mobilni operater me goljufa!
Kupil sem si eriksona in sklenil razmerje z največjim mobilnim operaterjem. In danes zjutraj sem opazil, da me je čez noč ogoljufal za 5 ur pogovora! Zvečer sem namreč dal telefon polnit, še prej pa sem preveril ze levo stransko tipko, koliko pogovora sem že naredil in pisalo je: Čas pripravljenosti 10 ur, čas pogovora 1 uro, ko pa sem danes zjutraj preveril, pa je pisalo: Čas pripravljenosti 178 ur, čas pogovora 6 ur. Ponoči sem spal in nisem nič klical, niti drugi mene. Ali naj takoj grem na njihov center vložit reklamacijo ali naj počakam na račun?
no kako je sedaj ??
Se ti je baterija že napolnila in napisala druge cifre ??
Poglej še enkrat, prazna baterija napiše takole ??
Polna baterija pa napiše drugače.
Torej te je baterija “nategnila” in pa seveda ti sam, ker narobe bereš !
lp
Klemenxx, misliš da je možnost da se j. ni zezal?
Mogoče se pa ni.
Če pa mu bo prihajalo ob tem ko bo izvedel nevemkako inteligentno za.je.bancijo pa tudi prav. Naj mu pride enkrat na leto.
Torej dragi j..
Tisto, prvo, Čas pripravljenosti 10 ur, čas pogovora 1 uro seveda ni števec tvojih pogovorov, pač pa telefon zaznava polnost baterije. Običajno je le ta prikazana grafično na ekrančku v kakšnem kotu, v obliki majčkene baterije, ki se počasi prazni. naprednejši telefoni, kakršen je naprimer tvoj pa imajo še natančnejše informcije. Z “Čas pripravljenosti 10 ur, čas pogovora 1 uro” ti sporoča, da bo toj telefon lahko čemel tam nekje v kotu še 10 ur, ne da bi ga bilo potrebno polniti. Jasno, če vmes ne bo nihče klical in se ti ne boš začvekal za kakšno uro. Med pogovorom je namreč poraba baterije veliko večja (očitno 10x ) kot ob mirovanju in prav to pomeni tisti del ” …čas pogovora 1 uro” Namreč če boš še veliko klepetal, bo treba telefon polniti že čez eno uro.
LP
dr(ugi) Wega
prvi je šel po gobe
Lep, pameten in grozno skromen.
A ne da!
Ja pa bi kaj napisal, čeprav po drugi strani sem danes imel cel dan samo
še za……bancijo!
Grrrrrrr, cel dan ugotavljanja, kaj je narobe, da sem potem imel 10 minutk
dela za odpravo napake.
Prokleti MS!
Bo potrebno resno še podatkovne baze v celoti spraviti na Linux, da bo
potem mir….