Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev mogoče trapasto vprašanje…o CSD-ju

mogoče trapasto vprašanje…o CSD-ju

Ali “da” regres CSD(sem v porodniški)ali je še vedno le dobra volja delodajalca(s.p.)?
Hmm?

Delodajalec.

aha,se mi je kar zdelo,…hvala

:))

Ni delodajalčeva dobra volja, temveč ti pripada po zakonu.

Na delodajalceve stroske in pripada ti takrat, kot vsem ostalim v firmi.

pripada pa ti, če ti pripada dopust in seveda v sorazmernem delu. jaz sem imela to smolo, da sem bila v porodniški od januarja do januarja, tako da mi ni pripadal niti dopust niti regres

Ni res, tudi ce si na porodniski od januarja do januarja, ti pripada tako ce l dopust kot cleoten regres. Dopust je pravica, ki izhaja iz zaposlitve. Ker si tudi v casu porodniske zaposlena, ti pripadata oba.

Ne nasedajte, to so vase pravice in ne obveznosti!

Ne, če je bila celo leto v porodniški, bi edino morala koristiti deset delovnih dni dopusta in če jih ni- deset dni dopusta zapade.
Ostane ga pa še vedno preostali del in regres.

Tu se ne bi čisto strinjala s tabo. Odvisno je od tega, koliko je nekdo zaposlen, kajti če je oseba zaposlena manj kot pol leta, ji regres ne pripada. No, seveda to v lilinem primeru ne drži.

Ce je zaposlena celo leto (pa je na porodniski, ji seveda pripada cel dopust in regres.

Tudi jaz sem bila na porodniski od decembra do decembra, zato ti govorim iz lastne izkusnje.

Ce pa si recimo na porodniski in potem na dopustu za nego od 1.1. do 31.12. pa lahko prosis, da bi zadnjih 75 zapordnih dni prenesla v naprej do otrokovega 3. leta. To pomeni, da gres lahko 10 dni pred koncem dpusta za nego na redni dopust, potem pa nazaj na dopust za nego, pa bos lahko uporabila celotni dopust.

Samo ce bi ji v tem casu, ko je na porodniski, prenehalo delovno razmerje in bi bila v celem letu tako zaposlena samo pol leta, potem bi ji pripadal sorazmeren del dopusta (ena polovica), zal pa bi ostala brez regresa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close