Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika moja pikapolonica

moja pikapolonica

Po dolgotrajnem studiranju vasih nasvetov, preizkusanju razlicnih barv in krem, sem se koncno opogumila in naredila mojo prvo lepo tortico – pikapolonico. Priznam, da sem zelo ponosna nanjo! Delala sem jo z malinami in zato je bilo treba dodati le malo barvila, da je bila pikapolonica bolj rdeca. Poleg estetskega izgleda je bila torta tudi zelo okusna, pohvaljena od skoraj 20 ljudi in od nje ni ostal niti koscek. Pogledate si jo lahko v mojem albumu :

Hvala vam za vse nasvete in fotografije vasih umetnij. Brez njih mi gotovo ne bi tako lepo uspelo!

LP, Muša

In to luškano žvauco nameravate pojest?
ŠKODA

pardon, vidim, da ste jo že. Grdavži eni :))))

Hola !

Muša, čestitke. Verjamem, da je ni nič ostalo 🙂

Lp, Maja

Moje osebno mnenje?

Se pravljico napisi in te fotografije daj zraven za ilustracije, pa bo zadetek v plono:)))) Bos lahko izdala lusno knjigico.

Dobro, da si jo fotografirala, preden ste jo pohapasali:)))

Tistemu, ki je slavil…Moje najlepse cestitke ! Babi

He he, skoraj kor bi gledala mojo iz lanskega leta 🙂 Res je lepa, o dobrem okusu pa tudi ne dvomim. Čestitam!

Kakorkoli hočem pogledati, nikjer ne nejadem tvojega albuma:(
Se to samo meni dogaja, ali kaj? Ker to ni prvič:(

Hej, Kate!

Zdaj tudi meni ne odpre vec Musinega albuma. Madonca, sem imela sreco, da sem videla tiste tri lepe pikapoke:)))

Sem zdaj nekaj klikala, da bi nasla… je prevec stevilk. Sem pa nasla spet tvoje torte – z ladjo vred:)))

Lep pozdrav

Upam, da bo delovalo

lp, Maja

muša,
ali imaš čas, da napišeš v kakšnem modelu si jo pekla, kakna je masa, nadev, preliv, kako si naredila glavo, ….
hvala, res je zelo lepa.

lp, kata.

p.s. ali ima katera idejo katero žival ali predmet (torto) bi lahko naredila moji punčki, ki ima rada roza barvo?

Hvala za vse pohvale! Priznam, da sem bila 2 dni precej na trnjih, si s strahom ogledovala, kako se je trdila krema, preverjala vase nasvete, gledala fotografije (ja, Kresnica, tvoja pikapolonica mi je bila glavni model :-))) Oddahnila sem si sele, ko je bila narezana (in se ni sesedla) in ko so z vseh koncev dezevale pohvale, da je tudi zelo okusna. Aja, namenjena je bila za prijateljevih 25 let (v bistvu poskusno, ker glavna pikapoka, malo spremenjena in manjsa, pride na vrsto cez 3 tedne za 1. rojstni dan moje hcerke).

Ceprav je zdaj ze 2 dni odkar smo jo pojedli, se se vedno sama pri sebi smejim in sem vazna kot le kaj. Nikoli do zdaj nisem uspela narediti nobene lepe sladice (cisto antiumetniski tip sem), ta pa mi je dala voljo, da bi se takoj lotila naslednje (tudi kaj drugega kot pikapolonice). Hm, a kdo bo jedel? Pa se poletje je pred vrati, kopalke,… ;-))

Lep pozdrav vsem v dezelico na soncni strani Alp!

Muša

PS: Mogoce bo bolje delala direktna povezava

Malo pobrskaj z iskalnikom. Res je bilo lani napisanega OGROMNO! Že če samo daš v iskalnik pikapolonica, ali pa torta pikapolonica, boš našla juhuhu zadev. Pa tudi v med shranjenimi recepti je torta čebelica, ki je narejena po podobnem postopku.

lp

Kata, mogoce bi roza metuljcek bil tvoji puncki vsec:)))

Nekdo je napisl link angleske strani, kjer so fotografije in navodila za cuda tort; celo po letih in spolu so razdeljene. Zdaj se ne spomnim tocno; ampak bilo je nedolgo tega.

Lep pozdrav

Kresnica, isto sem jaz pomislila – pa saj to je ja MOJA pikapolonica :))))))

Zelo lepa je (bila)!!!

Res je, da je bilo o izdelavi pikapolonic veliko napisanega in vse skupaj opremljeno tudi s fotografijami. Jaz sem upostevala tehnoloski postopek Stase (biskvit za rolado, oblozila skledi, notri krema), po obliki sem se drzala bolj modela Kresnice, kreme pa sem nasla na internetu ( po mojem tukajsnje mojstrice delajo take kreme ze z zaprtimi ocmi, zame pa je bila premiera!).

V telesu pikapolonice je bila skutna krema:
300 g malin sem zmiksala in precedila, da sem odstranila … kako se temu rece… semencka? Dodala sok 1 limone, 130 g sladkorja in zmesala. 4 liste zelatine raztopila v malo vode in dodala malinovi mesanici. V vse skupaj vmesala se stepeno smetano (2,5 dl tekoce).

Za obliv sem naredila dovolj kreme za vsaj 2 pikapolonici, osnova pa je bil recept za “bavarois” (skoraj isto kot nadev, le da je brez skute):
700 g malin zmiksala in precedila, dodala sok 1 limone, 200 g sladkorja in zelatino (po receptu je bilo 15 g, a sem iz strahu, da bi se ponesrecilo, dala se malo vec in nastal je zelo okusen zele – kot preliv dober, za samostojno sladico pa bi dala veliko manj zelatine). Na koncu sem spet dodala se stepeno smetano (2 dl). Ker je smetana kremo malo razbarvala, sem dodala se 2 jedilni zlici tekoce jedilne barve.

V glavi pa je bil kar cokoladni puding, oblito z glazuro (jedilna cokolada + smetana).

Pike iz cokolade, oci iz marcipana in cokolade, enako nogice in tipalke (tu nisem nasla cokoladnih banan), usta iz pobarvanega marcipana.

In ceprav sem kopirala dve tukajsnji mojstrici sem na mojo pikopoko ponosna :-))

Kata, po mojem bi bila tvoji hcerku vsec Barbi-torta – taksno je naredila Hali:
Cez nekaj let, ko bom bolj izurjena (in moja hcerka bolj zahtevna), jo bom tudi jaz naredila :-)) Drugace pa kak roza zajcek, ribica, metuljcek, rozica.

Saj vsi po malem kopiramo drug drugega tukaj gor :))

Si res lahko ponosna, ker je prekrasna.

Jaz sem tu nova in tale torta je super. Moja ta mala je nora na pikapolonice in ker bo kmlau roj.dan, bi ji naredila tako torto. Z iskalnikom najdem samo 1 zadetek. Ali lahko prosim kdo napise link, kjer je malo vec informcij o izdelavi take lepe torte – recept za biskvit, kako oblikovati, da je tako lepe okrogle oblike, s kaksno kremo namazati torto (ali je to kar pobarvana smetana?) , kje dobiti barve, s cim je torta polnjena….?
Hvala, hvala, hvala!
Vsem zelim lep dan,Natasa

nekaj bos nasla tule!

Joj, hvala sonce rumeno!
Se to me zanima v kaksnih skledah pecete takle biskvit – da ne pride prevec debelo in je potem notri se surovo?
Hvala!

Daj malo preberi celoten post, do katerega ti je sonce poslala link! Tam piše vse. Že takoj v prvem odgovoru izveš vse….. Samo pogledat je treba.

Ne peče se v skledi, ampak v navadnem pekaču od pečice. Potem ta biskvit razrežeš in z njim obložiš skledo. Vsaj tako sem jaz delala.

Ene so pekle tudi v kovinski skledi, saj sem prebrala vse.

Ups. Pri sestavinah za nadev sem pozabila napisati, da je notri tudi 600 g skute. Kaksna pa naj bo drugace skutina krema brez skute ?!? 🙂

Natasa, jaz sem poskusila barvati direkt smetano, a mo ni bilo vsec. Ker je treba veliko barve, da smetana ni bila roza, je imela zelo cudno plasticen okus. Zato sem raje naredila z malinami, ki ze same po sebi dajo barvo in tudi mocan okus.

Muša, čudovita ideja je tole z malinami! Tudi sama sem zelo proti tem jedilnim barvam…..Lani ali celo predlani sem delala torto čebelico, ampak takrat sem bila prisiljena pobarvati smetano z rumeno jedilno barvo (hvala HAli, ki me je rešila)…saj se v bistvu ne smem pritoževat, izpadlo je pa krasno! 🙂 ssikico si verjetno že videla kajne? zdaj ko že imaš prakso s temi tortami, bi se lahko enkrat lotila še čebelice – otroci bojo navdušeni 🙂

LP

No, končno sem tudi jaz pogledala!! Super!

<http://kate.moj-album.com/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close