moj s.p. in bolniška
Pozdravljeni,
imam eno vprašanje.
Imam s.p., do zdaj nisem imela nobenih zdravstvenih problemov in zato nimam izkušenj z bolniškim staležem. V tretjem mesecu nosečnosti pa so se mi začele bolečine v križu, ki so za en teden celo prekinile delo, ker sem obležala. Me pa še naprej ovirajo pri delu, ker imam veliko sedečega dela v prisiljeni drži (šivanje) in stoječega dela (delo v trgovini). Svoje težave sem povedala ginekologinji, ki ni izrazila pretirane skrbi, ne vem ali naj grem še k osebni zdravnici? Ker moje delo trpi, delam počasneje in si sploh ne upam vzeti novih naročil, ker ne vem kdaj jih bom lahko končala, kak dan sploh ne funkcioniram normalno in ne naredim nič. Kako naj si uredim bolniški stalež, vsaj polovični, če se ne bojo bolečine z rastjo trebuha še povečevale?
Ne bi rada imela izgube in nezadovoljnih strank. Kako je pa v času porodniške z s.p.-jem? Če ne bom nikogar zaposlila, mi ni treba nič posebej urejati (kakšnega mirovanja ali kaj podobnega)?
Hvala za odgovor,
Šivilja
Žal si naletela na še eno gnilobo slovenske delovne (=nategatorske) zakonodaje. s.p. si namreč bolniško do 30 dni plača sam (kar je na prvo žogo logično, saj je za bolniško odgovoren delodajalec, to pa si ti sama), nad 30 dni pa država (vsaj včaish je bilo tako). Ampak najdi dohtarja-frajerja, ki ti bo napisal bolniško nad 30 dni. Če ni v žlahti, bo res težka.
Forum je zaprt za komentiranje.