Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev moja plača

moja plača

5 let delovne dobe, 5. stopnja izobrazbe

za februar: bruto 921,90
neto: 642,70

Dobra.

Prosim natančnejše podatke: koliko nedeljskih, nočnih in prazničnih ur?

Nič nedeljskih in nočnih ur. Služba od ponedeljka do petka, od 8.00 do 16.00.

Sprašujem ker se mi včasih zdi ko drug poslušam čist solidna, drugič spet mizerija.

ZDRAVSTVENI DOM
ZDRAVSTVENI TEHNIK
40 ur na teden

680 evrov. ZANIČ!

N

Za razmere na našem koncu super.

Dobra.
Jaz imam isto 5. st. izobrazbe, 10 let delovne dobe, dvo izmensko delo.
Neto 430.

jaz pa 7. stopnjo, 8 mesecev del. dobe, 35 ur tedensko

1100 neto

ne vidim smisla tega primerjanja, ali le iščete še slabše, da se boste bolje počutile?

lp, ewy

Primerna, vendar plača je vedno lahko višja.

Kokr gledaš.Je malo, pa ni slabo.Bi rekel…no ja ni veliko.Moja dela u BTC-ju u trgovini, ima 5.st, pa dobi s prevozom (15km) in malico 675eur.Jaz pa s 5.st 1100eur neto + prevoz in malca.Plače je težko primerjat…čist odvisn kje delaš, kaj delaš….

tako ne gre primerjati plač.

primer sva midva, oba 7. stopnja, on inženir v gospodarstvu 2500, jaz v izobraževanju 1100. oba 3 leta delovne dobe, 40h tedensko.

Vsak je plačan točno toliko, kot si zasluži. Če se vam zdi, da ste plačani premalo, poiščite službo, kjer vas bodo plačali več.

Zavedam se, da sem imela veliko srečo: 5 st. izobrazbe, 3 mesece del. dobe, poslovni sekretar, izplažilo 1000 evrov, služben telefon in avto.

Vse, kar je pod 800 evri neto, je mizerija. Zato, ker je z manj težko dostojno živeti. Seveda je na trenutne razmere tvoja plača še vedno boljša od veliko drugih s podobno izobrazbo, kar pa ne pomeni, da moraš biti z njo zadovoljna. Delodajalci veselo izkoriščajo slovensko foušijo, privoščljivost in neenotnost, da jim ni treba dati niti centa več, kot je nujno. Tipična slovenska mentaliteta je namreč še vedno usmerjena v tlačenje vseh, ki se imajo vsaj malo bolje, namesto da bi stopili skupaj in zahtevali, kar nam gre. Tipičen primer je tale zadnja stavka – kr neki.
Zato ne pričakuj, da ti jih bo veliko reklo, da dobiš premalo. Večinoma bodo komentarji: “Bodi tiho, pridno delaj, pa vesela bodi, da te na delovnem zaenkrat še ne tepejo. Aja, pa kakšno zastonj naduro naredi, da boš bolj cenjena.”

5.st 40 ur na teden 490 neto-katastrofaaaa!!! drugače odnosi v podjetju super plača je pa grrrr….

Pri meni pa ravno obratno, 5. stopnja, 40 ur tedensko, 1200 neto, odnosi pa katastrofalni, zato odhajam. Ni vse v denarju:)

Zdravstveni tehnik v bolnišnici.Tri izmensko delo z nedeljami prazniki 800 neto,Pa še to 10 nočnih na mesec.

državna uprava,10 let d.dobe, 5. stopnja, 40 ur tedensko, cc 620 eu neto

5 stopnja (še diploma bo), 4 leta delovne dobe
2800 eur btto, službeni avto in garaža v centru, gsm, laptop

sem pred napredovanjem, ko bo pa 4000 eur btto
delam pa 10-12 ur na dan, plus vikende tudi precej. Dopust, bolniška? ha ha, ni časa.

vabljene na goriško.

5stopnja, ek.tehnik – računovodstvo in administracija -700 s potnimi (15 km v eno smer) in prehrano. Pa dva froca doma, eden v šoli, drugi v vrtcu. Mož od 800-1200 s stroški (odvisno če dela nočne!!!) Mislm, haloooo. Drugo službo dobit pa je cel hudič.

V. stopnja, vikende prosta, 530 neto. mož enak delovni čas, NK delavec, 1600 neto.

logika? ne. ampak sreča. drgač bi pocrkali od lakote, ali pa bi nas zaprli zaradi neplačanih položnic.

Imam V. stopnjo 26 let delovne dobe 40 ur tedensko pa še moram delati kakšno soboto in z nadurami prejmem pišljivih 360€. Zelo žalostno še kmalu pa bomo pocrkali od glada….. To pa niso heci imam pa dva šoloobvezna otroka.

Vse kar je pod 800evrov je za moje pojme premalo, ne glede na stopnjo izobrazbe. Glede na stroške tudi s tem komaj preguraš. Cen nepremičnin pa sploh ne bom omenjala, ker na tem področju pa je katastrofa.

poklicna sola,2.000 eur-neto..Znajti se je treba..delam od 8-16h..

Ej, kjaaaas!!!

LAŽEŠ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KO ŠUS, DA LAŽEŠ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close