Mobitel, Simobil ali Tušmobil?
Pri katerem operaterju imate naročnino, kako ste zadovoljni, kje so najbolj poceni in najbolj prijazni do uporabnikov?
Jaz imam naročnino pri Mobitelu, vendar je račun vsak mesec vse večji, zato ker je večina mojih kontaktov presedlala na Simobil. In tako imam pri vseh postavkah skorajda nulo, le pri klicanju v Simobil ogromne zneske. Razmišljam, a bi tudi jaz šla na Simobil, vendar to mnogi odsvetujejo.
Od lanskega decembra imam pri Mobitelu paket 2012 – 503 minute klicev v omrežje Mobitel, 503 v druga omrežja, 503 SMS-i in 503MB prenosa podatkov. Več kot dovolj, dostikrat tudi pol ne porabim (503 minute pomeni več kot 8 ur čvekanja!). Račun vsak mesec 20,12 evrov (razen ko sem se potepala kje po tujini, seveda).
Imajo tudi zdaj neke podobne pakete, poglej na spletu.
Pred časom je zgleda bilo res prav moderno z Mobitela hodit na Simobil, ampak jih poznam par, ki so že nazaj 🙂
Vezava je pri vseh operaterjih 2 leti, to, da potem nekdo tarna, da ne more stran, ker ima vezavo, je točno vedel v kaj se spušča. Pač plačaš pogodbeno kazen in menjaš operaterja, če ti pri obstoječem karkoli ne paše.
Kar se signala pri TUšmobilu tiče, lahko povem iz prve roke, da ni več tako, kot pred 3 leti, ko so se še postavljali. Takrat sem bila pri njih 3 mesece, pa šla h Mobitelu. Zdaj sem na naročnini Free paket 20 in plačam 20€ vsak mesec, imam pa neomejeno št smsjev/mmsjev, minut v za klice v domačem omrežju, internet neomejen, vključenih imam 500min v stacionarne in na druga omrežja, kar mi je zadosti, če kdaj nisem sigurna preverim porabo. To je daleč najboljši dil za moje potrebe.
Nekateri se pa zanašajo na občutek in jih potem preseneti račun.
Imam tušmobil, uporabljam dosti internet, npr skype klice in je ok. Mogoče bi samo poudaril, da internet v paketih Free, ki ti pripada, velja za omrežje Tušmobil, ko dosežeš neko kvoto p renosa, se prenos zmanjša na nivo EDGE prenosa, torej 128kb. Jaz zaenkrat še nisem imel potrebe dokupit prenosa podatkov, mi je 2GB/mesec dovolj, ker kombiniram še z wi-fijem, torej brezžičnim internetom. Shraniš si wi-fi točko in to je to. Dajte se malo znajt.
Jaz tudi zbežala stran od Mobitela k Tušmobilu. Razlika je velikanska. Predsvem pa pri mesečenem računu, jaz za enako količno mesečenih klicev, poslanih sporočil in pa srfanja po netu plačujem skoraj pol manj kot pa prej na Mobitelu. Zelo pa sem presenečena in navdušena na omrežjem in pa hitrostjo prenosa podatkov na Tušmobilu. Vse je hitro in enostavno.
Tudi sam sem že več kot 2 leti na Tušmobilu in mi ni žal da sem se odločil za ta korak. Prej sem bil na Simobilu in poleg tega da skoraj vedno ni nič štimalo, sem imel tudi zelo visok mesečni račun, nikoli ni šlo pod 30€, pa se nisem veliko pogovarjal. Pa še nekaj me je motilo na simobilu, imajo zelo slab prenos podatkov in nikakor nisem mogel u miru srfati po netu. Na Tušmobilu je to vse hitrejše in pa najbolj pomembno, račun je pa itak za pol manjši!
Najbolj prijazni? Prijazni so povsod, vprašanje je kje najmanj časa čakaš. Jaz sem simobilovka še zaenkrat. Razkurilo me je, ko mi telefon ni delal, ves čas mi je metalo ven, bila sem proti obvoznici pri wtcju, tamali se je drl, ohhhh. vse narobe. Čez 15 minut sem klicala na info številko od Simobila in verjetno so imeli neko štalo, ker sem bila 6 v čakalni vrsti. Ok, počakam, se umirim. A čakala sem 10minut, potem se je javil odzivnik, da me bodo poklicali nazaj. Klic sem dobila čez pol ure, tako, da hvala lepa za to podporo. To mi ni všeč pri Simobilu, kadar jih rabim, jih moram čakat.
Moj dragi je na Tušmobilu, pa me je ravno včeraj nagovarjal, če bi šla še jaz in kazal primerjavo. Ma se mi zdi Tušmobil čisto konkurenčen ostalim operaterjem.
Podobno izkušnjo kot je tvoja Savrinka sem imel tudi sam. ne vem edino zakaj sem tako dolgo vztrajal na Mobitelu, no potem so mi na Simobilu obljubljali ne vem kaj in sem v manj kot letu dni ugotovil, da to ni za nikamor dokler tudi sam nisem presedlal na Tušmobil. Imam paket free 15 in mi zadostuje za vse kar porabim v enem mesecu. S pokritostjo pri Tušmobilu sem tudi sam presenečen, najboljša pa mi je hitrost mobilnega interneta!
Pozdravljeni,
verjetno že veste, da lahko glede na porabo na vaši Mobitelovi številki naredimo informativen izračun, kateri paket bi se vam najbolj izplačal? Če se vam zdi poraba previsoka, vas vabimo, da nas pokličete na 041 700 700 (brezplačno za Mobitelove naročnike) in preverili bomo, koliko bi s katerim od drugih paketov prihranili 🙂
Lep pozdrav,
Telekom Slovenije
Mimoka, ValsikoTZ, Vitomolko in Ursha (pa še kak nick bi se našel) so oz. je oseba, ki v svojih prispevkih vedno forsira naslednje firme: Tuš (trgovine, potovanja, mobilno telefonijo), Subrino in MK, pa verjetno bi se še kaj našlo. Tako da je to zelo neverodostojen vir. Poglejte in preverite z iskalnikom.
BOB je kar dobra zadeva, seveda če že imaš telefon, da skleneš samo naročnino, lahko zelo poceni skozi prideš.. S kašnimi 12€ na mesec + 5€ doplačila za 1GB prenosa podatkov. Je pa edina stvar, da moraš MMS sporočila dodatno plačat – 4 cente na enega. Uporablja pa drugače omrežje od Si.Mobila..
Ne vem, koliko je res (nisem simobilovec), ampak za malo nasmejat se pa je:
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=simobiled
:))))
Forum je zaprt za komentiranje.