Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine močan dvig cen na obzorju?

močan dvig cen na obzorju?

A zdaj si ga pa sam kupil? Mislim, da si pisal da ti ga je mamica?

a ti nisem že enkrat napisal, da imaš kratkoročen spomin. Kupil sem ga s pomočjo staršev. Pomoč je bila v višini 25% vrednosti stanovanja, 75% sva pa s partnerko prispevala tako, da sva se zakreditirala in prodala delnice.

Pa zopet pišem brezveze, ker boš spet pozabil :-))

Je že v redu sine, samo da ne pozabiš name.

ne bom te pozabil mamica, verjemi mi. te spremljam na vsakem koraku (postu). hehe. Sam se bojim, da boš ti pozabila name (in mojih izjav) tako kot vedno.

[/quote]

Iskreno čestitam za izpričan nivo idiotizma. Verjetno bi vsak, ki ima IQ večji od številke čevljev razumel, da tisti stavek pomeni, da pač cene najemov padajo povsod in ne samo v Sežani (jep, tisto futuristično metropolo, ki sem jo pa res po nemarnem primerjala z enim skupkom hiš na kvazi Marsu). Povej, a ti s tistim osnovnošolskim računčkom, ki ga moraš izračunati pred postanjem, uspeš opraviti z lastnimi močmi ali pa pokličeš koga na pomoč?

Ko smo že pri Krasu in pri ostalih iz ljubljanskega zornega kota totalno nepomembnih zakotjih… Tole sem videla danes v časopisu pa si nisem mogla kaj… A mi kdo lahko prosim obrazloži mentalno stanje tegale investitorja -> http://www.stanovanjadivaca.si/ ? BTW, trenutno št. prebivalcev je nekaj čez 1000.

Saj ni treba takšnega izpada samo zaradi tega ker smo te dobili s spuščenimi hlačami….

Cene najema ne padajo povsod.
V Kranju se ne da dobiti dvosobnega stanovanja 60m2 za 300 eur na mesec. Še pred dvemi leti se ga je dalo dobiti.

@ jojtebe oz. socialec oz. karkolizetetistosekundoprime

Ce nisi opazil so moje hlace se vedno lepo zapete s pozlaceno zadrgo in Swarowski gumbom, ti pa si enostavno funkcionalno nepismen. Ampak itak, da nisi, ker je pretezko, zakaj se sploh s tem ukvarjam…

goricjanka, joj kako smo naduti. Preveč se mečeš ven, da bi bilo karkoli res.

Babe ne smejo jezikat, ne.
Kaj me bos na gobec?

Vem, da ti grem neskoncno na zivce. Naj te potolazim, tudi ti meni.

goricjanka, kaj takega lahko pade samo tebi na pamet. (hobec)

Ne greš mi na živce, prej obratno. Saj sem že zgoraj nekje napisal: kokice, coca cola in kavč.

Nisi napisal zgoraj, ampak v drugi temi (v tej temi). Sploh ne veš več kaj napišeše nit kje napišeš. Pa nisi ravno nek pisec, hočem napisati, nikoli nič pametnega ne napišeš. Žalostno in zato te plačujejo. Res žalostno.

Prodaja se (še ne) novozgrajeno 38m[sup]2[/sup] veliko stanovanje po 1990€/m[sup]2[/sup] (brez DDV) v Celovških dvorih. Če se bo prodalo, je pa še veliko vprašanje. Menim, da se za tak denar ne bo kupilo.

Kaj pa sedaj, ali ti diši po padcu cen? Verjetno ti še vedno NE? Wake up ;-))

Prodaja se (še ne) novozgrajeno 38m[sup]2[/sup] veliko stanovanje po 1990€/m[sup]2[/sup] (brez DDV) v Celovških dvorih. Če se bo prodalo, je pa še veliko vprašanje. Menim, da se za tak denar ne bo kupilo.

Kaj pa sedaj, ali ti diši po padcu cen? Verjetno ti še vedno NE? Wake up ;-))[/quote]

Od kdaj so pa CD benčamar za cene? Mislm halooo?
Ne, mi ne.Ker stanovanja niso primerljiva
V cd boš imel en kup socialcev, kriminal, barabije.Pa še upravljati ne boš mogel, ker ti bo država s svojim 50% lastništva vse blokirala
WTF!!!

Kaj pa sedaj, ali ti diši po padcu cen? Verjetno ti še vedno NE? Wake up ;-))[/quote]

Od kdaj so pa CD benčamar za cene? Mislm halooo?
Ne, mi ne.Ker stanovanja niso primerljiva
V cd boš imel en kup socialcev, kriminal, barabije.Pa še upravljati ne boš mogel, ker ti bo država s svojim 50% lastništva vse blokirala
WTF!!![/quote]

tako je. se popolnoma strinjam s tabo. zato bodo cene še nadalje upadle. predvidevam, da še za dodatnih 50 %.

Predvsem pa se bo zgodil fenomen znan pod hudo strokovnim imenom “domino efekt”. Pa pricakovat cene v LJ pod 1500 € /kvadrat novogradnje je vseeno nerealno, razen ce se trg popolnoma ne sesuje. Drzava pa tega ne bo dopustila, poleg tega pa tudi ni dovolj praznih stanovanj za kaj takega. SLO balon je samo navaden balon na topel zrak, ne cepelin.

Se strinjam, da je cena 1500-2000 za kvadrat novogradnje v LJ ustrezna. Ampak kleti, drvarnice, odkriti balkoni, atriji in podobno se morajo obračunavati z ustreznimi korekcijskimi faktorji, glede tega imajo pa CD še ogromno rezerve. Da o ostalih Vilah, Kristalih, Razgledih, Halucinacijah, Nočnih polucijah in ostalih poetičnih ejakulacijah ne govorim.

ha-ha-haaa poetičnih ejakulacijah ha-ha-haaa

Se čist strinjam. Ker nisem bila prisiljena v takojšnji najem (imela na voljo eno prazno stanovanje na lokaciji, ki mi ni ustrezala) sem v letu in pol našla sijajno luksuzno opremljeno stanovanje točno na tistem koncu naše državice (kjer so nepremičnine med najdražjimi) za pol manjšo najemnino kot pa so bile višine teh leto prej. Tudi ponudba se je povečala, poleg tega pa se ista stanovanja malo oddajo pa jih imajo že čez pol leta spet v ponudbi, ker dobijo nikakve najemnike. Tisti ki pa tu pordajajo pa poskušajo s prodajo, nočjo nižat cen pol se opečejo z neustreznim najemnikom…skratka bit lastnik stanovanja danes sploh ni kak poseben užitek 🙂

Moja izkušnja je sledeča:
Najem-stanovanje 15 km izven Ljubljane sem dala v najem v 14 dneh, bi ga dala še prej, sam mi ni bil simpatičen parček, pa tudi nisem imela čase za oglede. Se pravi brez težav sem v drugem ogledu oddala za 380 evrov 65m.
Nakup- v Ljubljani sem kupila staro stanovanje, za katerega smo bili ogreti trije kupci in vsi smo imeli enako ceno, na koncu je prodajalec izbral komu ga bo dal. Se mi zdi, da ni več nekega zatišja na trgu. Stanovanja na boljših lokacijah, po neki normalni ceni, kar hitro grejo.
Po tej izkušnji dvomim, da bodo cene v Ljubljani še bolj padle. Pričakovala sem zatišje, ki ga pa v praksi ni bilo čutiti.

Še moja izkušnja je tut čist sveža.

Včeraj sma s partnerko podpisala tržno najemno pogodbo za stanovanje za Bežigradom v LJ v velikosti 60m2 plus klet. Cena najema 420 eurov. Stanovanje je opremljeno, še pomivalni stroj ima.
Dosedaj sma bla v 1-sobnem 36m2 in plačevala 300 eurov. S 1.5. pa na bolje. lp

No vidiš cena se vama je močno dvignila:) je imela priča prav…

No vidiš cena se vama je močno dvignila:) je imela priča prav…[/quote]

Imaš prav, cena najema se nama je povečala, vendar imama stem tud veliko večje stanovanje. Imela boma 20 kvadratov več kot zdaj. Ta stanovanja so se v preteklosti (leto nazaj al več) oddajala za 600 – 650 eurov. Sedanja najemnika sta najprej plačala 640 eurov, zdaj pa plačujeta 480 eurov, s partnerko boma pa dala 420 eurov, kar se mi zdi da je cena kar primerna, lahk da bo šlo še nižje. Sicer sem hotu se zmenit za 400 eurov pa me je partnerka pregovorila, da ne bi pretiraval. Men se pa teh 20 eurov tud ne pozna preveč.

če pa gledaš sam ceno se jj pa rs močno dvignila 🙂

tut – tvoja partnerka je pa smotana, ti pa tudi, da jo poslušaš. To je pa res smešno, da plačaš več, če bi lahko manj.

včasih je treba nardit kompromis 🙂

P.s. če pol leta bom pa pritisnu in znižal ceno. kaj čmo, leta nazaj so oni nas stiskali, dans pa mi njih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close