Najdi forum

modem/ nujno

ko sem bila na internetu, me je diskonektalo in od takrat se na internet ne morem vec povezat. ko se hocem povezati, slisim signal za telefon, vendar potem zacne nekam cudno piskati modem par sekund, nakar se mi pojavi obvestilo z napako Error 767 the phone line is busy.

Modem sem jaz nekajkrat deinstalirala, ter tudi povezavo za net. vendar tezave ne morem odpraviti.

Vem, da povezava za net ne bi smela biti narobe nastimana, ker na drugem racunalniku ista nastavitev normalno dela.
Na net sem se skusala povezati tudi z drugih prikljuckov od telefona , pa mi je ravno tako sporocilo isto napako.

Tisti vecer, ko sem bila zadnje na internetu, vem da je malcek grmelo. Je morda kriva strela, da je nastala okvara?

Uporavljam navadno linijo in 56k modem.

Prosim,ce mi cimprej lahko kako pomagate, ker rabim nujno internet na svojem racunalniku.

Hvala

Osnovno bi bilo tudi navedba katere winse uporabljaš..

Pojdi v nadzorno ploščo in pod modem. Preglej če sistem prepozna modem in diagnostiko.

Kot drugo lahko poizkusiš tudi z telefonskim pomočnikom če ga imaš v računalniku; pokliči na npr. svoj mobitel. Če imaš TIS z klikom na neko cifro začne klicati…

No, po svoje pa mislim da modem vseeno dela če slišiš klicanje, torej pojdi v nadzorni plošči še pod nastavitve interneta, povezava in poglej tam da ni tisti zloglasen “nikoli ne vzpostavi..”

Poročaj !

Imam win xp prof.

Modem rac prepozna. tudi ce je dezinstaliran, ga rac sam prepozna, vendar mi vedno tko cudno piska. poleg tega sem potem nalozila driverje z cdja, ki sem ga dobila zraven modema in ravno tko mi napise isto opozorilo.

Sem z drugega racunalnika cist iste nastavitve prepisala, na starem dela na novem ne. cudno res.

se bolj cudno pa mi je, ker sem jaz uporabljala to nastavitev in je vedno dela potem pa me je vrglo predvcerjasnim dol in od takrat mam te tezave.

spomnim se da sm mela tud virus vrste backdoor.trojan. Da ni ta kaksno zmedo v racunalniku mi naredu?

Vse to me spominja na prezaseden strežnik. Meni tudi včasih tako dela, vednar po večih poskusih uspe.

Verjetno je nekje v bližini grmelo in ti je inducirana napetost iz linije skurila izhod modema.

“…inducirana napetost iz linije skurila izhod modema”

Točno to je lahko, sistem pa vseeno modem prepozna ! Kolikor časa ti tole sranje že traja bi z nakupom novega modema (cca 3.000 SIT) to že rešila.

točno to kot pravita kkk in Hrček je bilo narobe. Z novim modemom nimam teh težav, očitno je res grmenje bilo krivo.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close