Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Modrostni zobje

Modrostni zobje

Glede na to, da mi rastejo vsi štirje, me že skoraj dve leti(ne vsak dan, ampak po dva meseca skupaj, pa potem en mesec mir, pa spet..)boli cela čeljust in imam počasi dovolj tega. Sledi ruvanje, ker imam baje premahno čeljust in bi jih po stomatoloških merilih morala odstraniti še preden so prišli ven. Ker pa se temu seveda izmikam na vse pretege, jih imam še vedno. Zanimajo me izkušnje s puljenjem osmic in koliko časa bom morala čakati, da bom prišla na vrsto?

Glede na to, da navajas, da je tvoja celjust premajhna in da je to ugotovil ze tvoj zobar, bo vsekakor potreben obisk pri oralnem kirurgu. Obicajni zobozdravniki tega ponavadi ne delajo. Slisi se grozno, vendar dalec od tega. Na zacetku dobis injekcijo za omrtvicenje in potem ne cutis popolnoma nic. Nekaj bolecine je ko je zob ze zunaj in ko po parih urah popusti anestetik, vendar se to blazi z zdravili, ki jih predpise zdravnik. Dobrega oralnega kirurga najdes v Zupancicevi Jami blizu Vilharjeve (mislim, da je hrvat). VSe skupaj traja sleb pol ure!! Verjemi!

Najbolje, da se cimprej odlocis za poseg, da se ne pojavi kaksno vnetje ali bolecine, kajti takrat potem ne more delat in se vse samo komplicira. Zimski casi pa so idealni za to, ker ni vrocine, ki bi prinasala morebitno bakterijsko vnetje.

Na cimprejsnje okrevanje!

Ali veš mogoče priimek? A je treba plačat, pa koliko???

Meni so že pred leti odstranili eno osmico, ker ni bilo variante, da bi normalno izrasla. Poseg je bil opravljen na Stomatološki kliniki. Najprej so me našpikali z injekcijami (anestezija), potem pa se je začelo rezanje in vse, kar paše zraven. V bistvu ni bilo nič hudega, pravzaprav zame veliko lažje kot običajno vrtanje in zalivanje zoba (pa se na smrt bojim zobarja). Dobila sem tudi en šiv ali dva, seveda tudi lepo oteklino, ki pa je kar hitro izginila.
V glavnem, nič hudega ni bilo, pa še sladoled so mi priporočili:))
Aja, kar se pa čakanja tiče, se pa žal ne spomnim. Mislim, da sem prišla kar hitro na vrsto.

Na vrsto prides v tednu dni, morda malo vec. Cena pred dobrima dvema letoma je bila 10.000 sit.

naslova nimam, niti imena. pojdi na najdi.si in odtipkaj oralni kirurg Župančičeva jama.. mislim, da je nekaj na Z, nisem pa sigurna. Če najdem, ti javim.

10 jurjev? Poceni za tako operacijo..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Hvala!

Letos in lani sem bila pri oralnem kirurgu.Čakala sem več kot pol leta.Bolelo me je med samim posegom,da sem skorajda skup padla. 1 teden sploh nisem mogla jesti razen sladoleda.Da se mi je pa popolnoma zacelilo(da ni bilo bolečin),pa je trajalo 3 mesece.

Ker sta mi pa ostala še dva modrostna,me čaka še dvojna porcija bolečin.

Bila sem pri dr. Oblaku na vilharjevi in k njemu ne grem nikoli več.Moji kolegici je pa še po “pomotoma” uničil živec in zdaj desno stran obraza ne čuti popolnoma nič.

In koliko ti še morajo zrasti? Meni so nehali, ko sem jih imel trideset let. Od takrat je mir.

Jaz sem šel na operacijo na čeljusto kirurgijo celjske bolnišnice. Tam sem ostal 5 dni. To pa zato, ker sem dal vse 4 modrostne zobe naenkrat ven. Je bila prov operacija pod splošno anastezijo tak da nisem nič vedel kaj delajo. 5 dni sem dobival vsake 8 ur injekcijo antibiotika in sredstva proti bolečinam tudi v obliki injekcije oboje v ta zadnjo doma pa po potrebi sredstva za lajšanje bolečin (tablete). Kak teden sem moral jest samo tekočo hrano, kasneje že kej pasiranega. Par dni sem imel zatekla lica. Šive so pobral po dobrem tednu. Po približno 14 dneh (se ne spomnim točno ker je že nekaj let od tega) je bilo vse v redu sem lahko normalno jedel pa bolečine so tud minile. Tud jaz sem imel majhno čeljust tak da sem to mogu naredit ampak sem imel kasneje mir.

Jest jih imam že skor čist zunaj, ampak mi res sprednje zobe nekaj čudno krivi, ker ni prostora. Bojim se samo, da bodo sprednji kmalu razmetani kot domine. Jest upam, da mi bojo zgnili(kar je najverjetneje) in jih bom potem mogla zruvat. Čeprav vem, da je lažje zdrav zob ruvat, kot pa kakšne škrbine. Joj kok me je strah!!!!

Ahahaha.. zobje razmetani kot domine.. to pa si moram zapisati ;))

Kern, ful zanimivo,da so ti vse 4 spulili naenkrat. Ker jst sm dala ven oba spodnja in mi niso hoteli naenkrat. Je pa reku,da mi lahk spodnjega in zgornjega istočasno:) Sam za zgornje ni blo potrebe. En spodni zob so mi spulili pred 2mescema,drug pred 2tednoma, tko da sm še sveža:) Sploh drugič ni blo nobene panike, oteklina sicer res kakih 5dni, jedla sm pa normalno že 3.dan in tud bolelo je samo prvi dan. Sm pa čakala na vrsto skoraj eno leto- Stomatološka v LJ. Sam itak se ni mudilo, ker sta bla oba zoba še noter, vn sm jih morala dat zarad premajhne čeljusti.

Lep pozdrav, pa vsem čim manj bolečin:)

Ojla,
moja izkušnja – šla sem k privatnemu oralnemu kirurgu v Zupančičevi jami (hrvaški zdravnik, zelo simpatičen in prijazen!), spulil, dal šive in recept za antibiotik. Še isti večer sem šla s kolegi na pijačo. O kakšnih hudih bolečinah ne morem govoriti, res pa je, da zadeva ni prav prijetna.

Mislim, da se oralni kirurg piše Martinovič. Zahvaljujoč njegovi strokovnosti in značaju (še med tem, ko mi je ruval modrostni zob, je stresal vice, jaz pa se nisem mogla režat!!!), mi je to bila pozitivna izkušnja. Čeprav se zobarjev sicer zeloooo bojim.

Aja, med posegom nisem čutila čisto nič! (živela anestezija!!!)

Vso srečo sotrpinom.

jaz hodim h privat zobozdravniku in mi je pred 3 meseci zril vse štiri modrostne. da inekcijo tako da nič ne čutiš. par dni pač ne moreš jesti na tisti strani kjer maš spuljen zob. pa recimo da ene tri dni mal čutiš. no pa zob si ne moreš pucati tko kot ponavadi ker greš s ščetko tam kjer je rana začne teči kri. men se je takoj vse zacelilo.

jaz sem dala za puljenje 4 zob 36 tisoč, je pa tud v to vključen pregled in še ena majhna plombica na enem drugem zobu, tako da ti točno cifro samo za puljenje zob ne bi znala povedat.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close