modeli za muffine
Obstajajo manjši, jaz jim rečem mini mafini in so polovični. Odkar sem kupila te modele, v “normalnih” takorekoč ne pečem več, tudi meni se zdijo preveliki. Razen če je to večerja ali ornk malica. Pri nas ponavadi ni, je prigrizek ali desert.
Kupila sem jih v trgovini Pekarne Vrhnika v Ljubljani-Črnuče na Brničičevi (na internetu najdeš njihovo stran, številke, lokacijo…). Edino zoprno je, da imajo “uradniški” čas odprtosti, tj. tam nekje od 8h-16h, brez sobot, tako je dolgo trajalo, da sem ujela priliko skočiti tja. In dobro je, da prej preveriš po telefonu, odvisno je od terminov njihove nabave.
Že od prej imam njihove silikonske modele za mafine, in sicer sem vzela 2 modela po 6 lukenj, eden poleg drugega ravno prideta na celo mrežo v pečici. Tile manjši so na zunaj enake velikosti, torej 2 modela, vendar vsak ima po 12 lukenj, skupaj torej 24, ravno tako lepo pride na celo mrežo v pečici.
Seveda veljajo vsi recepti za 12 mafinov, samo da jih pride 24. Zaradi majhnosti jih ne pečem v papirčkih ali polagam v nje (razen za kakšno posebno priložnost). Meni sicer pride vedno malo več mase, tako da poleg teh 24 vmes položim še posamezne silikonske modele (tiste iz spletne trgovine tm-shop, je tudi na internetu), včasih 4, včasih 5, ravno pride vmes med oba modela, če jih razmaknem čisto do roba mreže.
No, pa sem naložila vse :-))
Drugje kot v tisti trgovini jih še nisem videla. Sicer pa tudi ne iskala…
LP Mimi
Jaz sem jih pa iskala tudi drugje. Pa jih enostavno niso imeli. Nikjer. V Merkurju recimo, imajo na tone pekačev, pa me je prodajalka tako debelo gledala, kot da bi rada vse kaj drugega kot pekač za mini mafine. Pregledale smo vse kataloge od njihovih dobaviteljev – tudi tam jih ni bilo.
Zato mi je pa ena dobra duša jih nabavila v telje trgovini in lahko potrdim, da so super. Hvala še enkrat 🙂
Tudi jaz nisem iz Ljubljane, v tole trgovino mi uspe priti takole enkrat letno. K sreči, glede na njihovo ponudbo bi bila vedno prazne denarnice…
Mogoče se lahko z njimi dogovoriš za kakšno dostavo po pošti? Modeli bi lepo šli v taveliko oblazinjeno kuverto, pa nič težko ni. Ali pa s kom, ki je doma iz Ljubljane…
Ali pa meni pošlji svoj mail, pošla mi je že vsa zaloga čokolade, prej ali slej se bom morala spraviti tja. Ah, mogoče pa tisti petek, ko je predvideno srečanje? Črnuče in Trzin sta blizu, pred srečanjem skočiš/skočim še do trgovine?
LP Mimi
Hm, moja napaka, ko sem zgoraj pisala o 12 luknjah, ima jih namreč 11. Ravno zaradi razporeditve jih pride 11 in ne 12. Namreč pekač bi bil zelo ozek in dolg, če bi bili dve vrsti po 6 lukenj, zato so nekoliko zamaknjene in pridejo skoraj 3 počez.
So silikonski, tudi jaz sem dala 2400 SIT (ja, no, dva pekača sta potem že skoraj 5 jurjev… jaz sem imela smolo ali srečo, da sem enkrat nabasala enega edinega zadnjega, tako sem sicer morala še enkrat v trgovino, a je bilo “na dva obroka”, hehe).
Velikost pečenega mafina je polovica navadnega, kot bi ga z miško sorazmerno pomanjšal 🙂 Gredo lepo v tiste srednje papirčke. A kot sem rekla, običajno jih prej pojemo.
Kar se mene tiče, zelo priporočam modele za mini mafine. Glede velikosti mislim. Tako je to luštna sladica in ne malica/večerja. Če se ti ljubi, lahko brez večjih težav maso na koncu razdeliš, v eno polovico daš eno reč, v drugo polovico drugo… Ali pa polovico nadevaš v model, v drugo polovoco dodaš žličko pravega kakava, pa so eni beli, drugi črni… Velik učinek za ne veliko truda. Itd.
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.