Moj predlog
Pozdravljeni
Ker se nas veliko srečuje z večnim problemom kaj kupiti, bi vam želel posredovati informacijo, kako sem sam reševal ta problem in kako sem ga rešil.
Pred dobrim letom sem se odločil kupiti dig. foto – kupil sem Konico Revio 220Z, ki je po tehničnih podatkih spodoben aparat z 2 mio pixlov, optiko in še kaj. Z aparatom sem bil izredno nezadovoljen, ker je štekal, bil nenormalno počasen in kljub zamenjavi v okviru garancije ni bi nič boljše. Zato sem se aparata hitro znebil in bil spet postavljen v dilemo kaj zdaj kupiti.
Po dveh mesecih iskanja in primerjav cen in karakteristik sem slučajno našel in se takoj navdušil za Kodaka CX 6330. Po primerjavah in dilemah sem se odločil zanj in ga kupil v Avstriji, kjer se ga da dobiti od 180 € naprej (jaz sem ga sicer kupil v Bofu za 199€ minus tax – 42.000 sit), pri nas se ga pa da dobiti od 74.000 sit naprej.
Aparat je dobesedno odličen za ta denar – 3 mio pixlov, krasne slike, izredno hiter, omogoča snemanje filmov z zvokom, ima AV izhod za TV, 3x optični + 3,3 digitalni zoom, zelo enostaven za uporabo…
Res ne omogoča veliko ročnih nastavitev, vendar je najprimernejši za začetnega fotografa, ki želi hitro in enostavno narediti sliko.
Kakor vsak, ima tudi ta pomanjkljivosti: pri predvajanju filmčka na displeju ni zvoka (kot pri Sonyjih) je pa na TV in rač., v paketu ne dobite torbice, zahteva precej pazljivosti pri pokrovčkih za baterijo in izhode…
Torej, tisti, ki ne veste kaj, je to moj predlog za vas.
LP
Še vedno sem zadovoljen, pa čeprav mi pravijo, da jaz nisem zadovoljen z ničemer :-))
Ga kar pogosto uporabljam (nekajkrat na teden), in 3 sekunde po vklopu je pripravljen na strel, med slikanjem pa tudi ni potrebno čakat fleša, da se napolni, pač pa kar omogoča slikanje vsake 2 sekundi (tudi s flešem do cca 5 slik).
Za ta denar je še vedno najboljši, kar se jih da dobiti
Pri hitrostih je primerljiv s Sony-ji… priznati pa moram, da še ga v mraku dosti nisem preizkušal – sem že sicer slikal in so slike bile čisto normalne (spet kaj je za nekoga normalno).
Na tujih straneh sem bral teste še predno sem se odločil za nakup: bolj ali manj so bili pozitivni komentarji, prav vsi so pa pisali o slabih vratcih za card in kable… Ta vratca so res malce nerodna in šibka, vendar je pač treba biti previden in tudi normalno gre.