Močno me je strah
Pozdravljeni.
Spopadla sem se s hudo bolečino in mi prosim pomagajte z odgovori. Prvič se mi je zgodilo, da sem sedla za volan v vinjenem stanju in še to zaradi psiholoških težav. Ustavili so me policisti, napihala sem preveč. Sedaj pa me čaka zdravniški pregled da sploh dobim izpit nazaj. Ker. Me je močno strah psiholoških testov, vas prosim če mi kdo napiše koliko časa trajajo in kaj moram tam delati. Baje da so zelo zahtevni. Nad sabo obupujem, hotela sem si vzeti življenje… Če ne dobim izpita več nazaj… Ne vem…
če nisi alkoholičarka sploh ni nobenega problema samo prištimaj ene dobre 2000€ za vse kazni in delavnice ter teste … zaprosi da ti vrnejo izpit nazaj do konca postopka zaradi službe in vsakomur povej tvojo travmatično zgodbo …. sploh pa se ne sekiraj danes to ni nič nenavadnega da ti vzamejo izpit to se dogaja vsak dan večim …
Je sicer kruto, a če so bile vzrok pitja (in sedanj za volan v takem stanju) psihološke težave, je bolje da ti do rešitve le teh izpit vzamejo. Upam pa da vseeno ne, da si ok in v tem primeru bo šlo vse lepo skoz.
Pri vožnji v vinjenem stanju je sicer to, da te ustavi policija, precej manjše zlo od tega, da recimo koga zbiješ.
Pozdravljena.
Iskanje utehe v alkoholu je najmanj primeren način razreševanja kakršnih koli osebnostnih težav. Nimam namena obsojati, povem svoje mnenje. Človek sicer za trenutek pozabi na težave, a jih s takim početjem ne odpravi. Potrebno je poiskati vzroke, ki so pripeljali do psiholoških težav, se z njimi spopasti! Zato imamo na voljo usposobljene terapevte, samo zaupati jim moramo svojo težavo, se opogumiti in začeti s terapijo. Psiho testi so mogoče res mogoče malo neprijetni, a niso odločilni dejavnik, vsaj po moje ne. Predvsem ko je vzrok alkohol za volanom zna biti res zoprno, a ni vnaprej izgubljenega nič. Vsekakor pa zgolj in samo opravljanje psihotesta ni razlog za tako črne misli, kot je poseči si po življenju!
Vse se da urediti, samo umiriti se je potrebno in poiskati pravo pomoč.
Vse dobro!
To, da so ti vzeli izpit ni nič takšnega, to se dogaja vsak dan. Kot je ze eden napisal, pripravi 2000 evrov in nekaj casa to bo vzelo. Izpit boš dobila nazaj in ko bo vsega konec bos imela izkusnjo vec, pa videla bos da si se prevec obremenjevala s tem. Kar se tice psiholoskih tezav, ce so hude, pa do terapevta. Razumem te.
Delavnice so mala malica, itak ves čas lažeš, da več ne boš pila, na katero greš, pa določi zdravnik. Edekacijska skupinska je cca 200 eur, posamezna pa 450 eur. Potem sledi še kazen in verjetno 2 leti pogojno, kjer pa ne smeš imeti v tem obdobju nobene točke, sicer sledi ponovno opravljanje vozniškega izpita. Torej mala malica, pa na delavnice poskusi priti v drugem kraju, ne v svojem, ker te na rit vrže, koga boš vse srečala tam, od politikov, znanih obrazov…itd
Nikar ne obupajte. Opravite zdravniski pregled in na sodiscu podajte vlogo za vrnitev zacasno odvzetega vozniskega dovoljenja. Ce boste zdravstveno zmozni in ce nimate predkaznovanosti boste voznisko dovoljenje najbrz dobili nazaj. Kasneje sledi se postopek odlozitve izvrsitve prenehanja veljavnosti vozniskega dovoljenja , kar pomeni, da ne pride do prenehanja, imate pa preizkusno dobo v kateri ne smete storiti novega prekrska, opraviti morate tudi obveznosti, ki vam jih nalozi sodisce. Res pa se boste znebili kar nekaj denarja ( globa, taksa, edukacijske delavnice…)
Srecno.
Uboga žrtev.
Če misliš da je to nekaj najhujšega kar te je doletelo za sekundo pomisli na to kaj si sploh naredila. V bistvu si se vsedla v avto in ogrožala življenja vseh ki so te srečali na cesti. V sekundi bi jim lahko spremenila življenja ali jim ga pa vzela. In tebe skrbi kako boš dobila izpit nazaj? Kaj ko bi te skrbelo raje kako postati odgovoren človek, ki ne ogroža nič krivih ljudi zaradi svojih problemov?
Forum je zaprt za komentiranje.