Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Moja nečakinja

Moja nečakinja

Žena od brata mi ne pusti, da necakinjo odpeljem domov k sebi. Necakinja komaj caka, zena od brata pa ne pusti. Ne mara mojih starsev niti nas, tudi sama sebe ne mara. Kaksne pravice imam, da necakinjo odpeljem k sebi za vikend?

Razmisljam da bi jo prijavil socialni, ker svojo hcer desocializira.

Vprasaj jo kaj je razlog? Ah saj vem, kdor noce kmalu izgovor najde.

Ene so taksne in ne mores jih spremeniti.

Skoda.

narodi si svoje otroke in se delaj problemov po drugih družinah.

Jaz tudi ne bi dovolila otrokom blizu tebe. Kaaj za vraga imaš nečakinjo vozit za vikend k sebi človek zmešan če njeni starši to ne dovolijo? Zakaj mora biti pri tebi čez vikend? Verjetno gredo njeni mami kocine pokonci ko sploh omeniš, tako kot so šle meni ko sem prebrala. Že po pisanju deluješ ne ravno človek k kateremu bi otroke vozili, kaj šele v živo.

Tud jaz nisem pustila svakinji, da moje otroke vozi domov.

1. za protiuslugo bi jaz morala prevzeti njene

2. imava popolnoma različne poglede na vzgojo.

Vsak svoje in tako je bilo najbolj prav.

In glede na napisano, ti tudi jaz  ne bi pustila v varstvu mojih otrok.

Tebe bi bilo treba prijavit na socialno kaj mas za vodit necakinjo na vikend ce njena mama ne pusti. Verjetno ze ve da gledas z drugimi ocmi na njenga otroka in jo hoce zascitit pred takim izrodkom. Dej najdi si zensko primerne starosti pa si jo vodi na vikend kako te ni sram mogu bi se ene dve okol kepe dobit od svojga brata ne da hoces svoje umazane tace stegvat proti necakinji glupan.

Vidim, da sem naletel na same kretene. Se povsem napacno razumeli sporocilo, socialna je pa probokacija da vidim vas izziv. Se strinjam z vami in razumem, tudi sam bi tako opisal kot ste vi. Za vikend k moji druzini, ne pa na vikend bedaki. Imam druzino in to veliko. Ko bi vi vedeli kdo je ta baba zmesana, bi popolnoma spremenili mnenje. Ce sama pove da so cudna druzina, se desocializirajo ne od mene ampak od vseh, jaz sem se odmaknil od takih kot so oni. Tako da tukaj ne bom pisal o njih niti vas prosil za nasvet.

Tako in tako je ta forum sama ena fuck off  tema.

Tud prebral vec ne bom kaj pisete. Ocitno sami zadetki in primitivci. Mogoce se je tudi med njimi spoznala sama matka nastrojena k sam po telefonu drka in se vali, cim usta odpre ze sika kaca. Fuj.

Nic ne mores. Mama je mama in ce ne dovoli ti ne mores niti ne smes odpeljat njenega otroka. Si samo stric.

Ce starim starsem ne dovoli da vnukinjo vidijo mislim, da lahko to gre na sodisce in potem sodisce doloci dneve s starimi starsi.

Ne vem ves mame smo vcasih malo prevec zascitniske. Koliko je pa stara necakinja? Tudi jaz se nisem “dovolila” tastu in tasci da bi moj sin ostal pri njima cez noc ker se ne pocutim, da jima lahko 110% zaupam tako kot npr. Moji mami. Ampak vem  da je to neumno, verjamem da bi bil cisto ok. Bom pa pocakala dokler kej ne omenita ali pa ce bo nujno da bova z mozem morala kam iti.

Volite novo stranko. Stranka Fekalnega Razodetja. Za več informacij se obrnite na ustanovne člane: Robi/Julij Cezar/EnaJužna/Vagabund/Šnelca/kokoši/blabla/dxy/Darwin/LUDI/Desperadodajka

Nova minuta. Novi člani. Novi obrazi. Prava anticepilska stranka. #SkupajRastemo ???

Izredna novica: AKCIJSKE CENE ČRNEGA PETKA – kg svežega antibiotičnega ??? samo 20 eur. 

Odgovor na objavo uporabnika
Dinnerwinner, 18.11.2021 ob 19:43

Nic ne mores. Mama je mama in ce ne dovoli ti ne mores niti ne smes odpeljat njenega otroka. Si samo stric.

Ce starim starsem ne dovoli da vnukinjo vidijo mislim, da lahko to gre na sodisce in potem sodisce doloci dneve s starimi starsi.

Ne vem ves mame smo vcasih malo prevec zascitniske. Koliko je pa stara necakinja? Tudi jaz se nisem “dovolila” tastu in tasci da bi moj sin ostal pri njima cez noc ker se ne pocutim, da jima lahko 110% zaupam tako kot npr. Moji mami. Ampak vem  da je to neumno, verjamem da bi bil cisto ok. Bom pa pocakala dokler kej ne omenita ali pa ce bo nujno da bova z mozem morala kam iti.

O Ti prasica

Pocakala bos ce bosta mogla z mozem za nov let vn. Pol jih bos pa poturila. A si lahk manj svinjska.

Niti slucajno ne drzi, kar so pisali pred mano, da ni zakonskih moznosti. Druzinski zakonik, ki ureja druzinska razmerja, govori o tem, da ima otrok pravico tudi do stikov z drugimi bliznjimi osebami, ne samo s starsi.

Na krajevno pristojen CSD (kjer ima otrok stalno prebivalisce) vlozite pobudo za predhodno svetovanje. CSD nato povabi starse in vas na razgovor, kjer vam poskusa pomagati pri sporazumu o stikih. CSD nato napise tudi mnenje, ali so predlagani stiki v korist otroka. Za mnenje se lahko vprasa tudi otroka (odvisno, ali razume pomen in posledice postopka). Odloca pa o tem izkljucno sodisce. Predlog za ureditev stikov skupaj z zapisnikom predhodnega svetovanja torej posredujete na sodisce, ki nato doloci stike, ce so le-ti v korist otroka.

Vecinoma se stiki med sorodniki urejajo z medsebojnim dogovarjanjem, ce to ne gre, pa je postopek, kot sem ga opisala zgoraj. Srecno!

Ja, pravica do stikov, ne pa pravica, da stric nečakinjo za vikend odpelje.

Če kdo hoče stike z otrokom, naj ga gre obiskat. Nikakor pa ne morete – niti prek sodišča – izsiliti nenadzorovanih stikov.

Leeleenrpr, 18.11.2021 ob 21:27

Ja, pravica do stikov, ne pa pravica, da stric nečakinjo za vikend odpelje.

Če kdo hoče stike z otrokom, naj ga gre obiskat. Nikakor pa ne morete – niti prek sodišča – izsiliti nenadzorovanih stikov.

Sodisce doloci, na kaksen nacin se stiki izvajajo, torej lahko doloci tudi, da gre necakinja k stricu.

Stiki se ne izsiljujejo, ampak se dolocijo, ce so v korist otroku. Za stike pod nadzorom je pa treba izkazati, da obstaja ogrozenost otroka, mozni so samo z izdajo zacasne odredbe, najvec 9 mesecev.

Zakon je v teh stvareh precej jasen, kar se pise tukaj, so pa po vecini razmisljanja posameznikov, kako bi “moralo biti”, nihce pa se ne vprasa, kaj bi ta puncka rada, ali ima rada strica, bi se rada druzila z njim itd.

No, ne mi preveč pameti solit, ker nisem govorila o stikih pod nadzorom CSD, ampak o prisotnosti staršev ob stikih.

Ceprav ni nič o tem rečeno, prepostavljam, da starša tu nista ločena in o stikih otroka z zlahto odločata skupno. Zakaj ne dovolita hčerki za cel vikend k stricu, ne vemo, se imata pa kot starša vso pravico tako odlocit. Če bi stric rad poskusil srečo na sodišču, kar, ga ni sodnika, ki bi mu tu ugodil

Kot receno se o stikih govori z vidika koristi otroka. Zakonodaja otrokove koristi sciti tudi v primerih, ko starsi morda razmisljajo drugace. Sem imela par podobnih primerov, ko so se starsi skregali s sorodniki in potem niso dovolili, da ima otrok stike z njimi. In ravno v takih primerih pridejo prav omenjena zakonska dolocila. Vcasih starsi tezko vidijo otrokove potrebe po stiku z doloceno osebo, ce so sami z njo v konfliktu.

Ali naj bodo to samostojni stiki ali naj bodo starsi oz. druga oseba zraven, je pa spet odvisno predvsem od potreb otroka.

Vseeno me je premamilo vase lapanje tu.

Zalostno je to, ker dejansko mama necakinje ne dovoli, da hcer obiskuje clane druzine od brata. Nismo skregani ampak pac ne dovoli. Baba se opravicujem, ker drugace ji ne morem drugace reci, je zame motena oseba, desocializirana, nerazgledna, strokovnjak za vse, facebook ucitelj in vse obvlada v bistvu pa nic.
    A veste kako to ugotovis? Po dejanjih, retultatih itd.
    Zacetni komentarji foruma so pa podli, vidi se agresija in negativnost ljudi. Nevem kaj so te bedaki mislili, da bom delal z njo saj tudi prebrati ne znajo da jo peljem v soboto, nedeljo k meni domov kjer nas je 8 clanov in na noben vikend v smislu lesene koce.
    Ena iz csd. Vi gospa ste 1A. Hvala vam na mnenju. Vidi se vasa razglednost in izkusnje. Tudi primere znate navesti. Gospa veliko uspehov, srece vam zelim.
    Tesko je babo vprasat kaj je razlog, ker je ocitno glup. Ampak ima se 3 moznosti in ce vse 3 zavrne potem bom sel res na socialno, ker mi bo… Uff.
    Ko necakinjo vprasam ali bi sla z mano, rahlo odpre usta, oci se ji razveselijo, telo ji zadiha, nato hladen tus.
    Bedaki a sedaj zastopite, da necakinja hoce, ocitno nisem tak kreten kot ste navajali.
    Tudi jaz vam pravim, kratki v glavo in takoj napad in ponizevanje. Potem ni cudno, da je kot je v tej nasi drzavi. Na ven kao oh in sploh, znotraj pa sama gniloba.

po besednjaku sodeč je tale stric res fajn okolje za otroke.

Je otrok v vrtcu-šoli?Če je potem to ni desocializacija.Sicer pa nimaš svojega dela dovolj?Če imaš preveč časa si najdi plačano zaposlitev…..

mijav mijav, 19.11.2021 ob 08:08

po besednjaku sodeč je tale stric res fajn okolje za otroke.

Ampak res. Me zanima koliko staršev bi poslalo otroka k nekomu ki neznancem (kaj šele doma) razlaga o vaši norosti in gnilosti. Seveda bi z nasmeškom peljali otroka tja. Da ga ta norec socializira kakor se je izrazil. Bolani ste do amena res.

kako debilni odgovor?

Moj nečak ima 15 let in je enkrat samkrat prespal pri mojih starših – dedku in babici za en dan. Tu ima tudi bratrance svojih let, s katerimi se dobro razume. Pri starših svakinje je velikokrat na počitnicah. Pa ni nobenega bistvenega razloga, svakinja je pač taka…. Babica in dedek sta to sprejela, ko pridejo na obisk, se toliko boj trudita in dajeta, da nadoknadita ostalo. V odnosih je vedno tako, da morata biti obe strani za. Če ena ni in hočeš uveljavljat svoje, se boš samo kregal in naredil še slabše. Pač nimam svakinje, s katero bi se družili in se klicali, nimam nečaka, ki bi ga lahko razvajala, moji otroci nimajo bratranca, s katerim bi lahko uganjali vragolije, kot smo jih mi…. Pa ravno tako gre naprej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close