Moja zgodba- kako jo rešiti!?
Saj vem, da me boste obsojali, pljuvali……ampak, če dobim nasvet, ki ga potrebujem je vredno.
Z bivšo ženo sva imela tri otroke, že veliko let ni bilo kot bi moralo biti. Enostavno nisva bila za skupaj.
Imel sem s.p., dokaj ok, sedaj imam zaprto, brez službe, prodal večino orodja, imam začasno za 4 ure, plače slabih 500€, sem v tujini.
Na razpravo nisem mogel priti, nisem imel finančnih sredstev. Po pošti sem na sodišče poslal vsa dokazila o s.p., kreditih….težavah. Verjeli so besedam bivše (pred leti je bil s.p. zelo dober) in določila je preživnino 750€. Že zakrat sem bil brez prihodkov (zaradi projekta, ki, upam da bo denar nekega dan), pač.. medtem sem prodal večino orodja, bil brez dela v tujini, poslal sem ji cca 6000€.
Sedaj imam začasno službo, 4 ure, 500€, kako bo ne vem.
Bivša je rekla, naj se odpovem otrokom, da ne bom plačeval preživnine, v vsakem primeru me bo tožila…
Hišo sem prepisal na otroke, pustil vse stroje, avto….
Kako naj si znižam preživnino? Problem je, da sem v tujini, ni variante, da pridem v Slovenijo, predraga pot, ne zmorem.
Glede otrok, na sodišču je izjavila, da bom ugrabil svoje otroke! Tema!
Ko sem dobil odločbo s sodišča in jo prebral….nekaj dni sem bil v dugem svetu. Nisem mogel verjeti, da sem z neko osebo živel toliko let (22)…pa je nisem poznal. Otrokom je prepovedala, da bi imeli stike z menoj, so pa prekrasni….
Kakšen nasvet?
Lep pozdrav s severa…………
Spoštovani!
Preživnino lahko znižate tako, da na sodišče naslovite vlogo za znižanje preživnine in priložite dokaze o višini dohodkov, ki vam trenutno ne omogočajo plačevanja tako velike preživnine, kot ste jo plačevali pred tem. Predlog za znižanje preživnine lahko vložite tudi po pooblaščencu, ki ga s podpisom pooblastila za zastopanje pooblastite za to, da v vašem imenu vodi opisani nepravdni postopek za znižanje preživnine. V kolikor bi pooblaščencu poslali/izročili vso potrebno dokumentacijo, s katerimi bi izkazovali vaše dejanske finančne razmere, ki vam onemogočajo plačilo preživnine po zadnji odločbi sodišča, bi morda lahko izpeljali postopek brez tega, da bi vi pripotovali v RS.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.