moj otrok bo jedel pašteto še dalje!!
Jokate in stokate, pa me res zanima, kaj doma jeste? Pomfri, pica, McDonald’s? V šoli je hrana čisto solidna, pač ni fina kuha, obroke običajno sestavi prehranska svetovalka, za izbirčne je na voljo vedno sadje, kruh, tisti ricet je 1x mesečno.
Debeli? Verjetno od tega ker srčkom in sončkom pakete milke in bonbonov zraven dajejo, ker razvajenci ne jedo hrane.
Naši otroci jedo vse, ampak res čisto vse. Zato ker tudi doma jemo vse. Čičerikin namaz? Če je dobro pripravljen, je odličen. Kaj je narobe z ričetom? Polenta, solata? Pa kaj vam je ljudje, ste res vsi samo na fast foodu? Moja babi je vedno rekla: “Otrok bo zdrav, če bo jedel vse od kraja.” In res je bilo tako – ne v vrtcu ne v šoli nikoli nobenih težav. Ne z zdravjem ne s prehrano. Pika.
Ha ha, 30.09.2024 ob 12:16
Moja 2 tudi nosita pašteto, salame v šolo. Črn kruh jima ne dela težav. Čičerikin namaz, samo marmela ali med ali samo čaj in rogljiček pa ne potešijo lakote.
Zelenjavna izbira poteši lakoto. Ampak vi po defoltu vzgsjate mesoždersko gamat, ki jim zelenjava pač ni po godu. Lačni še niste bili, to je.
Se ne strinjam, 07.10.2024 ob 06:39
SIn je prihajal lačen. Za kosilo porcije majhne, če je recimo golaž, mesa za vzorec. Repeteja ne dobi. Niti plačati ne moreš.
Hčeri j bilo vedno dovolj, še preveč. Sin se pa pritožuje. Je suh, zelo suh.
Kaj jim boste danes pripravili za zajtrk? Pri nam bo dodelana marmeladka: v šalcki zmešana bio hruškova marmelada (zadnjič v Coopu v nedeljo nabavli), malo cimeta in zlička tekoče sladke smetane. Na mali a debeli ameriški palačinkici iz polnoznate moke. Serviram čez 15min skupaj s toplim čajčkom.
tako, ja, 30.09.2024 ob 11:19
Pa si izpolnil/a prvo današnjo zadolžitev o številu oddanih postov.
Če bi mislil/a s svojo glavo: hrana v šoli ni obvezna. Po pouku gredo lahko otroci tudi na dunajski šnicl v najbližjo restavracijo.
hrana ni obvezna?a tebe je pa delodajalec dolzan hraniti na sihtu?otroci so v soli tudi po 7 ur in ce vam lenuhom gepira malica v sluzbi tud otrokom v soli…je zdaj jasno tepec?
Saj jo ne rabiš skrivat. Če ti jedilnik ni všeč odjavi malico in naj nosi s sabo svojo. Tako pri nas delajo, tisti ki jim malica ni všeč. Problem rešen.
Včasih jo je tudi moja nosila, ker ne mara paštet, burekov, hrenovk. Posledično je bila skoz lačna. Meni je pomembno samo to, da moj otrok, ki se raste ni lačen.
Ja bogi reveži.. pobralo jih bo od lakote. Tud jaz mam osnovnošolce doma in prav je, da bolj zdravo jejo. Vsi skup so predebeli, ker se nič ne gibajo. V njihovem besednjaku je najpogostejša veseda dolgčas. Če jim daš delo pa skoraj spizdijo od bajte.. sej bi jih dal človk čez kolen pa ti grozijo s policijo.. nor svet.. nor!
Forum je zaprt za komentiranje.