Najdi forum

Modem včasih ne dela

Pogosto mi pri poskusu vzpostavitve internetne povezave napiše, da povezava ni možna, ker ni modema oz. je ta zaseden. Potem izklopim računalnik, potegnem ven modem in ga ponovno nazaj namestim ter ponovno prižgem računalnik. Tokrat modem dela. Če samo ugasnem in prižgem računalnik, modem ne dela. Potrebno ga je izvleči in nazaj vtakniti.
Je možno, da ima kaj veze z IRQjem? Je možno, da katera druga naprava ‘povozi’ modem?
V upravitelju naprav imam napisano:
Prekinitvena zahteva (IRQ) : (PCI) 11 Besta Data Fax Modem. Oznako (PCI) 11 ima še nekaj drugih stvari: Audio Device, NVIDIA GeoForce, VIA Rev 5 or later USB Universal Host Controller (ta zadnji je 2x napisan). Ostale naprave imajo različne oznake.
Modem sem poskusila namestiti fizično v drugo režo v računalniku pa ni razlike.
Imam WIN XP. Modem pa ni tisti, ki je bil originalno v računalniku, ampak nek drug. Napišem še kakšne podatke za lažje ugotavljanje kaj je narobe?
Lep pozdrav.

A nihče ne ve kako to rešiti? Ali moram še kaj napisati?

Poskusi ga vtaknit v drug slot in namesti najnovejše gonilnike(če še nisi).

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Slot je verjetno ‘reža’ v računalniku? Če je to to, sem že poskusila. POdatki v upravitelju naprav so še vedno isti. Zaenkrat mi še računalnik pozna modem. Upam, da ga bo še naprej.
Driverjev pa ne najdem.

MENI DELA ISTO. TEŽAVE PA SO SE PRIČELE PO ENI HUDI NEVIHTI IN GRMENJU. SAMA MISLIM, DA JE MODEM FUČ IN GA JE POTREBNO ZAMENJAT.
AJA MENI USPE VZPOSTAVITI ZVEZO ŽE ČE SAMO ISTAKNEM KABEL IN MED KLICANJEM VTAKNEM NAZAJ – BREZ UGAŠANJA RAČUNALNIKA

Vsem,ki imate modeme,toplo priporočam eno od prenapetostnih zaščit-zelo dobre dela Belkin.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Meni je original modem strela zažgala. ta je nadomestni. tista strela je bila iznenada, ker drugače ne prižigam računalnika, ko grmi. Tudi modem imam vedno izključne, razen takrat, ko sem na netu. Ko grem iz neta, kabel iztaknem.

Problem je v tem,da se prenapetost pojavi tudi na napajalnem delu in pri kabelskih modemih enako.Zato je najelegantnejša rešitev zaščitit vse .Stane te 13.000 SIT in imaš s tem doživljensko garancijo(v višini 45.000 €) v primeru poškodb zaradi strele.Mislim,da cenejše variante ni.

Še vedno modem včasih ne dela pa ga moram potem izvleči in nazaj….
Kako pa naj najdem driverje? Modem je neki no name (Best Data Fax modem). Sem že brskala pa ne vem kaj je OK.

Če se prav spominjam, je res potrebno naložiti nov gonilnik, če XP-ji ta modem zaznajo kot Best Data Fax modem. Ali nisi dobila navodil za namestitev modema in cd-ja z gonilniki?

Predlagam ti, da si kupiš novega, saj so poceni, kakšno Motorolco, pa boš imela mir. Tega pa shrani za rezervo, če bo v novega treščilo.

Zgleda, da bo treba res nekaj novega dobiti. V bistvu je ta rezerva. Ta sedaj je bil že rabljen in je brez navodil, gonilnikov. Nimam pojma kaj za en modem bi lahko bil.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close