Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Moja mala plača!!!

Moja mala plača!!!

je 550 neto. Kako jo naj povečam? Kkao naj dobim službo z večjo plačo? Kako enim uspe dobiti več kot 1500 neto? SEm ekonomski tehnik, in zadnjič je ena pisala da ima z enako izobrazbo takšno plačo. Pa kaj dela in kako je dobila to delo? Jej kako si želim večje plače.

Jst vem za eno varianto.

Aktivno išči boljšo službo. Glej razpise, išči po raznih portalih, beri v časopisih, itd. Če boš to počela dovolj dolgo in z dovolj vneme, ni vrag da ne bi dobila česa boljšega.

Sicer pa tudi ni odvisno samo od sreče. V službi se moraš tudi izkazati. Tudi jaz imam 1500 € neto plače, ampak razlika je v tem, da delam po 10 ur dnevno, včasih mi službeni telefon zvoni že ob 7h zjutraj, včasih tudi ob 1h ponoči. Velikokrat delam med vikendom doma, celo ko grem enkrat letno na daljši dopust, moram biti vedno dosegljiva.

Nasvet bolj za na dolgi rok bi bil npr. da greš na faks, s katerim imaš veliko večjo verjetnost dobit službo z boljšo plačo.

“”””Sicer pa tudi ni odvisno samo od sreče. V službi se moraš tudi izkazati. Tudi jaz imam 1500 € neto plače, ampak razlika je v tem, da delam po 10 ur dnevno, včasih mi službeni telefon zvoni že ob 7h zjutraj, včasih tudi ob 1h ponoči. Velikokrat delam med vikendom doma, celo ko grem enkrat letno na daljši dopust, moram biti vedno dosegljiva.”””””

Ja če sešteješ vse tvoje ure, ki jih delaš, in deliš s plačo, pol nimaš bistveno več kot Lumpa. Pa še med dopustom nimaš mira.

Tudi jaz imam 550 neto s srednjo šolo. Zdaj se peham za bolje plačano službo.

Za “tako pač je”: meni ni problem ob 7h zjutraj telefona dvignit, tudi ponoči ne. Prav tako ne med dopustom. Sem to že počela in ker mi je bilo delo všeč, ni bilo panike. Kaj pa delaš, če ni skrivnost?

Takp pač je a ti si tudi ekonomski tehnik? Da bi šla kaj študirat? Na to pa nisem pomislila. pOznam pa znanko ki se je blizu 50 vpisala na faks. Kaj pa bi sploh študirala? Nekaj z čemer bi dobila boljšo službo. Če pa je danes toliko ljudi z študijem, pa mislim da jih kar nekaj dela za skoraj enako plačo kot jaz.

Brez dodatnih znanj ne bo večje plače. Samo spričevalo ekonomskega tehnika je premalo za kaj več.
Znaš še kaj več, tekoče govoriš 2 tuja jezika, obvladaš računalništvo, si dobra v računovodstvu, imaš zelo dobre organizacijske sposobnosti, itd.?
Vidiš tukaj naprej se začne večja plača. Danes lahko dobro prodajaš svoja znanja in sposobnosti, samega spričevala srednje šole pa nihče ne kupi, če je to edino znanje, ki ga premoreš, pa tudi konkurenčna si zmeraj manj brez dodatnih znanj.
Bo treba še kaj dodatnega znanja, potem bodo tudi denarci.
Ni več socializma… Takrat je bil pa vsak papir dober, potem si pa samo še v službo hodil, delal pa bolj malo ali nič. Tega je več ali manj konec.

Saj to sem želela povedati. Nekateri imamo višjo plačo, ampak prebijemo v službi veliko več časa, imamo veliko odgovornost, konkretno pri meni je tako, da je moja služba zelo stresna.

Nisem ek. teh., ampak sem vodja pisarne, pod sabo imam 5 ljudi, katere je treba nadzirati, delati delo, vedno se kdo pritožuje, usklajevati urnike in na koncu, če kdo zboli, ali je na dopustu, prevzamem jaz en del njegovega dela. Tako da moram znati delo vseh 5, ker vsi imajo različne funkcije.

Res je, da imam 1500 evrov neto plače, službeni telefon in služben avto, ter vsak drugi mesec okoli 300 evrov stimulacije, ampak delo je res težko. Včasih razmišljam, da bi raje delala za 800, pa imela precej manj odgovornosti.

” … katere je treba nadzirati, delati delo … ” – mislila sem DELITI delo.

Kar pravi Realnost danes je res. Jaz imam končano gimnazijo, nič več, ampak tekoče obvladam 3 jezike, imam dobre komunikacijske in organizacijske sposobnosti, iz tega sledi da znam iskati nove stranke, itd. Je pa res, da se moje delo ne konča po osmih urah. Včasih imamo kasneje še sestanke, moram hoditi na poslovne večerje (to mi je največja muka), enkrat mesečno grem na poslovno potovanje, ki traja do 5 dni (sicer dobim dobro plačilo, ampak je utrujajoče).

Kot sem ti svetovala že na začetku, začni iskati novo službo ZDAJ! Če je trenutno ni na trgu, bo lahko čez en teden. Ko dobiš priložnost, je potem na tebi, da se izkažeš.

Moram priznati, da sem jaz imela veliko srečo, ker delam v podjetju, kjer so lastniki tujci. Razlika v mentaliteti med Slovenci in tujci je kot dan in noč. Naš direktor zna pohvaliti vsakega, ki si to zasluži in temu sledi tudi primerna nagrada. Če delaš dobro, si dobro plačan, če delaš slabo, greš. Ni kot drugje v podjetjih, kjer so vsi enako vredni: ali garaš kot norc, ali si popoln lenuh, ki se samo šlepa.

Znam dobro računalništvo in programe ki so povezani z njim, znam dva tuja jezika, tretjega pasivno. Delala bi tudi več ur dnevno za takšno plačo, kot je običajno in bila vedno na razpolago. Ja ampak kaj si po poklicu, če delaš kot vodja pisarne’ A si kaj več kot srednja šola ali kako?

Saj je napisala,da ima samo gimnazijo.

“Znam dobro računalništvo in programe ki so povezani z njim” takle stavek ne sodi k nekomu, ki zna dobro računalništvo.
Kaj to pomeni, znam dobro računalništvo?
Znaš inštalirat računalnik ali vsaj kakšen nov program, zvezat več računalnikov v mrežo, narediti internetno stran …
ZnaŠ uporabljati Word, Excel, Power Point, Photo Shop …
Si znaš sama napisat kakšne nove skripte, ki bi ti olajšale delo.

Na kakšnem nivoju znaš tuje jezike razumeš, govoriš,(torej aktivno pasivno) pišeš v teh jezikih dopise, znaš dovolj dobro, da v tem jeziku rešuješ tudi križanke …

Kaj pa, ce bi se dodatno kaj delala?
Ce si v sluzbi drugace zadovoljna, oddelas svojih 8 ur in gres domov, si vikende frej, potem morda razmisli o kakem dodatnem delu nekajkrat tedensko ali ez vikend, pa lahko zasluzis se eno placo zraven.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close