Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine močan dvig cen na obzorju?

močan dvig cen na obzorju?

Tudi res, čeprav imam občutek, da najemnine kaj bistveno dol ne bodo šle – niso kaj dosti višje kot pa takrat ko sem še jaz študirala v LJ. Nekako se mi zdi, da če se pač stanovanja ne morejo prodajat, je pa vseeno veliko takih, ki gredo v najem, razen če se bodo res skoraj vsa prazna stanovanja dala v najem.

Mislim, dobra sta sploh, da toliko plačujeta – če je to kratkoročno, če pa na dolgi rok, se pa ja bolj splača kupit (no,ampak ne po oglaševani ceni :))

Midva sva ga kupila, zdaj se seliva v hišo in mi ni žal, ker sva dejansko z nakupom in gradnjo povečala premoženje kar nekajkrat (če nebi gradila, bi tist denar sigurno zapravila za brezvezne stvari). Tisti denar prej, ko je bil moj v najemu, je bil pa resnično stran vržen denar – sploh ker so takrat bile cene stanovanj še nizke…

Res ne štekam??? Za stanovanje velikosti 110 m2 v naselju kjer so cene nepremičnin (neopremljenih seveda) od 2500EUR/m2 navzgor plačujem mesečno 500 EUR. Čez 30-40 let bom rabila najet varovano stanovanje, ne pa luksuza prek 100m2, ki ga sedaj rabim zaradi otrok (v bistvu bom šla na manj še mnogo mnogo prej). Če bi hotla kupit takšno stanovanje bi se za 30 let zakreditirala za več kot pa plačujem najemnine….

kdaj si pa študirala?

Ej, einštajnka, si mogoče že pomislila na to, od kje boš takrat dobila sedanjih 1000€, kolikor sedaj realno stane varovano stanovanje, takrat bo pa realno vsaj enako, če ne več?
Ob tem, da boš takrat praktično brez penzije?
Kam boš naložila vmesni presežek denarja(no, vsaj upam, da ne boš vse zapravila), da boš imela dovolj rezerve?
Za borze vemo, kako je.Zlato raje ne govorim. Kaj ti še ostane ob enakem tveganju in donosu?

Nič?

Veste kaj vsi skupaj, ne se kregat! Resnica je, da je naš nepremičninski trg čisti teksas (poleg vsega ostalega) in kot vse kaže bo tak tudi ostal. Očitno tisti, ki bi ga lahko uredili nimajo interesa, že vedo zakaj ne. Svobodni trg si pa tako ali tako vsak razlaga kot mu tisti trenutek paše.
Nekdo je omenil ceno manjšega stanovanja v Celovških dvorih za 1990,00 EUR na kv.meter z DDV-jem je to 2388,00. Se vam zdi to poceni za gradnjo iz lepenke? Za šenk bi jih lahko dali.

Zaenkrat je ddv še vedno 8,5 %…..

Najcenejša stanovanja v CD se prodajajo po 2159,15 EUR skupaj z DDV. Na to je potrebno prišteti še obvezni nakup vsaj enega garažnega mesta po ceni 17500 EUR, kar bistveno podraži nakup. Prav tako ne obračunavajo pošteno različnih delov stanovanja(lože, shrambe, terase, bivalni prostori), tako da so dejansko stanovanja še vedno zelo draga. Se jih pa pri nekaterih podizvajalcih že da dobiti precej ceneje, sem slišal, da eden od njih prodaja kompenzacijska stanovanja po cca. 1700 EUR/m2, kar je pa še vedno predrago, sploh pri neustrezno obračunanih kvadraturah in predragih parkirnih mestih v garaži.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close