moj prvi “strudl”
Pozdravljeni,
ob prebiranju vaših slastnih receptov sem si včeraj zvečer vzela čas in spekla moj prvi štrudl. Glede na pohvale doma in v službi – zelo dobrega (slive + skuta).
Kot najstnica sem veliko pekla, skoraj vsak vikend, sedaj ko imam družino, si pa res težko najdem čas za peko, zato sem toliko bolj vesela, da mi je ratalo v prvem poskusu.
Lep dan, kljub dežju, želim vsem kuharcam,
Ines :-))
Zdravo Daša,
žal ne, naredila sem ga iz kupljenega. Je pa vseeno izziv, da ga bom nekoč le naredila sama. Spodaj sem zasledila post na temo listnato testo, v katerem se je zlata babi razpisala o izdelavi testa, samo se mi zdi zelo dolgotrajen proces. Verjamem pa, da je štrudl iz domačega testa veliko okusnejši.
Lp, Ines
Hej,Ines! cestitke za super “strudl”.Krasna beseda.Prav vidis,kako zavijas.
Ko sem vnuka,tja do cetrtega leta zavijala na kopaliscu v brisaco,sem vedno rekla:Gremo se strudlat !
Tisto masleno listnato testo je bolj za res posebne prilike,drugace pa naredim vleceno testo,ki je neprimerno hitreje gotovo.
Skutin zvitek pa je zelo dober tudi v Pecjakovem listnatem testu.
Za kremne rezine pa ni najboljse.
Ko si omenila,da imas zdaj za peko malo casa,ti popolnima verjamem.
Ko smo bili zbrani pri mizi in se je vnuk kar tresel ob pogledu na orehove struklje(To je njegov pojem slovenske hrane.),je hcerka izustila:
Ves,Mihael,babi pa meni ni velikokrat skuhala strukljev!
Seveda ne;1.sem se jih sele ucila,2. vedno hitela…
Zdaj imam pa kar veliko casa in v kuhanju res uzivam.
Lep pozdrav in tako naprej Babi
Hojla Babi – hvala za vzpodbudne besede. Meni je beseda “štrudlanje” tud všeč. Mnjam, si mi naredila skomine po orehovih štrukljuh, katerih se tudi nisem še lotila. Mogoče enkrat …
Hojla Jelka,
tale moj štrudl je čista improvizacija, slučajno sem imela slive, pa skuto v hladilniku in priblisk o štrudlu mi ni dal miru.
Torej:
slive sem dala na pol, četrtine (če so večje), potenstala na maslu, malo sladkorja in cimeta (5-7 min). Zadeva sploh ni tako tekoča, se pa med peko iz testa malo pocedi sok od sliv, ampak ni panike.
Posebej naredim zmes iz skute, jajca, sladkorja in malo kisle smetane.
Potem dam na testo malo drobtin (popraženih na maslu), slive in nato skuto ter zavijem. Simpl! Pa še z maslom pokapljam po vrhu.
Testo: uf, zdej si me pa dobila. Je v modri škatli, ne vem, če je od Pečjaka. Poglej v kateri večji trgovini v zmrzovalnih omarah.
Uspešno peko in dober tek,
Ines
Forum je zaprt za komentiranje.