Mobilni internet
Katere sisteme, podatkovne pakete in mašinerijo uporabljate in kako se kaj obnese? Kako je z obračunavanjem v tujini?
– Moje izkušnje:
– v EU koristim gprs, kar dela – počasi ampak zanesljivo.
– Čeprav najraje koristim WI-FI če se le da. V Londonu vem, da imajo označeno kje te zadeve delajo. Načeloma imajo v hotelih brezplačno za svoje goste. Na letališčih je pa tako:
– nekatera imajo brezplačno
– drugje je potrebno kupiti predplačniško kartico
– wifi pa zato, ker je pač hitrejši in cenovno ugodnejši od gprs-ja
Pri nas velikokrat koristim UMTS, hiter prenos podatkov
Recimo v afriških državah si pač vesel, če ti dela govorna telefonija, ker ima bolj malo operaterjev gprs – no ja vsaj tisti s katerimi ima M(afna) sklenjene pogodbe.
Obračunavanje v tujini – s tem je pa tako, da se prej pozanimam pri operaterju, kateri operater v državi kamor grem pač ugodnejši.
Imam pa poslovni paket – nič posebnega + UMTS.
Sicer ti kaj dosti nisem pomagal najbrž – ampak predlagam ti da si kupiš wi-fi kartico, sploh če veliko potuješ po tujini.
lp
Ah fantje, fantje,… namesto konkretnega odgovora dobim “modrovanje”.
Zanimala me je predvsem možnost t.i. kartičnega telefona, kjer brez dodatne mesečne naročnine na SIM kartico lahko k obstoječemu naročniškem razmerju pridobiš eno dodatno SIM kartico, ki je namenjena paketnemu prenosu podatkov, skupaj s kartico, ki jo vstaviš direktno v notesnik.
Ali pa kakšna druga varianta vnaveti mobilnik/notesnik? Meni ni pomembno, da na telefonu vse žmiga in sveti, ali pa bliska ampak to, da je telefon triband, da ima možnost GPRS, IR povezavo, ostalo me ne zanima.
Kaj ti pa pri mojem odgovoru ni bilo ok.
No ja pozabil sem napisati, da pozabi na IR-linke – modri zob je tisto pravo.
Telefona ti sploh ni poterbno ven iz torbice jemati.
Ja kartični sistem je načeloma čisto v redu – pač kaj pcmcia kartico vstaviš v prenosnika in to je to. Je pa to še vedno gprs.
lp
Torej je rešitev zame res Wi-Fi kartica in telefon za UMTS v vsakem primeru.
Ja wi-fi je definitivno v redu izbira.
UMTS – pa dela samo pri nas – ne pa tudi v tujini. Npr. na Danskem mi ni delalo (sicer so mi to itaq že tukaj omenili – ampak saj veš – otroci vse poizkusijo :)))
lp
Čisto “frišne” izkušnje. Priklopili so mi ga šele danes. Ni ne vem kakšna hitrost, dela pa vseeno in to je meni glavno. Imam Mega paket od Mobitela. Kartični mobitel stane slabih 20.000 sit, lahko izbiraš med tem, da ti dajo novo številko, ki jo uporabljaš samo za internet ali pa da uporabiš SIM kartico iz svojega mobija. Cena je ista.
Na mesec za 5.000 sit lahko porabiš 500 MB, če porabiš več, plačaš razliko.
Za tiste, ki ste mnenja, da se mobiteli uporabljajo le za telefoniranje: žal tudi v Ljubljani ni vedno možen kabelski internet, ISDN, ADSL in podobno. Zato nam preostane le mobilni internet. In jaz pravim: HVALABOGU, DA TO OBSTAJA!!!
Forum je zaprt za komentiranje.