Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Mobilni internet Simobil ali Mobitel?

Mobilni internet Simobil ali Mobitel?

Na te zadeve se prav nič ne spoznam. Zanima pa me mobilni internet.
Poleg računalnika rabim USB modem in to je to? Ali mogoče še kaj drugega?

Ponudnika sta Mobitel in Simobil ali mogoče še kdo drug?
Ali je pri Simobilu dosti slabša pokritost s signalom kot pri Mobitelu?
Kaj pa hitrosti prenašanja podatkov (tiste številke mi ne pomenijo kaj veliko) so velike razlike med obema?

Potem paketi recimo za 100MB prenosa podatkov na mesec. Kako vem koliko je to? Če rabim zadevo predvsem za pregledovanje mailov, kako poslano priponko, včasih pošiljanje fotk, ampak bolj poredko. Pregledovanje strani z vremenom, voznimi redi. V glavnem ne kaj hudo veliko neta. Bo recimo 100MB na mesec dovolj?

Še nekaj:
ali modem kupljen pri MObitelu deluje tudi pri Simobilu? Verjetno je vseeno kje je modem kupljen, ker verjetno dobiš kako SIM kartico?
Kje je najbolje nabavit modem?

Mogoče nekaj poskusov odgovorov:
a) teli forumi te učijo…. da se kategorije “nekaj”, “malo”,… lahko tolmačijo na različne načine. Edini pravi odgovor bi bil, da sprobaš z najmanjšim paketom in če bo premalo, greš na večjega.
b) signal: poskusi, če ti oboji posodijo za 1 dan. Enostavno moraš sprobat doma, ker se pokritost s signalom razlikuje na 10 m. Moč signala vpliva tudi na dosežene hitrosti. Ne pričakuj bliskovitega nalaganja ne pri enem ne pri drugem (kabel je le kabel 🙂
c)modem sicer kupiš po subvencionirani ceni (?), ampak si vezana na določeno obdobje plačevanja naročnine – isto kot pri GSM. Pozanimaj se pri posameznem prodajalcu, kakšno je to obdobje.

Poleg modema in SIM ne rabiš ničesar drugega.

Sestrična je v Si.mobilovi trgovini dobila v testiranje kartico za 15 dni, brez obveznosti. Če ti ustreza, lahko po preskusnem obdobju kartico kupiš, če ne, pa vrneš.

Hvala obema. To bo pomagalo
To za izposojo pa sploh. 15 dni je super.

Za malo rabe sta oba dobra. Mobitel ima prednost v signalu, Simobil v ceni. Oba enako “bremzata” prekomerno rabo. Sam osebno uporabljam Simobil, ker dela dovolj dobro, je dovolj ugoden in odziven, saj so mi ob pritozbi ponudili predcasno prekinitev pogodbe, ce se stvar (= hitrost) ne bi izboljsala. Ker se je, ima Simobil se vedno stranko…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close