moj mi je zjebov dopust
Za otroka že lepo poskrbim, a pričakujem da nekaj naredi tudi oče. Jaz sem tamalega slekla in usrane plenice v kanto nesla, on pa naj bi mu rit z vodo opucal, ker ni bilo robčka. Smo ponucali, osrali, OK? On pa je kar s tamalim v morje zaplaval. Nisem mogla predvidevat, da je moj tak osel in se bo ob 18h v vodo z malim vrgel.
In prej pa je izkoristil mojo odsotnost na plaži, ko je z njim poplaval. Madona, kaj moram bit prisotna vsako sekundo. Očitno ja, ker imam namesto moža enega velikega dojenčka.
Najboljš do smrt, njegove, ne svoje.
Ok, dobro, tudi jaz ne bi 18 mese malčka namakala v morju, ampak, pismo, odkar je v moji prisotnosti moja dobra prijateljica, mati 4 (ekstremno zdravih!!!!!) otrok za 1. maja pometala ves svoj zarod v Bohinjsko jezero (ki je ravno dobro odmrznilo!) in je njen zarod -vključno z 8,5 mes straim dojenčkom (!!!) nadvse užival v tem “knajpanju”, jaz ne prisegam na nič več. Brisače jim je zložila na kup, pa nobenga obrisala, samo tamalega, še rekla ni nobenmu, naj se obriše, meni pa, ki sem takrat imela v vozičku svoje prvo dete in ga skrbno pokrivala, pa plenice vesila na voz, pa 2 x na uro preverjala temperaturo na zatilju in podobne kozlarije, je razložila, da “Nuben ni idiot – če ga bo zebl, se bo že obrisov pa oblekov,” – pa res so se vsi! Samo 2. je imel laringitise, pa ga zato ni nikoli kaj bolj crkljala kot druge 3, kot jih je okoli 2. leta dobil, tako so pri 5ih minili. To je tudi edino, kar pomnim, da so bili njeni otroci bolni. Sama pravi, da je bil največ “prehlajen” prvi, ki ga je najbolj oblačila in “razvajala”, pa še tisti je prišel v 1. razredu na cepljenje, pa kartona zanj niso našli, ker razen posvetovalnic ni dohtarja nikoli videl.
Moram reči, da mi je v marsičem dala misliti, predvsem ko je vedno rekla, da so otroci bolni toliko, kolikor so “u glau” bolni njihovi starši. Če pogledam njene – majke mi, drži, da bolj ne bi moglo. Za svoje pa lahko rečem, da so zbolevali, ko sem bila sama v kaki stiski, pod stresom ipd. Takrat je obvezno zbolel kateri od otrok. In se mi zdi, da če si sam za nekaj prepričan, da bo otroku škodilo, mu dejansko tudi škodi.
Zakaj točno se pa ne sme v dežju na sprehod???? A voziček nima dežnega pokrivala oz. ali otork nima škorenjcev, pelerine in dežnika??? Nam so sprehodi v dežju od nekdaj glavni žur. Sorry no, res se mi zdiš pretirano zategnjena.
Ja super, no, tamalemu usrano rit umivaš na paži kar v morju?[/quote]
Ne vidim, kaj hočeš povedat s tem. Sicer pa si preberi še enkrat, ker se mi zdi, da sem vse lepo napisala. Rit od tamalega je bial od peska, ker se je gol po pesku valjal. Usrano rit pa smo z robčki obrisali in zato jih nismo imeli več za brist pesek z riti. Ne sekiraj se, ti nisem zasrala plaže in morja. Sem še celo plenice v kanto vrgla. Upam, da ti ne bodo smrdele, da jih komunala odpelje.
Js pa pravim,da imaš krasnega moža,ki se ima voljo ukvarjat z otrokom-kot moj.Zakaj pa nisi šla ti riti splaknt,pa bi mož odnesel plenico,glede na to,daa že imaš slabo izkušnjo glede tega?Moja hčerka je bila lani stara 9 mesecev ko je bila na morju,nismo je silili,če pa se ni bunla,smo jo pa tudi dali v vodo.Letos smo bili sicer le na bazenu,pa je bla cela od kurje polti-ampak iz vode je v 7 urah šla 2.krat pod prisilo da sem jo vsaj mal zagrela.Moj otrok še ni bil bolan,pa doma večinoma hodi bosa,ker ne prenese copat(mi gre tašča včasih prav na živce,ker jo skos buzerira s copati,pa da si bo mehur prehladila,pa ledvice….)pa je nedonošenka z 6 meseci,zdrava kot dren!
Bistvo ni bilo v morju, ki je lahko tudi imelo 24 stopinj, ampak če je bilo zunaj mrzlo in vetrovno, se tam faše prehlad. Kolk moj kovne, če se tušira pa naredi celo savno, jaz pa v kopalnico pridem in pustim vrata odprta, ker bi drugače mogla še jaz pod tuš! To mu je njemu tako mraz, pa čeprav je bil pod toplo vodo! Sicer pa ja, malo čudno, da ti otroka tako izmakne pa ga v vodo nese, če si dala vedet, da ti to ni všeč. Slabo te upošteva tvoj dragi.
Ah dajte no!
Čisto nič ni narobe če sta šla z 17 mesecev starim otrokom na morje. Tudi to ni nič narobe če se je kopal v vodi. Da pa je zbolel je posledica prevelike občutljivosti in premajhnega odpora. Vse zato, ker pač ni utrjen.
Spomnim se ko je bila hčerka stara tudi približno 20 mesecev smo šli na morje in jo je dal mož na blazino pa jo “vozil” naokoli po vodi. ona vsa radovedna je enkrat samo čofnila v vodo. Mož me vpraša kaj zdaj, jaz pa mu odgovorim, da naj se pripogne in jo dvigne iz vode. Rezultat je bil, da ta mala cel teden ni hotela v vodo. Konec tedna je le šla z menoj in to na blazini. Pa mi reče: “obrnila se bom”, ji pravim kaj pa če padeš v vodo. na to mi odgovori: “pa kaj” – in ne boste verjeli točno to se je naredilo, spet čof v vodo – no pol se je smejala sama sebi.
Na morju mi je otrok (in tudi mož istočasno) zbolel samo enkrat, kajti potem sem vso prvo pomoč nosila s seboj, vključno s sirupom za znižanje vročine. Namreč otrok lahko dobi vročino tudi zaradi same spremembe klime.
Forum je zaprt za komentiranje.