Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija moj net dela zlo počas……

moj net dela zlo počas……

No takole je. Uporabljam navaden internet, preko kiss-a oz arnesa. Zamenjala sem računalnik, da naj bi bila moja stara mašina kriva za tako počasno delovanje, no pa je moja povezava še vedno bila samo 16kbps, potem kličem telekom in jim razložim da sem še pred pol leta imela povezavo, 45kbps, potem pa je na lepem, čez noč padla na 16 kbps, pade celo na 12 kbps in da sem mislila daje kriva stara mašina. So rekli da bodo uredili, no po tem ko sem še enkrat klicala tja so rekli da so že uredili in da naj bi bilo zdaj bolje, povem da je še vedno 12 in da če ma kabel dober dan je povezava celo 14.4 kbp, nič več, ja bodo prišli. Spremenilo se ni nič. Kaj predlagate da naredim oz kako naj “naredim hitro linijo”. Ali je mogoče da dobim kakšen paket kjer plačam samo impulze, pa min članarino ali celo brez, ker ne porabim impulzov za več kot tri tisočake na mesec? Največje pregalvice mi dela še posebno če prejemam obsežnejši email, ostalih downloadov se niti ne lotim., ker je tako počasna linija.

Hvala

Ja, 12 Kbps je res malo za tel. linijo. Običajno je bilo tam okoli, 40 do 50 Kbps (tako kot si imela ti prej). Kako bi zrihtala hitrejšo linijo?

Ali je mogoč ADSL priključek ali kabelski internet pri tebi? Če, potem je to to. Ker tel. linija se ti bo vsake toliko časa izboljšala, kasneje pa tudi poslabšala.

Preko kabelskega interneta (ARNES) je cena za paket do 128/ 64 kbps 3.100 SIT/mesec in naprej.

Za ADSL pa so cene paketov: Solo= 6.600,00 SIT (1024/256 kbit/s), Duo Študent=6.600,00 SIT (1024/256 kbit/s) in tako naprej.

To so najcenejši dostopi, že te zanimajo večje hitrosti poglej na net.

Ali je mogoče da dobim kakšen paket kjer plačam samo impulze, pa min članarino ali celo brez, ker ne porabim impulzov za več kot tri tisočake na mesec? Saj imaš zdaj samo impulze za plačevati in tudi minimalno članarino (1000 SIT letno če se ne motim). Priporočam ti kabelski internet ali ADSL. Kot si rekla: da porabiš za 3.000,00 SIT na mesec=mali kabelski paket (24ur na dan in 366 dni v letu neta). Poglej če je to pri tebi mogoče in se odloči.

Lp, Max

No je bil telekom pri nas in to danes. Je preveru vse podatke, pogledu če je kdo vzel kakšno linijo za Siol ali kaj podonega da bi se me tok zmanšalo, ugotovil je da nekje napaka je in sicer je dal predlog za delo in pregled v njihovi centrali(plata). Do konca tedna bom vedela kaj je bilo in kaj se je naredilo na temu problemu. Normalno je med 40 in 50 Kbps, navadna linija.

Odzivnost interneta se lahko občutno zmanjša zaradi črvov, spyvera in druge solate, ki zadeve hromi. Skratka, sila redko so krive težave z linijo. Internet ti tudi na novem računalniku ne bo deloval dosti hitreje, morda se bodo le spletne strani odpirale malce hitreje. Pošta pa bo še naprej romala zelo počasi, prej bi šlo s kočijo kot z netom. Žal.
Tako da filmčke, razne pps-e in podobno šaro lahko kar odmisliš.

bomo vidli v petek ko naj bi v centrali plato in ostalo poštimali če bo kaj bolje. Ne mislim dol vlečt muzke pa filmov, ampak da mi 1000 kilo vleče dol več kot pol ure pa ni glih OK.Prej je šlo hitreje. Ne vem Ata telekom je tko reku ker je tud po bajti sprobu kaj in kakšno linijo imam.

Mogoče so pa kakšnemu sosedu priključili nov telefon, pa so vaju dali
na dvojček in seveda posledica tega je pač 1 KB :))

sicer boš pa pač videla.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

sporočam vam, da strici telekomčki odpravljajo napako, ki pa je zaenkrat še neznanka.Še vedno jo namreč odkrivajo.:((

Da ne bodo tople vode odkrili in ti brezplačno / podarili adsl na analogno žičko.

Evo me. No so tokrat prišli da sem nehala štet, pa vsakič drugi, mislim da so štirikrat prišli in so mi potem končno preklopili na “drug par” in glej hudiča zopet imam 44 kbps, torej je le bilo nekaj narobe in nisem samo ena “nora baba” ki jim je težila in bi jim še če ne bi zadeve poštimali. Pa še v slušalki je malo hreščalo zato so se pa malo bolj potrudili ker drugače so me hotli nekajkrat odpravit : veste mi zagotavljamo samo14.4kbps z navadno teefonsko linijo – ampak jaz Lojzika se nisem dala odpravit in sem jim vse razložila in vsakič isto povedala, pa vsakič drugemu možakarju:)

Drugače pa: če kličete telekomovce se kar pripravite na morebito dolgotrajen postopek in podajanje(interno) vašega problema med oddelki, vsaj pri nas je bilo več kot očitno da oddelki med seboj ne znajo komunicirat:(

Zdej se mi vse tok hitro odpira sda mislm da mam Siol ISDN, al karkol je že ta hudič:)

AJa

Kabelski internet pri nas ni mogoč(zaradi nas), zadnja hiša, ki ima kabel TV potegnjen je oddaljena več kot 500m, no polj enkrat smo pa mi in takrat ko so napeljevali kabel po vasi so nam rekli da nas pridejo samo stroški izkopa več kot 100 tisočakov polj je pa še priključek pa tko, pa smo rekli ne hvala. Ker nihče od nas ni in ne bo na roke šel kopat skor km dolge luknje. PA če računaš da nekoga najameš da z bagerčkom pride in ti računa 5000 na uro……….PA še takrat ni bilo slo podnapisov na nekaterih programih in doma imamo tudi koga ki govori tuji jezik v stilu: Eine big grosse box of banana, ja:)

Pa si sigurna da imaš Siol ISDN? Ker hitrost 44 kbps=5,5KBps ni hitros ISDN-ja. ISDN=64Kbps=8KBps (enojna linija) oziroma 128Kbps=16KBps (dvojna linija). Verjetno imaš navadno tel. linijo. Samo da so zrihtali.

Lp, Max

hej sej ne trdim kaj imam ampak : da mi tok hitr odpira da mislm da mam siol Isdn. Občutek je fajn ko prideš spet na tok hitro poveezavo

Barbi, če boš kdaj imela to srečo, da boš imela adsl povezavo, te sploh ne bomo več srečali tule. Ker boš tako hitro vse presurfala in odhitela ven na sončka :)))

Želim ti, da se ti tudi to kdaj uresniči!

Barbi tako hitro srfa, da sama sebe srečuje hehehe

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close