model za torte
Moja stara mama so včasih pekli torte na veliko. Za tiste torte v nadstropja rabiš kar nekaj različnih vellikosti. Stara mama so uporabljali kar navadne posode (bolj kozice), ki so jih namazali z maslom in posuli z moko. Navadno sploh niso imeli težav pri stresanju torte iz modela (kozice).
Jaz bi za vsak slučaj na dno položila peki papir. Vsaj za prvič.
Sem pa videla v Ljubljani v Baumax-u videla modelčke, mislim da od Kaiserja, ki so primerne za peko. Nisem prepričana, mislim da je velikost 16 cm in to komplet ravno dno za torto in dno z luknjo za šarkel.
Je pa cena kar zasoljena nekaj čez 3000 SIT. Imaj pa še majhne modele za pito in mislim da za srnin hrber in štirioglati pekač.
Tajč, tega, ki si ga videla v Baumaxu imam. Res je bil drag, ampak se mu nisem mogla upreti. Je pa res za tortico za dve osebi. Jaz ga uporabljam zato, da slavljencem ob kakšnih praznilih podarim torto samo zanje. Bolj za hec, skratka, ampak navdušenje je vedno. Pa v dvočlanskem gospodinjstvu se tudi obnese – uživaš v peki, potem ti pa “ni treba” preveč jesti.
Joj, Tajc…prav uzivala sem v tvojem opisu ” Stara mama so pekli…”
Iz vsega veje tako naraven, nic narejen ton:)))
Si te predstavljam, kako si majhna puncka ogovarjala babico!
Pri mozevih sorodnikih ( Smartno pri Litiji – okolica) tudi danes tako govorijo.
Jaz sem noni vedno tikala… spostovala in imela rada pa zelooo.
Lep dan Babi
trenutno stanje po trgovinah:
muller- imajo 18 in 20 cm vendar je nekaj poseben, ker je cena čez 3000 (normalen model za torte lahko pridel pol manj)
baumax- imajo samo 16 cm
obi- imajo samo 16 cm
merkur, spar, nama, rutar nimajo pod 24 cm.
sem pa res vidla tiste raztegljive.
če boste še kje kaj zagledali mi poročajte
lp
Hoj Stanka!
Pri teh raztegljivih modelih je v bistvu samo obod,katerega premer si poljubno nastavljaš. Obod potem postavljaš na poluben pekač.
Jaz ga nimam,sem ga pa prejšnji teden gledala v Merkurju. Škoda,ker sem ravno pred kratkim kupila model za torto,tale obroč je hudo uporabna reč… no cena malo manj ;-).
Pozdravljena!
Bila sem na predstavitvenem veceru(Lumare).Predstavili so nam nacin pecenja tort in vse mozne pripomocke ki jih konditorji uporabljajo pri svojih kulinaricnih mojstrovinah.Za peko je potreben podstavek,na ta podstavek se polozi posebna mreza,ki je orekrita z folijo,na vse to pa polozimo model.Pri tem nacinu pecenja je pomembno,da se cas pecenja skrajsa,saj se pecivo enakomerno pece iz obeh strani hkrati.Cena:priblizno80-90euro,za vse rekvizite ki sem jih opisala.
lp draga
ite ki sem jih opisala.
Forum je zaprt za komentiranje.