Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Moja nova partnerka je kupila novo stanovanje, sama

Moja nova partnerka je kupila novo stanovanje, sama

Naj razložim, ločen sem dve leti, imam hčerko, staro 6 let. Že prej je precej škripalo, zato sva živela ločeno že leto dni prej. V času ločitve sem spoznal čudovito žensko, najprej prijateljstvo, nato več. Tudi ona ima otroka od prej, sina starega 12.
Občasna srečanja so prešla v skupne vikende in skupno preživljanje dni, ko nimava otrok, kasneje tudi na kakšen skupni vikend. Nisva pa še živela skupaj in poleti me je presenetila, da je kupila hišo malo ven iz Ljubljane, sama.
Res da ji nikoli nisem rekel, dajva živiva/zaživimo skupaj, kupiva skupaj kaj, ampak priznam, da me je dotolklo. Povedal sem ji, da sem vesel, toda v meni je dvom ali si sploh želi, da zaživiva kdaj skupaj. SIcer se odlično razumeva in je res krasna oseba, to pa me razjeda.

Oprosti ampak samo kapo dol tvoji partnerki. Če bi jaz se sedaj ločila, bi poskrbela za stanovanje, ki bi ustrezalo meni in mojim otrokom. Če bi ustrezalo novemu partnerju hvala bogu, če ne pa ups jebi ga. Finančno bi hotela vsekakor za vse poskrbet sama in biti edini lastnik. Novih otrok ne bi imela (itak sem že nad 40), partnerja pa po pravici povedano bi tudi raje samo takšnega za občasna srečanja in preživaljanje skupnih trenutkov tu in tam. Dvomim, da bi se kaj hitro šla skupno gospodinjstvo še s kom.

če bi bila vajina zveza definirana kot izvenzakonska, potem bi prišel na lep način do polovice hiše, če se malo pohecam.
Sicer pa se najbrž tudi kaj pogovarjata z besedami, kakšne načrte ima kdo? Ali pa je sta ves čas druženja v horizontali? No saj ne, da vama ne privoščim, ampak če bi rad kaj več kot to, boš moral tudi kaj muksniti.

Točno koliko časa se dobivata s to žensko? Ne koliko časa se poznata, od kdaj sta par?
In še, starost obeh?

V čem točno je problem.? Ženska si je kupila hišo, ravna odgovorno saj misli na svojo in otrokovo prihodnost. Lahko si del te prihodnosti, če le ne boš brezveze kompliciral. HB da ima svoje in da ni od nikogar odvisna.

Hiše ne kupiš čez noč. To je več letni projekt. Že samo iskanje prave nepremičnine traja ponavadi več let, če ne let pa vsaj mesecev. Vsekakor pa moraš prej že kar dosti let planirati, varčevati. Tudi, če vzameš večinoma na kredit, moraš prej več let varčevat, ker vse pač ne gre na kredit. Torej to je več letni projekt. Že pred nakupom. Torej je to ona že dolgo, dolgo planirala, načrtovala. Vidva se pa poznata šele kratek čas.
Razen, če je seveda premožna ženska, ki zasluži 10 jurjev na mesec, potem to ni njen večletni projekt. Ampak verjetno ni.

Tako, da zaradi kratkega znanstva z moškim ne spremeniš takega dolgotrajno načrtovanega projekta.

Ne nespremenis,ampak
Tko mimmgrede pa menda navrzes tipu, ki si z njim….ej kupujem hiso ves..
Al kako to gre pr vam???

Ona je nakup načrtovala verjetno že prej, predno si ti sploh prišel v njeno življenje. Morda je ugotovila, da je ob razhodu preveč ceremonij, kar se tiče premoženja in se je tudi iz tega razloga odločila, da bo pač v prihodnosti imela svoje lastno stanovanje.
Se mi zdi, da se imata fino za druženja, kot kakšen skupni vikend, ko nimata otrok. Nista pa prišla sploh še do faze, da se otroci spoznajo, da se z otroci začnete skupaj družiti. Ker potem bi nekje lahko začel razmišljati, da bi se pa skupaj še selila.
In ja, koliko časa traja ta vajin odnos? Ker omenjaš zgolj, da sta skupaj, ko nimata otrok. Če že pride nekdo resno, za skupno življenje, potem se tudi otroci med seboj poznajo oz. se vi med sabo spoznate, družite. Tu se pa bere, kot da sta dva začetnika, ki se šele spoznavata, mal kofetkata, mal gresta na izlet, pa kakšen vikend skupaj ubodeta.
Ne vem, nekateri hitro popokajo v novo selitev s kom, drugi si pa vzamejo več časa. Predno se bodo spet s kom skupaj vselili. Stvar izkušenj.
Ne vem, te je dotolkel bolj ego, glede na to, da sam niti nisi izrazil želje po skupnem življenju. Ter ali bi v bližnji prihodnosti, če ne bi ona najavila, da je kupila hišo?

Ženska je – tako kot ti – prišla iz prejšnjega razmerja opečena. Torej verjame, da se lahko zanese samo nase in prav je tako. Če hočeš biti del njenega življenja, si tole slabo zastavil, če te njena samostojnost moti.

To je pa tako ko se ljudje ne pogovarjate ampak skrivate drug pred drugim. Pa pred kom se boš razgalil, če ne ravno pred partnerko/partnerjem?
Že to da svojih zamisli o nakupu hiše ni delila, ne to da se nista pogovarjala, kakšno vezo hočeta imet, ali želita skup živet itd itn.. matr saj še kolegu ne zamolčiš, da nakupuješ hišo, zakaj bi “partnerju”….

Hvala za mnenja.
Opečena sva bila oba…iz prejšnjih razmerij. Skupaj sva približno dve leti, malo manj, kot sem napisal z bivšo ženo nisva skupaj živela že leto pred ločitvijo.
O prihodnosti se pogovarjava, morda sem kriv tudi sam, ker nikoli nisem direktno rekel, da si želim živeti z njo, v resnici niti ne vem, če si želim. A razumete, tista goreča želja, da se vedno vrnem k nekomu domov.
Vem, tudi jaz imam problem. Ona je nakup načrtovala, seveda mi je povedala, nisem si pa mislil, da ga bo tako hitro udejanila.

po domače povedano si šel iz ene tople postelje v drugo, preden si dokončno razčistil z bivšo in predvsem v svoji glavi, si že začel drugje postiljat.
Ženska, ki ne čaka nate, ampak živi svoje življenje naprej, ima očitno pošlihtano v glavi.
Ti pa se boš moral odločiti kaj bi sploh rad in koliko si v to pripravljen vložiti.

Hvala za mnenja.
Opečena sva bila oba…iz prejšnjih razmerij. Skupaj sva približno dve leti, malo manj, kot sem napisal z bivšo ženo nisva skupaj živela že leto pred ločitvijo.
O prihodnosti se pogovarjava, morda sem kriv tudi sam, ker nikoli nisem direktno rekel, da si želim živeti z njo, v resnici niti ne vem, če si želim. A razumete, tista goreča želja, da se vedno vrnem k nekomu domov.
Vem, tudi jaz imam problem. Ona je nakup načrtovala, seveda mi je povedala, nisem si pa mislil, da ga bo tako hitro udejanila.
[/quote]

To tvojo negoreco mlacno zeljo je ona zacutila, brez, da ji ti to poves…
Zdej pa..je na tebi…
Drzi ili lovi…

To tvojo negoreco mlacno zeljo je ona zacutila, brez, da ji ti to poves…
Zdej pa..je na tebi…
Drzi ili lovi…
[/quote]
Nekdo je vprašal po starosti, sam jih imam 43, ona jih ima 41, nisva mlada.
Se zavedam, da sem čuden, imam željo, sem pa drugačen kot kakšen drug moški, ki bi takoj planil. Jaz imam svojo nepremičnino, ne rabim njene…
Najbrž sem še vedno nesiguren v ženske, saj me je bivša žena precej prizadela.

Kaj jokcaš? Če želi s tabo živeti, ti bo povedala in te povabila, če ne pa ne. Brez skrbi, da boš izvedel. Samo pač si ne boš namišljeval ti, kje bo živela, ker verjetno ne bo zdaj šla nove bajte prodajat takoj.

Ona ima pa svojo in ne rabi tvoje. A ni to super? Kam rineš na silo, ločenec? Vse bo čas pokazal.

Nekdo je vprašal po starosti, sam jih imam 43, ona jih ima 41, nisva mlada.
Se zavedam, da sem čuden, imam željo, sem pa drugačen kot kakšen drug moški, ki bi takoj planil. Jaz imam svojo nepremičnino, ne rabim njene…
Najbrž sem še vedno nesiguren v ženske, saj me je bivša žena precej prizadela.
[/quote]

joj jokica, a ti pa bivše žene nisi prizadel?
taki sploh ne bi smeli riniti v nove zveze, dokler se ne nehate jokcat in stokcat in dokler ne prevzamete odgovornosti za svoje življenje.
Ko boš postal d od dedca, se ne boš počutil ogroženega od ženske, s katero sicer redno seksaš.

dobr, kje je zdej problem? Ima bajto…kaj pa, če bi jo imela že od prej? Bi se pa že preselil k njej? Kaj je sedaj tu drugače? Berem, da ravno hrepenel po skupnem življenju nisi. Sicer pa a veš, da skupno življenje njej ustreza? Rečmo, da ja..Se boš pač selil v hišo, ji primaknil nekaj za streho nad glavo in pol stroškov. Svoje stanovanje boš oddajal. Kje imaš problem? Super žensko maš.

Hvala za mnenja.
[/quote]
Ker si v dvomov sta se verjetno bolj slabo pogovarjala. Pogovor je bistvo, saj misli ne znamo brat, občutiš že lahko, da ne štima, a kaj klinc če ti druga stran občutke omalovažuje, češ to ni res, čeprav ve da je res… j.ebeš odnos če ni iskrene komunikacije v njemu.. bolje biti sam kot s človekom ki v tebi vzbuja dvome namesto da se skomunicira tako kot se misli, občuti.. in potem tudi naredi. Eto, če bi tako delovala večina, bi bil svet neprimerno lepši hehe…
Če pa nista predelala zadeve z bivšima pa se v novo vezo sploh ne gre, ker potem je poleg vaju tam prisotna še ona in on iz preteklosti. To pa je veeelik minus za vezo.

Torej, ti bi, pa ne bi. Zenska je rekla, da kupuje in je kupila. Zdaj te moti. Ce pa ne bi kupila, bi te zihr spet motilo, da ni oz se je pristulila tebi, ali kaj podobnega.

Ti bi zivel z njo, pa ne bi. O tem se sploh ne pogovarjata. Ampak zdaj si Ti uzaljen.

Ona je povedala in udejanila svoje namere. Poskrbela zase in za otroka. Kaj si pa storil ti? Javkas na forumu. Malo vec samorefleksije nikakor ne bi skodovalo. Predvsem pa ne vec pogovora. Najprej pa definitajta svoje razmerje. Tudi to, da se obcasno vidita, je lahko razmerje. A poleg tega zivljenje gre naprej in kaj te mora vprasati, kdaj lahko gre na wc? Povedala je. Ti pa ne. Kdo je tukaj cuden?

Hvala za mnenja.
[/quote]

Tale ego je hudič. Sam ne veš, kaj pravzaprav želiš, imaš tudi sam svojo nepremičnino kot ona sedaj. Bolj te je dotolklo to, da te ne potrebuje, kot si sam mislil, da te oz. bi te, v bistvu pa tudi ti ne njo kot misliš, da jo oz. bi jo. Če bi bil pravzaprav z njo zgolj zato, ker je bila nekoč to zgolj navada, ko si prišel domov.
Je že prav tako. Tu nista samo vidva, so še otroci. Ki jih pri vama v skupnem delu pravzaprav sploh ni.

Nisi je prosil, da pride živet k tebi, ker si je nisi želel imeti ob sebi.
Ko ti je povedala, da išče – je nisi povabil k sebi.
Dal si ji vedet, da nate ne more računat.
In kaj bi zdaj ti rad?! Ostani kjer si in zlagoma pozabi nanjo.
Ona si zasluži boljšega moškega.

Pametna ženska, ne bo šla dvakrat na led.

Zelo pametna in sposobna zenska. Naj malo preoblikujem pregovor [hashtag=osel]#osel[/hashtag] gre enkrat na led# ker, ko gre druguc ze zna drsat.
Dolgo nazaj mi je en moski povedal zivo resnico “moski imamo radi pametne zenske, sam’ nase ne smejo bit”. Kar pomeni v reali ” ker jih ne obvladujemo”.

Tip ima ziher kredit za to stanovanje al pa za izplacilo bivse al pa je v mansardi.nobena pametna 41 opecena ne bi se enkrat si dala strika okoli vrata ce le ima moznost sama sfinancirat stanovanje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close