Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Močan glavobol in bruhanje

Močan glavobol in bruhanje

Včeraj popoldne me je tako zvilo, kot se nikoli. Nenadoma me je začela boleti glava, tak migrenski glavobol, ko tudi stat ne moreš pokonci. Začelo se je ob štirih popoldne, tako postopoma. Ob 20.00 se čisto obležal, potem neznosna bolečina v žlički in v roku pol ure bruhanje ( 3x). Ob pol desetih je glavobol popustil, kot da ni bilo nič.

Kaj takega, se mi ni še nikoli zgodilo. Zaužil sem kosilo, isto kot ostali družinski člani. Jedli smo zelenjavno juho ob 12.00. Noben ni nič tarnal, da bi komu bilo kaj slabo.

Se je komu že kdaj kaj podobnega zgodilo? Predvsem ta glavobol mi je sumljiv, da ko pa sem z bruhal je glavobol popustil?

Stres ima mlade. Pa ni nujno v istem zaporedju. Počivaj, v manjšini pa, pa ne trosi morebitnega, kateregakoli virusa.

če si cepljen, je to stranski učinek, ki ostane. Marsikdo od cepljenih je domač tako z glavobolom kot bruhanjem.

Sicer je bolje ,da greš dat slikat glavo – lahko gre za anevrizmo, lahko je kakšna možganska krvavitev, lahko znak možganske kapi. Če greš lahko samoplačniško, toliko bolje. Rezultat je hiter, sicer čakaš in do takrat je lahko že vsega konec.

Migrena, zastrupitev s hrano, drogo… ali pa soncarica??

Za migreno bi si zelel bit v temnem/zatemnjenem mirnem/tihem prostoru – znacilno.

Pri migreni se načeloma bliska oziroma so tiste avte ali kako se že reče… Lahko je tudi pretres možganov, če si npr. S kolesom padel.

Upam, da ne strašnim po nepotrebnem.

Jaz bi glede na opis rekla, da je migrena. Ni vsaka migrena z auro oz. bliskanjem.

Ne bi zganjala panike. Razen, če bi se ponavljalo, potem pa do nevrologa.

Če je bruhanje je običajno nekaj z glavo. Stranski učinek poškodb možganov  je ravno bruhanje…. Tega marsikdo ne ve. Pokliči zdravnika, pa mu povej, za vsak slučaj, da ne boš česa spregledal.

Jaz bi vseeno šla k zdravniku. To so lahko tudi simptomi možganske kapi.

Ob takih simptomih, sploh če se pojavijo prvič, ni čas za razmišljanje, kaj si napačnega pojedel.

Nenaden hud glavobol, ki se stopnjuje, ali se pojavijo še kakšni drugi simptomi, sodi na urgenco.  Lahko je tudi stres, vročina, migrena, “zastrupitev želodca” in kaj podobno nedolžnega, lahko pa tudi nekaj, kjer štejejo minute.

Čeprav je minilo, čimprej k osebnemu zdravniku in na slikanje glave. Ta čas se za vsak slučaj izogibaj vročini, večjim temperaturnim spremembam, naporom, večjim količinam alkohola, kave in drugih poživil, stresu.

Močan glavobol, ki se stopnjuje in ob katerem je prisotno tudi bruhanje zahteva pregled pri zdravniku.

Sploh, če se kaj takega še nikoli ni zgodilo.

Meningitis? Sicer ne mine kar tako, ampak vseeno. Lahko se vrne. Ce se, takoj na urgenco.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 4811, 24.07.2021 ob 08:45

Pri migreni se načeloma bliska oziroma so tiste avte ali kako se že reče… Lahko je tudi pretres možganov, če si npr. S kolesom padel.

Upam, da ne strašnim po nepotrebnem.

odgovor na: Pri migreni se načeloma bliska oziroma so tiste avte ali kako se že reče

Ne drži!

Migreno le redko spremjla aura!

sodelavec mi je pred leti jamral o enakih težavah. Sem ga naslednji dan klical vendar se mi ni javil. Klical policijo oni gasilce in so vlomili. Anevrizma….več kot mesec v komi..sedaj je na vozičku  v domu upokojencev

Jaz imam že več let napade migrene in če pravočasno ob glavobolu ne vzamem tablete, skoraj vedno bruham. Tudi trikrat, štirikrat. Ko vse izbruham, mi je bolje. Samo utrujena sem še.

Meni se to zgodi parkrat na leto. Ponavadi bolj čez noč. Zacne se z glavobolom, nato se stopnjuje slabost do bruhanja, glavobol, močno potenje, tesenje, ki počasi pojenja; se mi zdi, da potem,ko vse izbruham. Pomaga mi nato vroč tuš, ki mi sprosti telo in pa takoj v posteljo v pol ležeč položaj,pa molim, da me čimprej zmanjka. Zakaj pride do tega ne vem… očitno mojemu telesu nekaj ni pasalo.

Zdravje ABC, 24.07.2021 ob 05:27

Včeraj popoldne me je tako zvilo, kot se nikoli. Nenadoma me je začela boleti glava, tak migrenski glavobol, ko tudi stat ne moreš pokonci. Začelo se je ob štirih popoldne, tako postopoma. Ob 20.00 se čisto obležal, potem neznosna bolečina v žlički in v roku pol ure bruhanje ( 3x). Ob pol desetih je glavobol popustil, kot da ni bilo nič.

Kaj takega, se mi ni še nikoli zgodilo. Zaužil sem kosilo, isto kot ostali družinski člani. Jedli smo zelenjavno juho ob 12.00. Noben ni nič tarnal, da bi komu bilo kaj slabo.

Se je komu že kdaj kaj podobnega zgodilo? Predvsem ta glavobol mi je sumljiv, da ko pa sem z bruhal je glavobol popustil?

AIDS/HIV

Za migreno je značilno, da je na eni strani. Tudi bruhanje je možno. Pa aura, ki nastopi par ur prej, ni pa nujno.

Lh, da ni nč posebnga. Pč nek dražljaj, ki pride in gre. Seveda maš brdo grdih štorij .. maš pa tut ogromno tresenj gora in porodov mišk. Preveri si pritisk, pulz.. in omeni osebnemu ob priliki.. otroc majo kr naprej hude dnevne-poldnevne viroze, ki jih za par ur onesposobijo.

Jaz imam to vrsto let. Tako močan glavobol, migreno, ki ne mine. Tako močno, da komaj stojim in bruham. Takrat ne pomaga ne lekadol, ne migrin, nič!!!

Tema, tišina, mir, pa mine.

Palce dam v pest in stiskam. Malo pomaga.

teeregd, 24.07.2021 ob 05:57

če si cepljen, je to stranski učinek, ki ostane. Marsikdo od cepljenih je domač tako z glavobolom kot bruhanjem.

Sicer je bolje ,da greš dat slikat glavo – lahko gre za anevrizmo, lahko je kakšna možganska krvavitev, lahko znak možganske kapi. Če greš lahko samoplačniško, toliko bolje. Rezultat je hiter, sicer čakaš in do takrat je lahko že vsega konec.

O, ljubi bog, kakšne neumnosti pišeš. Pa začnite že no živeti in nehajte s cepivi. Če bi poznali vsaj osnove delovanja cepiv, bi se zavedali, kako smešni ste.

Avtorica, takoj k zdravniku. Glavobol + bruhanje he lahko življenjsko ogrožujoče stanje.

ne vem aampak, 24.07.2021 ob 09:20

Če je bruhanje je običajno nekaj z glavo. Stranski učinek poškodb možganov  je ravno bruhanje…. Tega marsikdo ne ve. Pokliči zdravnika, pa mu povej, za vsak slučaj, da ne boš česa spregledal.

Res je. Običajno pri možganski kapi.

ni nujno, da je migrena. ni vsak hud glavobol kar migrena. lahko je cluster glavobol. znajo biti svinjski. jaz sem tudi že enih parkrat bruhala od sile, pa niti boljše po tem ni bilo. moji trajajo enih 36 ur, so pa čisto stresno pogojeni

Čebela_adela, 15.09.2025 ob 21:39

ni nujno, da je migrena. ni vsak hud glavobol kar migrena. lahko je cluster glavobol. znajo biti svinjski. jaz sem tudi že enih parkrat bruhala od sile, pa niti boljše po tem ni bilo. moji trajajo enih 36 ur, so pa čisto stresno pogojeni

Sem imel spomladi trikrat v dveh mesecih tak glavobol, da je bilo za umret, pa ni bila migrena. Komaj tretji dan sem si opomogel. Je ni tablete, ki bi prijela. Tud tema ni nič spremenila. Nimam pojma kaj je bilo, zdravnik je tudi rekel, da bi moral naprej dat na preiskave, da ne more kar tako nekaj reči od česa tak glavobol.

Je pa res kot je zgoraj napisano, slabost. bruhanje in tudi driska, močan glavobol je lahko tudi možganska kap. Nikoli ne veš.

Ob takih glavobolih je vedno dobro obrnit na zdravnika. Nikoli ne ves kaj je zadaj. Kaj pa če bi bil recimo meningitis, ki je lahko v nekaj urah usoden ali karkoli podobno nevarnega.

Z migrenami živim že celo življenje.

Včasih so bile z auro, pa so nehale, v otroštvu, po očetovi smrti se je začelo.

Potem sem imela nekaj takih ko sem bruhala. Včasih po kakšnem alkoholnem pohodu prejšnji dan.

Potem so bile samo migrene,

Med konvidom so se začele migrene z bruhanjem nazaj, kar pogosto (nisem -), verjetno EMF 5G pa to.

Zdaj pa občasno sem pa tja kakšna, vedno manj, mogoče tudi kaj s hormoni povezano. Odkar uživam več soli, pa predvsem ko sem naredila kuro z NAC so mi skoraj izginile.

Ne bi zganjala panike, mogoče čisto normalno. Stres, hrana, močne luči, hrup, močne vonjave, strupi,.. marsikaj je trigger za migreno.

Marinka785, 15.09.2025 ob 23:45

Z migrenami živim že celo življenje.

Včasih so bile z auro, pa so nehale, v otroštvu, po očetovi smrti se je začelo.

Potem sem imela nekaj takih ko sem bruhala. Včasih po kakšnem alkoholnem pohodu prejšnji dan.

Potem so bile samo migrene,

Med konvidom so se začele migrene z bruhanjem nazaj, kar pogosto (nisem -), verjetno EMF 5G pa to.

Zdaj pa občasno sem pa tja kakšna, vedno manj, mogoče tudi kaj s hormoni povezano. Odkar uživam več soli, pa predvsem ko sem naredila kuro z NAC so mi skoraj izginile.

Ne bi zganjala panike, mogoče čisto normalno. Stres, hrana, močne luči, hrup, močne vonjave, strupi,.. marsikaj je trigger za migreno.

Ti imaš napade panike in psihoze, ne migrene.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close