Mobilne hišice
So dražje od hotelov in seveda brez zajtrka. V Poreču je cena mobilne hiške 1400 eur za 7 dni. Halo? Za ta denar greš z letalom v J Italijo, najameš apartma in hodiš vsak dan jest v restavracije dobro hrano.
[/quote]
Uf, to pa je znesek! A so te hišice zdaj že ob obali – tako v prvi vrsti? Pred leti, ko sem občasno kampirala po Istri je bila taka postavitev, da so bile te hišice kar precej oddaljene od morja, nekje celo na hribu.
Tiste, ki so v prvi vrsti ob morju so prvič zelo redke, drugič pa so že rezervirane za več let naprej. Večinoma so hiške precej od morja, pri recepciji kampa, na hribu, ali pa nekje sredi kampa natlačene ena za drugo, da ne vidiš ničesar, kaj šele morje. V Sloveniji so samo slabi kontejnerji, na Hrvaškem je malo lepše, cene so pa skoraj iste. V sezoni so nekatere lepe hiške tudi čez 2.000 € za 7 dni. Jaz sem že obupala nad njimi, grem raje za pol manj v udoben apartma ob morju, ne pa nekje na hribu. Malo si poglej tukaj, da dobiš občutek:
So dražje od hotelov in seveda brez zajtrka. V Poreču je cena mobilne hiške 1400 eur za 7 dni. Halo? Za ta denar greš z letalom v J Italijo, najameš apartma in hodiš vsak dan jest v restavracije dobro hrano.
[/quote]
Čaki mal. Kako pa do tja pridet?
Meni osebno se ne da vozit taužent km.— prideš tja, noben te ne razume.
Šlukneš en pir preveč, zavriskaš- kak se boš zmenil s karabinjerotom, da nisi ‘alahov’??
Ziher je ziher -tudi jaz navijam za našo obalo. Kot je rekla prva Čveka – ANKARAN!
Eno urco vožnje (če glih DARSovci kaj ne flikajo) , namočiš tačke. potapljanje pod klifi, sprehodi po Hrvatinih…. sanjeeeeee!! Varnost.
Ga ni dnarja, da grem kam drugam!
Čaki mal. Kako pa do tja pridet?
Meni osebno se ne da vozit taužent km.— prideš tja, noben te ne razume.
Šlukneš en pir preveč, zavriskaš- kak se boš zmenil s karabinjerotom, da nisi ‘alahov’??
Ziher je ziher -tudi jaz navijam za našo obalo. Kot je rekla prva Čveka – ANKARAN!
Eno urco vožnje (če glih DARSovci kaj ne flikajo) , namočiš tačke. potapljanje pod klifi, sprehodi po Hrvatinih…. sanjeeeeee!! Varnost.
Ga ni dnarja, da grem kam drugam!
[/quote]
Z tovrstne dileme je bog iznašel letala in možgane za učenje jezikov.
Uf, to pa je znesek! A so te hišice zdaj že ob obali – tako v prvi vrsti? Pred leti, ko sem občasno kampirala po Istri je bila taka postavitev, da so bile te hišice kar precej oddaljene od morja, nekje celo na hribu.
[/quote]
že nekaj let je trend, da v kampih postavijo te kočure na top lokacije.
Pavšaliste so skoraj pregnali☺
je pa cena za 6 ljudi – kar pa ni več tak znesek na osebo
Z tovrstne dileme je bog iznašel letala in možgane za učenje jezikov.
[/quote]
Yes, thank you!
Samo pol te ne pride 1700 hiška……. vštej še prevoz do letališča, parkirnina (ali težiš frendu, ali taksi… pa frčoplan, pa smo na 2500 €!
Za ta dnar si pa
– marsikdo ne more privoščit
– tudi jaz ne bi dala toliko v enem kosu
. grem rajši k nam na morje (vsak vikend) za 3 dni v terme in en teden smučarije
Yes, thank you!
Samo pol te ne pride 1700 hiška……. vštej še prevoz do letališča, parkirnina (ali težiš frendu, ali taksi… pa frčoplan, pa smo na 2500 €!
Za ta dnar si pa
– marsikdo ne more privoščit
– tudi jaz ne bi dala toliko v enem kosu
. grem rajši k nam na morje (vsak vikend) za 3 dni v terme in en teden smučarije
[/quote]
Govora je o apartmaju v Italiji. Italijanski leti so zelo poceni, samo do Trsta ali Benetk je treba priti. Prevoz in parking pa te prideta mogoče dan mobilne hiške na višku sezone. Cene so do 200 evrov na dan, pa ne vem, če ne že čez. Pa izračunaj, do kod se pripelješ za ta denar.
Povratna letalska karta te pride pol dneva mobilne hiške – če sta dva, en dan. Pa verjetno se dobi v akciji tudi za manj. Pet dni mobilne hiške lahko tako skuriš še za apartma in hrano.
Kaj bi ti raje, nikogar ne zanima, govorimo o smiselnosti plačevanja takih cen za en BZ kamp na Hrvaškem 7. vrsto od morja. Pa tudi na Hrvaško se je treba še pripeljat in plačat ubibože drago cestnino. Da o trajektih ne govorimo.
Za tak denar imam postavljeno prikolico v kampu za pet mesecev.Pa nam tudi nič ne manjka.Imamo vse udobje.
[/quote]
Jaz se strinjam s tabo.
In najbolj mi je pomembno, da delam kar hočem.
Zajtrk ob enajstih ali pa ga ni. Kosilo? Kakšno kosilo?? Sladoled, plavanje, lubenica….. ob petih popoldan žar….. pol pa žur.
Nobene finoče čez dan, kšna odbojka….. spoznaš domačine, se ušunjaš na kšno barko…ni da ni.
Če me kaj zamori, me en red. Pa zakaj jest, če nism lačna? Pa oblečt se, pa pridi iz vode, gremo večerjat. Dons je polenta pa golažžžžž….. muka!
Jaz se strinjam s tabo.
In najbolj mi je pomembno, da delam kar hočem.
Zajtrk ob enajstih ali pa ga ni. Kosilo? Kakšno kosilo?? Sladoled, plavanje, lubenica….. ob petih popoldan žar….. pol pa žur.
Nobene finoče čez dan, kšna odbojka….. spoznaš domačine, se ušunjaš na kšno barko…ni da ni.
Če me kaj zamori, me en red. Pa zakaj jest, če nism lačna? Pa oblečt se, pa pridi iz vode, gremo večerjat. Dons je polenta pa golažžžžž….. muka!
[/quote]
a zato, da se greste cgane še plačate ☺
Učite se pri mami Elki ☺
[/quote]
Ko sem nehala kampirat so začeli s premikanjem pavšalistov iz prve cone in so imeli prvo cono rezervirano za avtodome in tiste, ki so kampirali od 1 do 3 tednov.
Hišice so bile “bogu iza nogu i još malo dalje” tako da ni variante, da dam toliko denarja za to, da moram z avtom do obale;) Je vseeno če sem doma:):):)
Je poceni če imaš 6 oseb, ki samostojno plačajo in ne gre iz budgeta iste družine;)
Ko sem nehala kampirat so začeli s premikanjem pavšalistov iz prve cone in so imeli prvo cono rezervirano za avtodome in tiste, ki so kampirali od 1 do 3 tednov.
Hišice so bile “bogu iza nogu i još malo dalje” tako da ni variante, da dam toliko denarja za to, da moram z avtom do obale;) Je vseeno če sem doma:):):)
Je poceni če imaš 6 oseb, ki samostojno plačajo in ne gre iz budgeta iste družine;)
[/quote]
razvpite Njivice / Krk so lepo poštimali. Mobilne so na prime prostorih. Enako sem opazil v več (HR) kampih
[/quote]
brez zamere, 6 ljudi v taki hiški hodi drug po drugem.
sestra ima tako hiško postavljeno, zmeša se mi, da bi na dopustu 14 dni morala biti v taki gužvi.
Mobilne hiške so postale najdražja možna varianta dopustovanja, razen če ne gre za kakšen res obskuren kamp s slabo plažo ali lokacijo hiške čisto na koncu kampa, stran od obale. Pod 200 eur na dan sploh ni variante.
Pa še tam, kjer tržijo lokacije kot najboljše, so hiške po navadi nagnetene ena poleg druge in tudi v več vrstah, tako da morja niti ne vidiš, ampak gledaš v steno hiške pred tabo.
Recimo kamp Ježevac na Krku ponuja hiške po nenormalni ceni kao ob morju, v resnici so hiške v terasah in buljiš v streho 4 vrst hišk pred sabo. Zračna razdalje je pa res samo 50 m od morja 🙂
Ali recimo kamp Belvedere ob Trogiru, tam so lani nabutali hiške eno ob drugo, gledaš v krožnike na terasi druge hiške, zraven bazen in gostilna, mularija se sprica ob ograji hišk… Na njihovih spletnih straneh jasno da oglašujejo samo tiste, ki so bile postavljene pred let in imajo še nekako ok lokacijo…. Zraven pa še polno ščurkov, tako da ponoči lahko uživaš, ko vidiš, kaj vse ne leze po pultih in posteljah.
Forum je zaprt za komentiranje.