Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija modem, zadnji vzdihljaji ali…

modem, zadnji vzdihljaji ali…

Pozdravljeni!

V mlinčku imam modem motorola SM56. Že kake tri mesece pa me zajebava.
Noče takoj povezat. Ko odrola številko nima vedno tistega pravega zvoka.
Po kakih 10-15 poiskusih pa le prime in poveže.Potem deluje normalno.
Gonilnike imam precej nove. Kličem pa na VOLJA net.
Ima še kdo z voljo take probleme ali so mojemu modemu pošle moči?

Hvala.

jes mam isti problem, isti modem isto povezavo – volja. Včasih pol ure kaže tist napis – veryfaing username and password.

kle nimaš kej, najbol je jt na kabl pa si rešen

Nima pravega zvoka??. A pride do faze, ko ti zaćne previrjat uporabniško ime in geslo?.. Si poskušal na številko poklicat z navadnim telefonom priključenim na linijo tam kjer je modem?

Opiši malo bol točno problem.

lp, tadej

Imel sem isti problem, s tem da imam ISDN modem, kličem pa ali voljo ali pa siol. Na oba je povezovanje trajalo celo večnost – ta problem je postal očiten šele kakšen mesec nazaj. Po moje gra za zaroto kako spraviti čim več ljudi na širokopasovne povezave. V mojem primeru jim je že uspelo.

Še predno začne preverjat up. ime in geslo ga že slišim da nima pravega zvoka
takrat ga kar sam prekinem ker vem da 100% ne bo vzpostavil povezave.
To, da bi klical na to številko z telefonom nisem probal, se pa vedno ko kliknem
poveži lepo sliši da je linija prosta. Takoj ko odvrti številke (pulzno)
že lahko slišim ali modem pravilno ˝poje˝ in če bo povezal.

Pretiravanje. Uporabniki Oken vse preradi rajši vključijo vse kot kaj premalo. To vse pa potem upočasnjuje stvari pri prijavi.

Glede modema je pa verjetno težava v tem, da je morda država narobe nastavljena in ne zazna pravilno, da ni imel uspešne povezave.

Skratka, nič neozdravljivega ni to.

kako naj nastavim državo če jo sploh ni na spisku tele naše slovenskije?
od protokolov imam pa samo TCP/IP
od dodatnih možnosti pa:
prijava v omrežje
programsko stiskanje podatkov…that’s it

Jst bi na tvojem mestu kot prvo odstranil trenutne driverje, In rebootav rac. Potem windowsi (katero verzijo imaš) sami iščejo manjkajočo pnp opremo. Tako se ti naložijo provzeti driverji. Pusti te in ponovi akcijo.

lp, tadej

Poskušaj še s telefonom poslušat server.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close