. pri nas ne opravi svoje storitve, potem zahtevaš denar nazaj od d.o.o., ne direktorja, mar ne? Torej tukaj ni razlike.
3. Napiše se LLC, ne LCC 🙂
4. Zakaj bi sploh zahtevala vračilo denarja za Premium naročnino, ki je avtomatska, kot pri vseh tovrstnih (ali pa Dating straneh, če smo že na tem) straneh? Naročnine se nikoli ne vračajo, kot jaz vem.
5. Če si tako sumničava in proti temu, ni problema. Pa poskusi z dosedanjimi rešitvami, ki jih imaš, če ti uspeva, ne?
LP
Pozdravljeni, Meri
Moje ime je Boris in sem eden od ustanoviteljev portala HD. Žal je tako, da so pri novostih ljudje precej nezaupljivi, zato bi želel pojasniti nekaj stvari:
1. Pri nas so plačniki tako delodajalci, kot iskalci. Se pa strinjam, da bi lahko izvedli brezplačno, oz. poskusno obdobje za nove člane in to bomo tudi storili. Ni pa res, da želimo služiti na stiski brezposelnih, saj so ravno oni razlog, da se s tem ukvarjamo, čeprav bi bil zaslužek lahko drugje precej lažji in hitrejši.
2. Nič ni zastonj, nikjer. Če mislite, da je s tem, ko se lahko na drugih portalih brezplačno registrirate in prijate za delo, ker je brezplačno, tudi to bolje, se motite.
Brezplačne zadeve se skrivaj plačajo z vašimi osebnimi podatki, ki jih ti portali za 50-300 eur prodajajo “delodajalcem”, ki vas nato zasipajo z oglasi in ne vem, čem še.
3. Vsa nova podjetja se oglašujejo vsepovsod, tudi na forumih. Tudi mi se, tako kot vsi ostali. Če boste kdaj podjetnik/ca, potem boste uporabljali enake tržne kanale.
4. V primeru, da nam ne zaupate zaradi X razlogov, vas z veseljem povabim na kavico v Ljubljani in vam vse razložim. Le povejte, kdaj imate čas.
Pa lep dan vsem skupaj!
So ti pa očitno res dobro službo zrihtali, da jih tako krčevito braniš. Pri njih? Da nisi morda edina zaposlena? 🙂 Za ustanovitev LLC je namreč dovolj one-man band (ustanovitelj, direktor, zaposlen v eni osebi). Btw, za d.o.o. potrebuješ začetni kapital, za LLC ne.
Glej, misliš, da so brezposelni obupani, imaš prav – kljub temu pa niso vsi tako butasti, da bi nasedali takšnim.
LP nazaj.
Pozdravljeni, Meri
Moje ime je Boris in sem eden od ustanoviteljev portala HD. Žal je tako, da so pri novostih ljudje precej nezaupljivi, zato bi želel pojasniti nekaj stvari:
1. Pri nas so plačniki tako delodajalci, kot iskalci. Se pa strinjam, da bi lahko izvedli brezplačno, oz. poskusno obdobje za nove člane in to bomo tudi storili. Ni pa res, da želimo služiti na stiski brezposelnih, saj so ravno oni razlog, da se s tem ukvarjamo, čeprav bi bil zaslužek lahko drugje precej lažji in hitrejši.
2. Nič ni zastonj, nikjer. Če mislite, da je s tem, ko se lahko na drugih portalih brezplačno registrirate in prijate za delo, ker je brezplačno, tudi to bolje, se motite.
Brezplačne zadeve se skrivaj plačajo z vašimi osebnimi podatki, ki jih ti portali za 50-300 eur prodajajo “delodajalcem”, ki vas nato zasipajo z oglasi in ne vem, čem še.
3. Vsa nova podjetja se oglašujejo vsepovsod, tudi na forumih. Tudi mi se, tako kot vsi ostali. Če boste kdaj podjetnik/ca, potem boste uporabljali enake tržne kanale.
4. V primeru, da nam ne zaupate zaradi X razlogov, vas z veseljem povabim na kavico v Ljubljani in vam vse razložim. Le povejte, kdaj imate čas.
Pa lep dan vsem skupaj![/quote]
Hvala za povabilo na kavico. Najprej bom počakala na brezplačno poskusno obdobje, nato morda izkoristim še kavico, če bom še vedno imela pomisleke.
Brezplačni podatki na drugih portalih – nisem govorila o primerih, ko se je potrebno registrirati, ampak o tem, da so ob objavljenih delovnih mestih vidni podatki firme, ki delavca išče, ne potrebuješ se za to registrirati.
Glede reklamiranja na forumih – nič nimam proti temu, če je to direktno, če bralec ve, da gre za oglaševanje neke nove firme. Ne pa, kot v tem primeru neke tatianne-sandre, ki je kao v dveh dneh dobila zaposlitev in blabla. Napišite pač post, da ste odprli to in to firmo, ki se ukvarja s tem in tem. Pika. Ne zavajat ljudi.
Zdaj pa vas pustim pri miru, do morebitne kavice.
Lep pozdrav.
Pozdravljeni še enkrat,
Hvala lepa vsem skupaj za aktivne in konstruktivne kritike.
Po pravici povedano nismo pričakovali, da bodo problemi z našim offshore podjetjem, ampak razumem, da so ljudje nezaupljivi ob vsem, kar je novo in tuje.
Ob tem naj dodam še to, da je očitno edini način, da pokažemo, da smo HD naredili z namenom pomagati ljudem do nove službe in ne zaradi zaslužka ta, da ga naredimo popolnoma brezplačnega – zato je od tega trenutka dalje HD brezplačen.
Morda smo res naredili kakšno napako tu in tam in najbrž jih še bomo, kar je normalno, saj nihče ni popoln, ne? Dejstvo pa je, da vaše želje in pripombe spremljamo in jih upoštevamo, saj želimo narediti nekaj dobrega, pa če verjamete ali ne.
Prosim, če lahko v bodoče svoje predloge in želje podate tudi na naš “Feedback” obrazec, ki ga najdete na desni strani našega portala.
P.S. Glede kavice pa prosim, če mi pošljete pm in se bomo dogovorili:)
Pa lep dan vsem skupaj!
Forum je zaprt za komentiranje.