Mobing
Pozdravljeni!
Prosim za nasvet pri težavi, ki mi ne ga spati.
Delam v podjetju, katerega lastnik je znan po svojem nehumanem odnosu do delavcev in ljudi nasploh, saj ga je ena kolegica že želela tožit zaradi mobinga- dosegla sva izvensodno poravnavo.
Doživela sem že, da je tolkel po pisalni mizi in kričal name, drugim sodelavcem prenašal informacije zaupne narave, ki jih je izvedel od žene, ki je pooblaščena zdravnica za naše podjetje, prepovedal mi je službeni izhod na sodišče in rekel, naj grem v prostem času, moti ga kadar moram ven, saj imam otroka s posebnimi potrebami- pa ne koristim veliko nege. Izjavil je, da me bo premestil na drug oddelek, mi naložil toliko dela, da ga ne bom zmogla opravit, potem pa me bo odpustil.
Pred časom sem mu napisala pismo, v katerem sem navedla, kaj vse se je dogajalo, ga prosila za bolj korekten odnos, saj me ta nenehni stres ubija, pa je vse moje navedbe zanikal, češ da nimam izjave prič in da ne bo obravnaval mojega pisma.
Rada bi naredila konec temu, šla stran, pa ne morem kar napisati odpovedi, saj mi s tem ne pripada nadomestilo plače. Imate kak pravni nasvet zame?
Lp,
Cvetka
Spoštovani,
na žalost je za vas edina rešitev zamenjava delodajalca – do takrat pa: stisnite zobe ali pa načrtno zberite čimveč dokaznega gradiva zoper delodajalca v smislu utrpljenega mobinga in ko najdete zaposlitev pri drugem delodajalcu, vložite tožbo zaradi mobinga zoper sedanjega delodajalca.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.